Kozmetikusnak tanulok tovább! Külső gyakorlaton mennyi pénzt szoktak kérni évente? (tudásbázis kérdés)
Jesszus!
Ez valami elit hely?
Ez sulival együtt van vagy csak a gyakszi?
300-500ezer/év
Barátnőm 370ezret fizet
Szia!
Hát igen oktatunk is, tudnék mesélni....
Nálunk ha valaki ügyes általában már az első év végére önállóan tud dolgozni. Sajnos kevés az igazán alkalmas ember, viszont akit érdekel a szakma amire csak lehet megtanítom. Hiszen ha elvégzi az iskolát utána mindenki már csak pénzért fogja megtanítani bármire is.
Üdvözlettel
Kozmilány
Ja értem már, te oktatsz is már!
Igen, nem árt a sminkkészlet.
Tudod, ritka az ilyen, amiről te írsz.
A legtöbb oktató csak elkéri a pénzt, de érte semmilyen tudást nem ad...
Emlékszem, elsőben nekünk csak gyantapapírt volt szabad vágnunk, gyantát feltölteni, festéket kikavarni meg alátétet készíteni. Jah és persze takarítottunk orrba-szájba.
Másodikban már kicsit többet csinálhattunk, de igazából az életben sajátítottam el szinte mindent, saját tapasztalataim alapján.
Kedves Veronika27!
Mivel az iskolában sminkelést is tanítanak, nem árt ha rendelkezünk is egy minimális készlettel. A tanulókért manapság már semmit sem kap a mester. Gondolj bele, ha ennyi ember használná a készletedet. Arról nem is beszélek, hogy mi minden nap sminkeljük magunkat. Szóval nem nagy áldozat, úgyis mindenki idővel összegyűjt egy bőröndnyi készletet.
Csak érdekességként jegyzem meg, ezen kívül mindent megkapnak ami a vizsgákhoz kell félévente. Volt olyan osztálytársam aki semmit sem kapott és a vizsgáknál több tízezer forintot költött minden alkalommal.
Elnézést, ha kicsit hosszú voltam...
Üdvözlettel
Kozmilány
Milyen sminkek?
Ne haragudj, de elvesztettem a fonalat!
Úgy se jobb...
De Te megúsztad. Ritka az ilyen.
Kedves Mindenki!
Tanulóként sem fizettem semmit és most, hogy oktatunk sem kérünk semmit a diákoktól. Éppen elég amit az iskolában kell fizetni (sajna fizetősbe jártam). Nem engedhettem meg magamnak, hogy rosszul tanuljak. Az én időmben a 4-es is ciki volt. Ellentétben a mostani diákokkal akik sokszor már az első évben 3-4!!! tantárgyból megbuknak. Nem hiszem el, hogy aki részt vesz az órákon legalább egy kettest ne tudta összehozni.
Még valami: már a beiratkozáskor kérjük, hogy egy minimális alap sminkkészlete legyen a tanulóknak. Azt hiszem nem nagy elvárás....
További ajánlott fórumok:
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Ilcsi kozmetikumok - tapasztalatok
- Ápolónak tanulok - Mire számíthatok a gyakorlaton?
- Vannak közöttünk kozmetikus tanulók?
- Tud valaki olyan címet ahol szenvedélybetegek nappali ellátása folyik? Szoc. asszisztensnek tanulok, és gyakorlati helyet keresek!
- A szakmunkástanulók idén kapnak-e ösztöndíjat, vagy gyakorlati pénzt?