Tepsis rántott recept
A Tepsis rántott hozzávalói:sertés tarja,
zsemlemorzsa,
tojás,
1 ek. vegeta,
10 gerezd fokhagyma,
bors,
majoránna,
1 ek. liszt
A Tepsis rántott elkészítési módja:
A disznóhúst /tarja / felszeletelem. Jól kiklopfolom és besózom. Utána zsemlemorzsába majd tojásba forgatom. Olajban kisütöm, mint a bundás kenyeret. Amikor kiveszem a húst az olajból, belefektetem egymás mellé egy kiolajozott tepsibe. Az olajból, ami a serpenyőbe maradt fűszermártást készítek. Teszek bele 1 evőkanál vegetát, 10 gerezd összeaprított fokhagymát, őrölt borsot, majoránnát, 1 evőkanál lisztet és felengedem 2 dl vízzel. Felfőzöm, és ezután rákenem a husi szeletek tetejére. Tepsibe teszem és készre sütöm.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2008. szept. 1. 20:47
A tepsis rántott elkészítési módja és hozzávalói.