Krémtúrós recept
A Krémtúrós hozzávalói:30 dkg porcukor
4 db tojás
1 dl olaj
2 kk. szalakáli
30 dkg liszt
Krémhez:
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
50 dkg túró
reszelt citromhéj ízlés szerint
A Krémtúrós elkészítési módja:
A porcukrot a tojások sárgájával, az olajjal és a szalakálival kikavarjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét, és végül beleszitáljuk a lisztet. Sütőpapíros tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tesszük. Míg sül, elkészítjük a tölteléket. A porcukrot,és a vaníliás cukrot habosra kavarjuk a margarinnal, majd beledolgozzuk a túrót és a citromhéjat. Ha az elkészült tésztalap hül egy kicsit,kettévágjuk, és megtöltjük a túrókrémmel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. ápr. 20. 12:58
A krémtúrós elkészítési módja és hozzávalói.