Közlekedési balesetet okoztam (beszélgetés)
A másik autós eddig nem jelentkezett kártalanításért ,valami oknál fogva tölük is elvették a forgalmit tehát valami nem stimmel az autóval , gondolom ha minden oké lett volna rajta nem vették volna el ,azt megértem hogy az enyémet igen , kötelezőm van casco nincs , nem is igazán érdekel az autó kis értéü volt az a lênyeg hogy nem lett nagyobb bajunk
A kotelezot azert, hogy azt a kart fizesse a biztosito, amit okoztal.
Jelen esetben a masik auto javitasat a forumindito biztositija.
A sajat karodat a casco fizeti, ha van.
Ha van érvényes kötelező biztosítása, azt fedezi az általa okozott kárt, függetlenül annak nagyságától.
Ne írj fals információkat.
2 kategóriát fog visszacsúszni. Az azért nem a nagyom magas kategória.
Én értem , nem is akarok kibújni a fizetés alól ,de ha mondjuk a rendőrség hivatalból kivonatja az autót a forgalomból mert közlekedésre alkalmatlan ,és élö biztosítás van rá ,akkor is fizet?
Ha kivonatod hétfőn az autót a forgalomból, akkor belenyúlsz a zsebbe és neked kell a károsult kárigényét kiegyenlíteni. Betétlapot utólag is lehet, de egyenlőre a rendőrség megküldi majd a feleknek a határozatot, mely alapján vitathatatlanul benne lesz a károkozó és a károlult. Nem tudsz kibújni a kárrendezés alól, mert ahogyan más is írta, a baleset pillanata számít. Ha megszünteted a biztosítást, akkor annyit érsz el, hogy a 100%-kárt te magad fizeted!
A baleset időpontjábsn kell, hogy biztosításod legyen.
Ha kárt okozol, azt szerintem közölnöd kell a biztosítóddal.
A rendőrök vettek fel jegyzőkönyvet. Benne az elérhetőségeiddel. Ha a biztosítás nem fedezi, behajtják készpénzben. Olyan nincs hogy kárt okozó és nem fizeted ki.
Biztositásommal annyit tudunk csinálni ,hogy legközelebb ha lessz autóm a párom nevére fog menni , egyébként fura az egész mert betétlapot nem írtunk a másik autó utasai nem kérték ,nekem eszembe sem volt a gyerekekre figyeltem ,ezek után még kérhetik visszamenőleg? De mi van akkor ha én addigra kivonatok az autómat a forgalomból tehát a biztosítás is megszünik
De a baleseti biztosítást azért fizeti,nem?
Igen elismerten , hiszen én voltam figyelmetlen
Vszinu a te karodat nem fizeti a biztosito, mert balra kanyarnal meg kell gyozodni rola, hogy epp nem eloznek. Akkor is, ha mar kitetted az indexet.
Jogsira nagy szükség van ( javítottam)
A biztosítás is nagyon magas lesz innentől.
El ismerted ott a rendőrnek hogy te hibáztál?
Sajnos évekkel ezelőtt volt egy ehhez hasonló eseten , soha nem fogyasztok alkoholt , gyerekekkel indultunk vásárolni ,jó lenne ha " csak" pénzbüntetés lenne a másik autó 2 utasa nem sérült ,a kocsira nagy szükség van
Pénzbírságra tippelek én is. Feltételezem, szeszt nem ittál előtte, mert az biztosan rontana a helyzeten.
Reméljük csak pénzbírság és azzal megúszod.
Munkatársamnak 3 hónapra ugrott a jogsija.
Taktikailag a saját biztosítódtól kellene ügyvédi segítség,ha nincs nagyságrendekkel jobb ügyvéded.
Ha első ügyed, lehet megúszod valami figyelmeztetéssel, de lehet pénzbüntetés, felfüggesztett.
Sziasztok , hétfőn délután balesetet okoztam ,balra kanyarban, nem vettem észre az ott jövő autót takarásból belém jöttek ,az autó totálkáros ,én és 2 gyerekem 8 napon belüli sérüléssel megúsztuk , milyen büntetésre számíthatok?
Köszönöm a vàlaszokat
Negatív kommentet nem kérek , van épp elég bajom
További ajánlott fórumok: