Nálatok mennyi a közös költség összege? (tudásbázis)
350 Ft/nm. Ebben benne van a takarítás, a közös képviselet, lift karbantartás és felügyelet, világítás, szemétszállítás, közös víz, biztosítás és a kötelező tartalék. Ebből a ház amellett, hogy tartalékol, fizeti a hitelt, amit felújításra vett igénybe (kedvezményesen).
Folyamatosan karbantartott, szép ház.
11 lakásos. A mi lakásunk az egyetlen nagyobb, ami 65 nm, a többi 30 nm körüli.
Mit tehetnék? Ha nem fizetek akkor ráterhelik a lakásunkra...
Ez durva. Hány lakás van a házban?
Miért fizetsz a semmiért?
Újpest (Bp), 18.000.
Nem tudom mire fizetem, mert nincs gondnok, takarító, felújítás és nincs villany se a lépcsőházba egy tűz miatt. Mindenki telefonnal világít, ha sötétbe ér haza vagy indul el. Nincs lift, mert 1 emeletes a ház.
Gondolom azért fizetjük, hogy a közösképviselőnek legyen fizuja. Nincs közös víz sem. Biztosítás van benne, de amikor volt a tűz akkor is külön kellett fizetni a szerelést, hogy legyen villany, mert erre nem terjedt ki....
Vidék, 15 ezer.
Villany, lift, szemétledobó, takarítás, biztosítás, felújítási alap.
Ez a biztosítás a házra vonatkozik?
Hány felé oszlik az összeg, ha 400-ra jön ki lakásonként?
Budapest
14.365
Csak a háznak a rezsije van benne: takarítás, lift, gondnok meg a közös villany. Ja meg egy 400 Ft-os biztosítás.
Mi tartozik bele?
Vidék/Budapest?
További ajánlott fórumok:
- Társasházi közös költség árak. Nálatok mennyi?
- Kérhetem-e a lakástulajdonost, hogy a közös költségből csak a minket érintő tételeket fizessük?
- Nálatok hogy zajlott? Párod megkérte a kezed, vagy eldöntöttétek közösen, hogy összeházasodtok?
- Ki fizesse a közös költséget? Tulaj vagy bérlő?
- Közös költség
- Mi a helyzet akkor, ha a főiskolán nincs engedményezés és nincs meg a költségtérítés tejes összege beiratkozásig?