Kukoricás tavaszi saláta recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
190 kcal
kb. 60
1 doboz konzerv kukorica
1 fej saláta
2-3 paradicsom
fél lilahagyma
fél kígyóuborka
só
bors
kevés víz
édesítőszer
cukor
csípős ízt kedvelőknek chili
A Kukoricás tavaszi saláta elkészítési módja:
A salátát megmossuk, széttépkedjük,felszeleteljük az uborkát, paradicsomot, hagymát, és sózás után fél órát állni hagyjuk. A dresszinget ezalatt el is készíthetjük: Ízlés szerint víz, ecet, édesítőszer, bors chili, de nem kell ellepnie a salátánkat, mivel nem olajos,így könnyen felszívódik a sóban összeért zöldségekbe. A dresszing után beleöntjük a lemosott konzervkukoricát. Nagyon egészséges, fogyókúrás, mennyisége ellenére napi 2 adagot elfogyasztva is fogyás érhető el!!! Nagyon finom!!
Fagyasztott kukoricát is főzhetünk (fogyókúrázók ne párolják vajban, anélkül is fincsi lesz a saliban :) ) vagy akár el is hagyhatjuk kalóriacsökkentés érdekében, habár ez minden hozzávalóra is igaz. Fontos: Fogyózók ne cukros konzervet vegyenek, ha nem találnak anélkül, inkább főzzék a kukoricát!!Szintén nagyon finom és egészséges, ha 2 főtt tojást is beleszelünk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: PumaNyuszi, 2008. márc. 21. 19:55
A kukoricás tavaszi saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.