11 napos koraszülött, tápszeres babám székrekedéssel kűzd! Mit tegyek? S.O.S! (tudásbázis kérdés)
használj szélcsövet ,vegyél pici beöntő flakont a patikában kend be a végét popsi kenőccsel és egy kis kamillás langyos vizet fecskendezz be a babádnak,nem baj ha nincs naponta széklete attől nem lesz baja jó még a hasmasszázs is,egyébként ez gyakran azért van mert elégtelen a bélműködés de majd megérik.
egy orvos akinek 86dkg volt kislánya legkisebb súlya most már 8 éves gyönyörű lány üdv.kitartás!
Ez így igaz! :)
Csak azért írtam, hogy mi így jártunk és sajnos nem mindenkinek jön be. Nem akartam senki kedvét elvenni, vagy a frászt hozni bárkire is. :))))
Boldog Karácsonyt! :)
Igen, nekünk sajnos "az" volt... :((( Pedig nagyon sokat vártam tőle.
A lényeg, hogy vannak jó tapasztalatok is. :)))
A kamillával tényleg vigyázz! Nekem is ezt ajánlotta a doki, mikor szükség volt rá, de azt mondta, tartósan ne, mert kiszárítja a beleket!
Szerintem is beszélj orvossal is mindenképp. Nálunk a védőnő sose mondja ugyanazt, amit a doki és mindig a doki változata jön be.
Remélem, sikerrel jártok! :)))
Nekem annó azt mondta a védőnő (telefonon, mert személyesen nem nagyon találkoztunk), hogy a kamilla tönkreteszi a bélbolyhokat többszöri használás után.
A fiam Humana HA-t evett, az is fogta, aztán hogy ne legyen székrekedése, akkor Beba lett neki adva, naaa, az még rosszabb volt :-(, így Humana Ha-t evett újból.
Igazából tartós változás csak a hozzátáplálással valósult meg.
Én egy pici cukrot tettem babavízbe, azzal itattam (cukor hashajtó hatása miatt). Nem mindig volt sikeres. A Mecsek Baby tea is jó, de arra is írva van, hogy mennyi ideig lehet rendszeresen használni.
Mivel koraszülött, azért én mindenféleképpen az ünnepek előtt orvosi konzultációt javaslok (telefonon mindenféleképpen, nehogy a dokinál szedjen össze valamit).
Szia!
Bocs, hogy beleszólok!
Ha bármi hasonló gondod van, szerintem legcélszerűbb a gyermekügyeletet megkérdezni telefonon. Ahol én szültem, "baba-barát" kórház. Ott azzal engedtek el a csecsemősök, ha bármi gondom van nyugodtan hívhatom őket. Valószínűleg ők is szívesen adnának tanácsot neked sürgős esetben. Pláne, hogy még ilyen picike a babád!
Szia!
nekem az első kislányomnál, amikor tápszert kezdett enni, megfogta a kis hasiját, először hőmérő, esetleg glicerines kúp, de mindenképp menj vele hétfőn a dokihoz, mert ha sokáig nem kakil,bélgyulladást kaphat.
Én sem adnék cukrot, de ha mégis adsz, 5 percig forrald a vízzel együtt!
A cukor nem tiszta dolog!
Nekem a védőnő a gyógyszertári kamillavirágzatot ajánlott a filteres helyett. De láttam már filterest is babateanként. A cukor pedig azért kell, mert az is hajtja.
Az arány 1 dl-be egy teáskanálnyi cukor, bár én ezt kicsit soknak tartottam, így csak egy kávéskanállal tettem bele így is hatásos volt, akkor már 5 napja nem kakált szerencsétlen, de másnapra kijött minden.
Teázást addig nyugodtan próbáld ki, azzal nem ártasz!
Én nem adnék ilyen pici babának cukrot, ő nem ismeri még azt az édes intenzív ízt, teljesen értelmetlen. A kamilla tea jó, kaphat a pici, de én kb 6 hónapos korig nem tettem bele semmit! Tényleg használhat, a köményes is.
Forralt vízbe éppen hogy mártsd bele a filtert kb 10-15 másodpercre! Ne áztasd percekig!!!
Szia.
Köszi a gyors választ! Filteres tea is jó?Van kamilla virág is itthon. Milyen arányban készítsem, és mennyit kapjon belőle? Előre is köszi a választ.
További ajánlott fórumok:
- Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok!
- Segítség! Székrekedés
- Bűn 4 hónapos kor előtt (minőségi!) bébiitallal kínálni a gyereket, mert sokat akar enni?(nem szopik, tápszeres)
- Minden ami a koraszülöttekkel kapcsolatos
- 1 hónapos babámnak székrekedése van, sok mindent kipróbáltunk már, de semmi sem hat, kezdek pánikolni, mit tegyek?
- 5 hós baba tápszeres, 2 hónapja kap főzit-gyümit kanállal. Kb. 2 hete minden evésnél ordít és nem akarja megenni csak a tápot.Mit tegyek?