Koraszülöttek (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Ajajj nagyon kihalt a csoport ahogy latom.
Jar meg erre valaki? Beszelgetnek sorstarsakkal, a mi picikenk is korababa lett.
Kedves Szülők!
Szántó Veronika vagyok, a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar negyedik évfolyamos védőnő hallgatója. Tudományos diákköri munkámhoz és szakdolgozatom készítéséhez kérném a segítségét, melynek témája a koraszülött gyermeket nevelő szülők viszonya a szakemberekhez és az internet világához. Ha Ön is koraszülött gyermeket nevel, kérem töltse ki kérdőívemet. A kérdőív kitöltése önkéntes és név nélküli. A válaszokat más célra nem használom fel. Segítségét előre is köszönöm!
Sziasztok!
Találtam egy oldalt ahol nyomon lehet követni a picim súly és hossz fejlődését.Már kipróbáltam csak regisztrálni kell és képes a rendszer a korrigált életkorral számolni.Így könyebb nyomon követni.
Kedves Anyukák!
Szakdolgozatom megírásához lenne szükségen arra , hogy minnél több olyan anyuka kitöltse a kérdőívemet aki a 37. hét előtt hozta világra gyermekét.
Segítségüket előre is köszönöm: Szákovics Judit
Sziasztok! Az én babám, kislány, 7 hete született csaászármetszéssel toxémia miatt a 32. héten a SE I-es nőin. 170 g-al és 40 cm-vel, gépen 4 napig volt, aztán szonda. 2 hétig voltunk ott aztán 3 hét Péterfy. már itthon vagyunk.
Még egy hét van a neurológiai vizsgálatig de én azt a keveset amennyit aludhatnék sem alszom mert annyira be vagyok tojva, hogy mi derül ki.
A reflexei jók, szopizik, igaz lassan de szopizik, már 2500 g. Hason a fejét emelgeti, fordítgatja, háton is. Figyel ránk, van szemkontaktus, de ha felemelem pl. böfizni lóg a feje. És hangra nem fordítja oda a fejét, a szemével követi viszont.
Még nem mosolyog...
Tapasztalatok? Ez mennyire normális?
Sziasztok!
Az én lányaim is korák voltak,29. hétre,1240 és 1270 gr.
Most 3 és fél évesek vagyunk.
A tapasztalatom,hogy kb 1 éves korukig látszik a fejecskéjükön a koraszülöttség jele.Ne féljetek,minden rendben lesz!!! :)
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a válaszokat, már megnyugodtunk:)
Igazából a kedvenc doktornőnk szabin van akivel tudtunk volna beszélni, a többiektől meg érdemben nem tudtunk meg semmit, azért volt egy kis ijedtség. Egyszer fent, egyszer lent, ezt biztos ti is tudjátok. Szerencsére elég sok érdemi választ kaptunk, a lányok is felhíztak közben 1440, 1350-re, sőt a kisebbikről néha már levesznek minden légzéstámogatást:)
Jó egészséget mindenkinek!:)
Szerintem kár ezzel foglalkoznotok...
Örüljetek, hogy jól vannak a lányok! Az én fiam is 800 grammal született és 4 hónaposan meghalt. A francot se érdekelné, hogy laposabb a feje...
Legyenek jól, erősödjenek, menjenek haza. Majd ha már nem fekszenek egész nap, akkor kikupálódik a fejük is.
Szia!
Ne keseredjetek el. Egyáltalán nem törvényszerű h.lapos lesz a fejük. Az en Vivimrol senki nem talalja ki h.koraszulott. Az intenziven forgatjak őket. En otthon oldalra tettem mindig es valtogattam. Takaroval kitamasztottam oldalt de van mar elfordulasgatlo parna is.
En a deveny tornat ajanlom minel elobb ha hazamentek.
Hol születtek?
Sziasztok! Lányaink Hanna és Zsófi 26hét +3 napra, 780 és 800g-al születtek.
Most egy hónaposak, anyatejen szépen fejlődnek 1220 és 1300g-osak. A 2-3-héten volt egy kis visszaesés a szaturációban, de már gyorsan rendezik magukat, most zajlik a leszoktatás CPAP-ról szüttyőre, oxigént már alig kapnak. Az anyagcseréjük kezdetektől rendben (most 12*17-18-at esznek), az agyvérzést és úgy néz ki eddig minden mást megúsztunk.
Viszont most volt egy találkozó a MÁV-ban az itt született gyerekekkel, szülőkkel és a párom eléggé megijedt, mert az egyik kisgyereknek mindkét oldalról láthatóan lapos volt a feje és a szeme is kicsit kidülledt.
Egy kicsit el vagyunk szomorodva, hogy a lányaink is ilyenek lesznek. Mivel főleg hason fekszenek, így gondolom a fejük két oldala belapulhat. Később érdemes hanyatt fektetni őket valami spéci párnán ami megakadályozza, hogy elbillenjen a fejük?
Esetleg van valami ötletetek, praktikátok a rehabilitációra? Az orvosok nem vagyon mondanak semmit, ami még inkább elbizonytalanítja az embert…
Mi a tapasztalatotok, mennyire törvényszerű, hogy marad egy „koraszülött” kinézet és mikor múlik el?
Nagyon jó a súlya!
Dévényre jártatok?
mekkora most a súlyotok?
milyen fejlesztésekre tornára jártatok? mikor kezdett járni?
Szerintetek mit csináljak, ha nem fogadja el a kanalat és nem tud még darabosat enni???
Nem élhet tápszeren örökké:(((
További ajánlott fórumok:
- Minden ami a koraszülöttekkel kapcsolatos
- Kinek van koraszülött gyermeke, hány hétre született a pici, tapasztalatok?
- Mennyi esélye van egy extrém koraszülött babának? Mit csinálnak vele, ha megszületik?
- Ha az első baba koraszülött lett, akkor a másodiknál is valószínűsíthető, hogy így lesz?
- 11 napos koraszülött, tápszeres babám székrekedéssel kűzd! Mit tegyek? S.O.S!
- Hogy sikerült az első osztály a volt koraszülött gyermekednek?