Csokoládés eper (vagy licsi) recept
A Csokoládés eper (vagy licsi) hozzávalói:75 dkg szép, nagy szemű eper vagy egy 1 kg-os licsikonzerv,
Cukrozott narancshéj vagy narancsdzsem,
3 púpozott evőkanál kakaó,
3 evőkanál cukor,
15 dkg
A Csokoládés eper (vagy licsi) elkészítési módja:
Ha eperből készítjük, az epret megmossuk, és papírtörlőre terítve megszikkasztjuk, de a csumáját rajta hagyjuk. Ha licsiből készül, a gyümölcsöt leszűrjük, és szintén papírtörlőre terítve megszikkasztjuk, majd a kis üregekbe (a magházába) cukrozott narancshéjat vagy sűrű narancsdzsemet rakunk. A kakaót a cukorral és fél deci vízzel simára keverjük, kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve beledobjuk a darabokra vágott vajat, és addig keverjük, amíg a vaj el nem olvadt. Ekkor az összes eperszemet a csumájánál fogva a meleg, folyékony csokoládémártásba mártjuk, és alufóliával bélelt tálra egymás mellé fektetjük. Ha licsiből készítjük, a gyümölcsbe fogvájót szúrva mártjuk a csokoládéöntetbe. A kész csokoládés gyümölcsöt a hűtőszekrény leghidegebb polcára tesszük, hogy a máz megkeményedjen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2015. máj. 17. 07:02
A csokoládés eper (vagy licsi) elkészítési módja és hozzávalói.