Beállt nyakra valami gyakorlat? (beszélgetés)
Csak olvastam róla, különböző megoldások léteznek. Sima masszázs szerintem nem elég. Erősen kell nyomogatni a hüvelykujjal mindenhol minden nap negyed óráig. Hirtelen ne állj fel miután végeztél, mert szédülés lehet. Miután kész, fel lehet tenni a merevítőt.
De ha biztosat akarsz, akkor azt kell csinálni, amit régen nagyanyáink. Sok vért kap a bőr, a gyulladás csökken , stb. Leszakítod a csalánt és ütöd vele magad ott, ahol fáj. Biztos, hogy használ!
Ha éppen be van állva, akkor csak kis nyújtás, míg nem fáj.
Jobb a megelőzés.
Ehhez hasonló masszázst használok: [link]
A munkahelyedet (asztal, szék) is nézd át, hogy azok megfelelőek-e és megfelelően vannak beállítva.
Tartsd magad! Ne essen be a fejed a vállaid közé, a hátad legyen egyenes!
A reggeleket kezd legalább 20 perces tornával!
Simán TENS-et teszek a vállamra, nyakam 2 oldalára és dolgozom.
Persze, ha ügyfelekkel foglalkozol, lehet akkor nem tudnád kivitelezni. Blokkolja a fájdalomüzenetet, endorfint szabadít fel, javítja a vérkeringést
Most Omron készüléket használok.
Bocs, itt a második.
Az első videóban hagyományos orvoslást gyakorló kínai orvos mutatja meg a nyakmerevséget megszüntető nyomáspontokat.
A másodikban szintén ő nyújtásos gyakorlatokat mutat.
(Tőle csikungot is tanulok.)
Nekem ezek a gyakorlatok beváltak:
Próbáld ki, ha van lehetőséged munka közben csinálni.
Csak pár perc, akár a mellékhelyiségben elzárkózva is elvégezhető napi 1-szer, de inkább 2-szer.
További ajánlott fórumok:
- Tudtok valami gyakorlatot a deréktáji "úszógumik" eltüntetéséhez?
- Tudtok valami hatékony gyakorlatot, ami az alhasra jó?
- Állva van valamilyen gyakorlat amivel a hasizmot lehet erősíteni?
- Ki tud valami hatékony gyakorlatot, vagy bármit hogy a mell feszesebb legyen?
- Tudtok nekem mondani hasizom erősítésre valami gyakorlatot és napi pár perces tornagyakorlatokat?
- Van valami jó hasizom fejlesztő gyakorlat a felülésen kívül?