Könyvet szeretnék csinálni tanítványaim írásaiból, van-e, aki tud segíteni? (tudásbázis)
Szia Gyöngyi !
Találtál már segítséget ? Az én barátnőm szintén tanító néni ,és nagyon sokat tud könyv kiadásból. Apukája is írt könyvet... és saját tanítványai munkájából is könyv lett. Ha érdekel keress meg.
Hát... Nekem egy hónapja is csak február végére tudták bevállalni. Nézz körbe a környékeden, biztos vannak arrafelé kis nyomdák. Talán náluk szerencséd lesz.
Mielőtt megbíznál egyet is, többtől kérj árajánlatot, mert nagyon nagyok lehetnek a különbségek. Függ az ár az oldalszámtól, hogy fekete-fehér, vagy színes oldalak vannak a könyvben, stb. A 2 ezer az alapár. Sajnos.
Ha spiráloztatni akarod, akkor egyszerű dolgod van. Készítsd el a megfelelő mennyiségű lenyomatot, és valamelyik papírboltban csináltasd meg. Nem olcsó, amikor én csináltattam, darabonként 7-800 Ft volt.
A nyomtatással más a helyzet, kell keresned egy nyomdát, ahol jó pénzért (annyi osztálypénzt úgysem tudsz összeszedni) elvégzik az előkészítést, és kinyomtatják. Kis példányszámban kötetenként kb. 2 ezerbe kerül, de lehet, hogy még ennél is többe!!! És nagyon hosszú az átfutási idő, karácsonyra már nem is vállalnak (ahol én kérdezősködtem, már egy hónapja sem vállalták:-(().
Arra gondoltam, hogy karácsonyra csináltatnék egy "mesekönyvet" a mostani harmadikosaim által írt mesékból és versekből. Biztosan nagy meglepetés lenne nekik. Van rá osztálypénzünk, csak fogalmam sincs, hogyan fogjak hozzá, kihez lehetne fordulni és mennyibe kerülne.
Ha máshogy nem akkor spiráloztatni fogom, de még arra sincs ötletem. Hátha tud valaki segíteni!
További ajánlott fórumok:
- 90-es évek zenéiből szeretnék válogatást csinálni retro bulihoz, de nem nagyon tudom az előadók nevét és a számok címét. Tudnátok segíteni?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Tud valaki segíteni? A bíróság megállapította a gyerektartást, de a volt párom nem fizeti. Ilyenkor hova kell menni vagy mit kell csinálni?
- Tud abban esetleg valaki segíteni, hogyan lehet olyan képeket csinálni mondjuk magamról hogy előtte, utána kép?
- Tudna nekem segíteni valaki hogyan kell kecsketejből szappant csinálni lépésről-lépésre?
- Tud valaki segíteni, hogyan kell csinálni vasalható gyöngyökből képet?