Konyhatündérek segítsetek légyszi! (beszélgetés)
Szia!
Máktöltelék: 26 dkg cukorból 2,5 dl tejjel/vízzel szirupot főzünk, amellyel leforrázzuk a 40 dkg darált mákot, majd hozzákeverünk 5 dkg megtisztított mazsolát, kevés reszelt citromhéjat (esetleg 1-2 hámozott, reszelt almát, ettől lazább lesz a töltelék).
Diótöltelék: 22 dkg cukorból (a dió ízét a barnacukor jobban kiemeli), 2 dl tejjel/vízzel szirupot főzünk és a 40 dkg darált dióra öntjük. Hozzáadjuk az 5 dkg megtisztított mazsolát, reszelt citromhéjat (naranccsal pikánsabb) és 4 dkg zsemlemorzsát.
A tölteléket mindig hidegen kenjük a tésztára.
Én mindig tejben főzöm fel a cukrot, az eredeti receptben viszont víz szerepel. A zárójeles megjegyzések saját próbálkozások eredményei:-)
A fenti mennyiség 1 kg lisztből készült beiglihez van méretezve.
Fele mennyiség elég hókiflihez, vagy zserbóba is ezt a receptet használom.
Ettől az eljárástól krémes lesz a töltelék.
Aki viszont nem szereti az egyszerűen darálja le a diót és a mákot, elegyítse porcukorral, mazsolával és citromhéjjal és szórja a tésztára.
Köszi szépen!
átböngésztem pár leírást és hasonlóan csináltam én is.
A virslis nagyon fini lett, a kakaós meg ... ott több cukrot kellett volna tennem , de mind1, mert megszórtuk porcukorral.
:(
hahóóóóóóóó vki lécccccci segítsen már
Kérdésem:
Gyorsfagyasztott leveles tésztát kakaóscsigának Ti hogyan szoktatok elkészíteni?
A virslis tuti lett!
Köszi a segítséget Mindenkinek!!!!
Köszönöm a sok segítő Tündérkének!
Szívből remélem, hogy ez a fórum sokaknak segít majd eligazodni a gasztronómia világában! Szóval ha gáz van a konyhában, kérdezzétek a Konyhatündéreket!!! :)
Jelige: Inkább kérdezz, mint szívasd magad halálra, mert nem mertél kérdezni...
Előre is köszönöm a tovább segítő együttműködéseteket Tündérek ;)
További szép napot Mindenkinek!
Üdv!
Én a virslit baconba szoktam tekerni és szezámmaggal szórom meg a tetejét. A többi úgy készül mint a többieknél.
Az én sütőm gázüzemű 8 fokozatos és általában előmelegítés után a 4-5 fokozaton sütöm.
A video mellett van elkészítési javaslat is. Ott írja! :D
"A virsli vastagságától fűggően 180°C fokos légkeveréses sütőben 12-15 percig sütjük."
Ha a gáztűzhelyemen be lehetne állítani megmondanám. :)
Addig nem szándékozok újat venni, amíg nem költözünk el.
Szóval: Én mindig alaplángon sütöm és csak a végén sütöm teljes lángon pár percig.
Jah és a tetejére mindig teszek reszelt trappista sajtot.
tyjáááááááááá
van ilyen is? köszke
Hmmmm. Éhes lettem.:-) Hétvégén vendégeink lesznek,már legalább tudom az egyik finomságot...:-)
Sütőben kell sütni? Gondolom nem olajban...
Én kisujjnyi vastagságra szoktam nyújtani. Ekkor kenem vékonyan tejföllel és utána pizzakrémmel. Ráteszem a füstölt virslit és feltekerem. Én ekkor szoktam megkenni tojásos tejföllel.
Ha tejfölös krémmel kenem pizzakrém helyett, akkor: tejföl, fokhagyma (összenyomva), bors, só, oregáno, petrezselyem...
Szerintem így is finom. De jó rétestésztával is vagy házilag sütött kelt tésztával.
Itt videón megnézheted!
kis dobozos tejföl 1 tojcsisárga?
milyen arányban?
Köszönöm a Te segítséged is!
További ajánlott fórumok:
- Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről!
- A párom szünetet kért, légyszi segítsetek!
- Légyszi segítsetek!!!
- Milyenek a merleg pasik? tulajdonsagok..;? legyszi segitsetek
- Őszintén csodálom azokat a nőket, akik végig konyhatündérked...
- A "Souvaroff" kifejezés mond valakinek valamit? Eszik, vagy isszák? Italszakértők, ill. konyhatündérek, segítsetek!