Kötelezővé tehetik a napközit az iskolában? (tudásbázis kérdés)
Tanár vagyok, mi felsőbe is simán napközinek hívjuk, a gyerekek így emlegetik, kevesen használják a tanszobát.
Én heti egyszer voltan napis, és odafigyelnek a gyerekre. Persze ez pedagógus függő.
Szerintem ez tanár és gyerekfüggő. Kötelezővé nem teszik sehol a napközit(szerintem nem is tehetik)legfeljebb javasolják.
Nekünk nagyon bevált alsóban. Egy tünemény tanárnéni volt a napközis,mindig kész volt a lecke. Ehhez viszont kell a gyerek is hogy legyen még energiája délután is figyelni 20 másik gyerekkel.
Most felsőben 2. félévben már kivettük mert gáz volt. Itthon sokkal jobban megcsinálja a leckét(nincsenek haverok)ami meg nem megy azt segítünk neki mi.
Azért én bízom benne, hogy nálunk ilyen nem lesz. :))De azt nem értem, hogy nem tudja a szülő leültetni a gyerekét tanulni. Nálunk is minden délután anyu oda ült mellénk és tanult velünk. Minden nap, ja és hárman vagyunk testvérek. Én ezt a példát láttam és én is ezt fogom tenni.
Megfelelő indok mellett kötelezővé tehetik a napközit. Példát is tudok a környezetemben. Ha egy kisgyermek otthon nem tanul, és ezzel akadályozza a többi gyermek haladását, órai munkáját, akkor igen, lehet kötelezni a szülőt, és a gyermeket a napközire.
Felső tagozatban már tanulószobának hívják:)
Alsó tagozatban kötelező a napközi,legalábbis mifelénk:)
Mert a napközibe olyan jól oda figyelnek a gyerekekre? Tapasztalatból tudom, hogy a tanárokat nem is érdekli, hogy mit csinál a gyerek délután a napközi alatt.
Ha iskolaotthonosba írattad akkor kötelező. De látom nem úgy csináltad. Felsőbe pedig javasolhatják, hogy napközibe járjon, ha a tanulmányi eredménye gyenge.
Ha így van , én egyet értek veled, pedig én is "zenész"vagyok.
Mert ismerem, tudom, hogy nagy oda figyelést fog igényelni a tanulás. Ha ott hagyom és 30 gyerekre jut 1 esetleg 2 tanár, nem tudnak majd úgy oda figyelni rá, mit ahogyan azt én tenném. Barátnőm tanító és ismeri a fiamat, ő azt tanácsolta, hogy ne hagyjam ott délutánra.
írta, hogy nem iskolaotthonosba íratta.
ezt nevezik iskolaotthonnak.
MIért szeretnél te ülni mellette??Ha rábízod a tanárokra akik "nappal"oktatják ,nem jobb -e ha délután is ők készítik fel a másnapra ,és nem te???
Egyébként iskolaotthonos iskolába írattad be,és ott kötelező a 8-4-ig a bentlét,de ez nem napközi ,hanem a tanítás van bontva több részre pihenőkkel,kajázással ,és játékidővel.
Itt nálunk is olyan rendszer van az iskolában,hogy a gyerekek maradnak délutánra,nem visznek haza könyveket.Délután is tanulnak,és kötelező,nem napközi!!!
Én sem tartom jó dolognak,de ha ilyenbe írattad a gyermeked akkor kötelező!!!
Nem szeretném ugyanis a gyerekem egy "örök mozgó" és igen is oda kell majd nála figyelni a dolgokra, ezért szeretném ha minden nap én ülnék mellette tanuláskor.
Akkor nem lehet kötelező és pont. Ne hagyd magad!
Tudtommal nem iskolaotthonos, nincs délután tanítás, csak napközi. Akkor jó. Négy órájuk lesz de az egymás után 10-15 perces szünetekkel
Nem lehet kötelező a napközi!
A napközi nem lehet kötelező! de! Ha iskolaotthonos iskolába írattad, akkor a délután a tanítási idő része és akkor az kötelező..de azt nem napközinek hívják..
Mert én nem szeretném ha most elsőbe kerülő fiam napközis legyen, de állítólag kötelező.?
Kötelezővé tehetik a napközit az iskolában?
További ajánlott fórumok: