Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Beállt nyakra valami gyakorlat? fórum

Beállt nyakra valami gyakorlat? (beszélgetés)

jan. 13. 09:00
Nagyon jókat küldtetek, megnéztem a videókat és most már naponta tornáztatom. Sokat javult. Engem nem nagyon érdekel, ha az irodában látják, van kolléganőm, aki szintén csinálja már, kedvet kapott. Nagyon el tud gémberedni az ember minden testrésze munka közben.
10. f997b1d100 (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
jan. 10. 01:12

Egy ilyennel nyújtsd ki magad! Csak lógj rajta!

[link]

+ masszázs és forró fürdő, betakarózás, alvás.

9. Alnisa (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
jan. 9. 12:29
Az ülőmunka miatt nem lehet beállva a nyakad. Ott valami más baj van, vagy elfekszed vagy rettentő rosszul tartod magad.
jan. 9. 09:31

Etka jógás módszer az hogy nyújtott lábbal hajolj előre, magad előtt két kézzel támaszkodj a talajra. A mozdulat ne hirtelen legyen, hanem előzőleg bemelegített - és lassú, óvatos. A fej ebben a pozícióban a saját súlyánál fogva lazán lelóg, a nyakcsigolyák automatikusan eltávolodnak egymástól. A lelógó fejet egy-két perc után kissé ki is lehet mozgatni, pici köröket, igeneket és nemeket írni le a fejtetővel, de nem izomból, hanem csak nagyon lazán, érzéssel.

Pár perces fejlógatás, fejmozgatás után ugyanolyan lassan, fokozatonként kell felegyenesedni is. Ezt naponta ajánlatos elvégezni.

jan. 9. 03:44

Csak olvastam róla, különböző megoldások léteznek. Sima masszázs szerintem nem elég. Erősen kell nyomogatni a hüvelykujjal mindenhol minden nap negyed óráig. Hirtelen ne állj fel miután végeztél, mert szédülés lehet. Miután kész, fel lehet tenni a merevítőt.

De ha biztosat akarsz, akkor azt kell csinálni, amit régen nagyanyáink. Sok vért kap a bőr, a gyulladás csökken , stb. Leszakítod a csalánt és ütöd vele magad ott, ahol fáj. Biztos, hogy használ!

6. Amaunet (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
jan. 8. 22:05

Ha éppen be van állva, akkor csak kis nyújtás, míg nem fáj.

Jobb a megelőzés.

Ehhez hasonló masszázst használok: [link]

A munkahelyedet (asztal, szék) is nézd át, hogy azok megfelelőek-e és megfelelően vannak beállítva.

Tartsd magad! Ne essen be a fejed a vállaid közé, a hátad legyen egyenes!

A reggeleket kezd legalább 20 perces tornával!

5. Enissa (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
jan. 8. 20:08

Simán TENS-et teszek a vállamra, nyakam 2 oldalára és dolgozom.

Persze, ha ügyfelekkel foglalkozol, lehet akkor nem tudnád kivitelezni. Blokkolja a fájdalomüzenetet, endorfint szabadít fel, javítja a vérkeringést

[link]

Most Omron készüléket használok.

4. 55Judit (válaszként erre: 3. - 55Judit)
jan. 8. 19:33

Bocs, itt a második.

[link]

jan. 8. 19:32

Az első videóban hagyományos orvoslást gyakorló kínai orvos mutatja meg a nyakmerevséget megszüntető nyomáspontokat.

[link]

A másodikban szintén ő nyújtásos gyakorlatokat mutat.

(Tőle csikungot is tanulok.)

jan. 8. 19:09

Nekem ezek a gyakorlatok beváltak:

[link]

Próbáld ki, ha van lehetőséged munka közben csinálni.

Csak pár perc, akár a mellékhelyiségben elzárkózva is elvégezhető napi 1-szer, de inkább 2-szer.

jan. 8. 18:26
Ülőmunka miatt folyton be van állva a nyakam. Van valami bevált gyakorlatod, praktikád ez ellen?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook