Közgazdász végzettségűek, mi volt annak idején a szakdolgozatotok címe? (beszélgetés)
A pályázathoz beadott üzleti tervben szerepelni kell mindenféle kimutatásnak, ami a megvalósulással kapcsolatos. Minden pályázatnak van egy időtartama, tehát én ezt az időtartamot bontanám fel szeletkékre és vizsgálnám meg, hogy mi valósult meg, és hogy az milyen hatással volt a cégre. Ezt még tovább lehet fűzni azzal, hogy makroszinten is megvizsgálod a vállalkozásfejlesztési beruházás hatásait. Pl. Teremtett-e új munkaerőt?Nyitott-e meg új kereskedelmi kapcsolatokat a beruházás?
Ezek csak ötletek...millió úton el lehet indulni a téma kidolgozásában.
HR témában igen arra gondoltam, amit írtál, illetve az, hogy esetleg növekedett a bérük, ami mondjuk nagyobb lojalitást eredményezett, mert mondjuk csökkent a fluktuáció.
Fuvarozó cég esetén nem volt pl. új kamion vásárlás ilyesmi? Mert az növelheti a bevételeket, és itt lehet kalkulálni pl. a megtérülésekkel.
Értem. És egy cég esetében mit rakhatnék bele szöveges elemzésen kívül?
Amúgy mire gondoltál azalatt, hogy az NFÜ-t elemezném?
Köszönöm szépen a segítséget! :) Az írásának még nem állok neki, jövő decemberig ráérek vele, így a komolyabb kutatásnak is csak pár hónap múlva kezdek neki. De azért köszönöm. :)
Egyébként az nem tiszta, hogy ha egy céget elemzek ilyen szempontból, akkor miért a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez menjek kutatni?
Csak egy tipp: Szerintem nem hajtanának el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől, vagy bármelyik regionális fejlesztési irodájába, hogy egy kis infót szeretnél kérni.
Én is szívesen válaszolok a kérdéseidre, ha tudok...Nekem a vállalkozói oldalról volt szerencsém több pályázati procedúrán keresztülmenni, úgyhogy a második, harmadik után már szinte szakértővé válik az ember...:)
Ohh, szívesen vennék bármiféle segítséget. :) Ezt a pályázatos témát pl hogy tudnám közgazdasági számításokkal alátámasztani? Illetve ebből milyen anyagot készíthetnék még, ami mellékletként, CD-n vagy akárhogy hozzá van csatolva a szakdolgozathoz? Közvéleménykutatás pl kizárva... de ilyesmikre gondoltam. Hanganyag stb.
Egyébként egy rokonom segített ebben, nagyon örülök, hogy végre találtunk egy értelmes témát. :)
És mentél a bankokhoz közvetlenül is vagy csak a vevőket kérdezted?
Egyébként hogy fogadják a szakdolgozatírókat a cégek? Ha én ráírok valakire, hogy a cégénél írnék szakdolgozatot, holott még ismeretségem sincs ott, mit szólnak hozzá? Gyakorlati helyt tekintve nem túl befogadóak a vállalatok, ezt már tapasztaltuk. Feltételezem, ezt illetően sem sokkal nyitottabbak.
Én banki szoftverekről írtam.
Sokszor még kevés is 50 oldal.
Nem rég segítettem a fiamnak a kis és középvállalkozások pénzügyi kapcsolataiból megírni a dolgozatot, nem győztük rövidíteni...
Pedig mindkettő végtelen lehezőségeket rejt. Akár a fuvarozócég továbbfejlesztéséről, akár a pm hivatalban felmerülő log. problémákról és megoldásukról is írhatsz.
Pénzügyből ugyanez. Képzelj el valamit, és írd le, hogyan oldanád meg a problémát.
Én a cash-flow-ról írtam.
Eredetileg egy 17 oldalas házidoga lett az egyik közgáz előadásra, aztán gondoltam ha már annyi kész van, kiegészítem szakdogának.
én gazdálkodási szakon végeztem:
a szakdolgozatom címe: "ISO 9001:2008 bevezetése a Szent János Kórházba" :)
én kereskedelmi szakos voltam
"egy kereskedelmi egység gazdasági tevékenységének komplex elemzése" volt a cím :)
További ajánlott fórumok:
- Párkapcsolatnál számít, hogy nem azonos végzettségűek a felek?
- Mennyire számít a végzettség, ha valaki bekerül egy ilyen családba?
- Azért nem akarja folytatni velem a kapcsolatot a párom, mert én doktor vagyok (jogász), és neki csak középfokú végzettsége van
- Miről írtad a diplomamunkád, szakdolgozatod?
- Grafológusi szakdolgozathoz írásmintákra lenne szükségem...
- Szerintetek 30 felett melyik hasznosab?Jogi vagy a közgazdasági végzettség?Melyikkel könyebb érvényesülni?