Pl ingatlanszerződéseknél sokáig az ügyérték 1 %-a volt, min, 10.000 - 20.000 FT
De ha vannak bonyolitó körülmények, amik jóval megemelik a tarifát, pl haszonélvezet, hitelfelvétel, jelzálog, opciós kikötés, ezekkel többszörösére emelkedik a dij
perbeni képviselet járásbiróságon első tárgyaláson 40000 FT
A közjegyzők mindig is drágábbak voltak, eleve közokiratot készítenek. Most meg már qrva drágák.
A "mi közjegyzőnk" már azon dolgozik, hogy egy-egy szerződésért ne 2-3 milliót kelljen elkérnie. Ők fix árasak és a közjegyzői kamara hihetetlenül jó érdekérvényesítő, az ügyvédek elől évekkel ezelőtt kisajátították már a könnyű ámde zsírosabb munkákat.
Ezt se mostani ár már. Ennél tuti többet kér. A miénk legalább is többet kér. Mondjuk full hybrides autóval jár, szóval nem kell csodálkozni rajta. A háza meg olyan mint ha a Dallasban járna az ember. :D
Annak az érdekeit képviseli aki felkéri. Pl mi csináltunk előszerződést. Most nézem hogy qrva szarul járhattam volna ha visszalépek. Nem elég hogy visszakellett volna fizetni a teljes összeget, de még vmi kamatot is rátett.
Most így utánaszámoltam az tényleg sok. De egy 100-150 ezretegy 3 millió forintos tételnél biztos elkér, asszem annyit fizetett az akinek ekadtam a házrészemet most.