Kukoricával töltött csirkemell recept
60 perc
352 kcal
2 csirkemell
só
őrölt bors
ételízesítő por
4 dkg vaj vagy margarin
20 dkg fagyasztott kukorica
3 tojás
fél csokor metélőhagyma
a sütéshez: 3-4 ek olaj
A Kukoricával töltött csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet kicsontozzuk, bőrüket lehúzzuk. Az így kapott 4 filét lapjában bevágjuk, majd enyhén kiverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés ételízesítővel meghintjük és félretesszük. A vajon a kukoricát addig pároljuk, amíg a leve el nem fő, majd a felvert tojásokat ráöntjük. Enyhén megsózzuk, kocsonyásodásig sütjük. A húsra halmozzuk, fölaprított metélőhagymával meghintjük, a húst fölhajtjuk, és hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, azután közepes lánggal kb. 25 percig sütjük.
Idényben földarabolt paprikát és paradicsomot is szórhatunk köré, sőt még pikánsabb, ha a sütés félidejében 2-3 cikkekre vágott almát dobunk mellé. Ezek megsülve köretként szolgálhatnak a pecsenyéhez.
Burgonyapüré illik hozzá.
A töltött csirkemellet hidegen is tálalhatjuk, ilyenkor majonézzel ízesített, kockákra vágott almát kínálunk hozzá, de franciasalátával is finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Duracellnyuszi, 2008. szept. 3. 14:13
A kukoricával töltött csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.