Társasházi közös költség árak. Nálatok mennyi? (tudásbázis)
Bp,
Rég nem írt senki összeget,nálunk csata minden közgyűlés,most éppen az szmsz-t akartuk módosítani,kb.30 pontban,persze ízekre cincáltam,meg még néhányan,és mint napirendi pont,egyszerű szavazati többséggel akarták az alapító okiratot módosítani,mint kiderült utólag,mivel az otp 1/3 részt leválasztott magától,és kínai üzlet nyílt.
OTIS (lift)nem szolgáltat,horribilis összegért csak,ki sem lehet rakni őket,hat.idejű szerz.Mint tegnap kiderült,tetőfelújításra 40 millát tapsoltunk el úgy,hogy továbbra is áznak a lakások,penészesek,nem volt műszaki átvétel a javításoknál,a villámhárító két helyen szét van fűrészelve,hiányzik belőle 2 darab 3 méteres rész,szla nélküli utalások,utólag pótolt számlák,számlákhoz nem csatolt műszaki lap az elvégzett javításokról,még az árajánlatot sem csatolta a kképviselő a számvizsgálónak h egyeztetve legyen...nem ragozom.
Persze tartalékot is kellene képezni,mert állítólag az egyik lift a 2-ből galyra van,a gondnok infója,nem gépész vagy ilyesmi,szal mondott valamit,h az egyik liftet kellene cserélni ,20 milla lenne,kéne tartalékot képezni,ezt nem szavaztuk meg,nekem most 57nm-re a megszavazott 480.-Huf/nm emelt kktg-el 27e + udvari parkoló 5300.-Huf/hó.
+2 év múlva esedékes víz hőmennyiségmérő csere,80-100e/lakás...kéne erre is tartalékot képezni...
A vizet,villanyt külön kell fizetni,gáz nincs lakásokban legalább.
Amúgy nálatok hogy van,itt a mélygarázs külön albetét,külön tulajdon,az nem lakás céljára szolgáló,így hogy is van lakossági rezsicsökkentett tarifája akkor?Kb.45 beálló,külön zárt részen,világítással,leszaggatott fűtéscső-szigetelésekkel,tehát fűtött,18 fok van télen,és feljáró fűtéssel,nem is értem...és persze ennek a közös ktg-e 6800.-Huf/beálló
Azt mondom, hogy figyelni kell, ki lehet fogni. Mi 6 éve láttuk meg ezt, 80 m2, 160m2-es kerttel, padlófűtés, a fürdőszobában zuhany és kád is van, a gyerek kirepült, kettőnknek tökéletes.
A kerítés sövény, na azt kell nyaranta kb. 4x levágatni, amúgy igazi pihenőkert.:)))
Szerencsét neked, én 30 éve vágytam kertesbe, de férjem csak 6 éve egyezett bele. Ő is azt mondta; ott csak vendégnek jó lenni, hát ez a kis ház erre rácáfolt. És nem 50, hanem 12 éves.:))
A kutyaszar univerzális manapság.:( Szomorú hallani, hogy mi lett a környékből.
Mondjuk én társasházba már sehol sem költöznék.
Vagy már abba sem. Már tele van külföldi diákokkal, ott a Campus, ahol egy héten 2-3 buli van, rengeteg kutyacar, én már nem mennék arra a környékre.
Az új társasházak olyan közel vannak egymáshoz, hogy a másik erkélyére át lehet köpni.:((
Ahogy olvasom, akkor nemcsak én vagyok elégedetlen. Máshol még drágább is.
Lehet inkább egy fűtés elszámolós topicot kellett volna nyitnom, mert az is kiveri a biztit nálam. :(
Nálunk ugyanez van! 80 évesek. Mi még szeretnénk pàr évet itt élni de le van szarva! Ők nem akarnak semmibe se beleszàllni! A lépcsőházat is szépen ki lehetne festeni, de nekik jó az úgy! Az ablakot is feszt becsukják pedig isten lássa lelkemet én nem vagyok finnyás de bakker olyan bűz jön tőlük , hogy nem lehet megmaradni! 😔
Mindig tudom, mikor jön megy Kati néni, mert a szájszaga belengi a lépcsőházat szegénynek!
9e-t fizetek, 70 m2, takarítás, közös megtakarítás, társasházkezelő díja van benne -aki nem is tudom, h tulajdonképpen mit csinál, mert nem nagyon érzékelek belőle semmit.
Szemétszállítás, minden egyéb külön.
Igen. Felújítási alap+ önrész+ állami támogatás.
Ilyen feltétellel sem ment át lakógyűlési szavazáson.
így lehet, ahogy mondod...
azt hiszem 26 parkoló van, de van még kert is meg fák is...
a kapuhoz van távirányító, mindenki akkor áll be amikor akar.
a Rottenbillerben is nagy udvar van, de oda nem lehet beállni senkinek..az csak udvar...
olyan lehet mint nálatok.
a Király utcában meg az utcán se találsz parkolót...
az a legrémesebb , oda menni.de a lakás szép.
minden házban másként működik minden, mivel más a képviselője...
Azt gondolom, hogy te bérled a társasháztól a parkoló területet, ahogyan még néhányan a házban, de biztosan nem minden tulajdonos. Az egy bérleti díj és nem része a közös költségnek annak ellenére sem, hogy azt egy összegben fizeted meg.
Persze, ha elég nagy az udvar és minden lakáshoz tudnak parkolót biztosítani, akkor minden lakásra kiróják ezt a parkolási díjat és akkor áll be amikor akar.
Ez csak a közös tulajdon hasznosítása, a ház profitja.
A mi házunknak nagy belső kertje van és nincs belső parkolás még kerékpároknak sem. Tiltva van. Viszont ezt a nyugalmat, zöldet, csendet is meg kell fizetnünk a kert gondozási költségeivel. Éppúgy belváros, mint a Blaha.
A szemétdíj témához:
A házunkban négyzetméter után fizetünk, szerves része a közös költségnek.
További ajánlott fórumok:
- Közös udvarú társasházi lakásban lakni
- Albérletben, társasházban kinek kell állnia a közös kötséget?
- Nálatok mennyi a közös költség összege?
- Mennyi általánosan egy társasházban a közösképviselő díjazása?
- Társasházi lakáson, lehet egyszerre 2 biztosítás? Egy, amit én kötöttem, a másik amit a társasház kötött, és fizetem a közös költséggel?!
- Hogyan lehet leválni a közös fűtésről a társasházban egyénileg?