Közös költség (beszélgetés)
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a hozzászólást! Igazán nagyon okosakat írtatok, ezért fordultam ide a kérdésemmel.
Igen megvan a nullás igazolás. Ezért is furcsálottam a dolgot.
Enissa nagyon köszi az ötletet, ez eszembe sem jutott, hogy postán ajánlott levélben küldjem el a másolatot. Eddig ez tűnik a legjobb megoldásnak.
Mégegyszer ezer hála Mindenkinek.
Remélem meg van a 0-s igazolásod.
Ajánlott levélben a fénymásolatát küld el a közös képviselőnek, hogy Te az általa kiadott igazolás alapján jártál el, tehát hajtsa be azon, aki tartozik, amióta a nevedre került a lakás te tisztességesen fizeted a költségeket.
Nem fizetném ki, mert akkor meg ráutaló magatartást tanúsítasz, hogy ezzel a költséggel valamilyen oknál fogva (pl. az eladóval megállapodva átvállaltad stb.) te tartozol elszámolni.
Elvileg alapesetben neked kell kifizetned és visszaperelned.
Viszont a te esetedet bonyolítja, hogy a kk kiadta a nullás igazolást. Én ebbe az irányba mennék, először is - írásban - megkérdezném, hogy akkor most hogy is volt ez. Mert ha tévedett, téves tájékoztatást adott, akkor az bizony károkozás a kk részéről, és felel érte.
A közös képviselőnek kell behajtatni a bírságon a régi lakó régi tartozását.
Azt Te ne fizesd ki, mert ezzel csak a közös képviselő kényelmét szolgálod.
1 éve vásároltam egy lakást. A megvételkor az eladóval együtt voltam a közös képviselőnél, aki a kezembe adta a nullás igazolást, lepecsételve, aláírva.
Most volt közgyűlés és melepődtem az elszámoláson. Az előző évről van tartozása az eladónak, plussz szerepel X Yné, mint tartozó, aki ki tudja mi óta tartozik hatvan ezer forinttal. Ezt mind nekem írta fel tartozásnak a közös képviselő.
Véd engem valamilyen törvény, vagy ki kell fizetnem az elöttem lakók tartozását is?
Kérem, aki tud segítsen.
Ekőre is köszi KJ
További ajánlott fórumok:
- Társasházi közös költség árak. Nálatok mennyi?
- Kérhetem-e a lakástulajdonost, hogy a közös költségből csak a minket érintő tételeket fizessük?
- Ki fizesse a közös költséget? Tulaj vagy bérlő?
- Közös költség
- Albérletben ki fizeti a közös költséget? A tulajdonos vagy az albérlő?
- Nálatok mennyi a közös költség összege?