Kovászos uborka kenyér nélkül recept
A Kovászos uborka kenyér nélkül hozzávalói:egy 5 literes üveghez:
kb. 3,5-4 kg uborka,
2,5 l víz,
literenként 1 ek só,
1 tk ételízesítő,
pár szem bors,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 nagy burgonya,
1 marék kapor
A Kovászos uborka kenyér nélkül elkészítési módja:
Az uborkákat alaposan átmossuk, egy kis kefével, vagy szivacs dörzsi részével eltávolítjuk a szúrós részeit. Az uborkákat a végüknél (nem a száras végüknél) bevágjuk kereszt irányban elég mélyen. Majd kezdjük el jó szorosan beletenni őket az alaposan kimosott üvegbe. A vizet forraljuk fel a sóval,ételízesítővel, borssal. Az uborkák tetejére tegyünk pár félbe vágott fokhagyma gerezdet. Legfelülre tegyük a negyedbe vágott burgonyát, és a kaprot is. A vizet a fűszerekkel nagyon forraljuk fel, lobogósra. Ekkor öntsük fel vele az ubrkát. Az üvegre tegyünk egy tányért, és egy nehezéket,majd tegyül legalább 3 napra napos helyre.
Rita konyhája
Amikor elkészül az uborka,még szépáttetsző rajta a víz.
10-12 óra múlva már zavarossá válik a víz, és kezd bugyborékolni, forrni.
Pár nap után távolítsuk el a burgonyákat, a kaprot is, és tegyük hűtőbe.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2015. jún. 8. 12:15
A kovászos uborka kenyér nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.