Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Konyhatündérek segítsetek légyszi! fórum

Konyhatündérek segítsetek légyszi! (beszélgetés)


1 2
35. selyemfenyő (válaszként erre: 34. - Zéti)
2010. nov. 30. 21:38
Ha töltött gombát csinálok akkor nagyon kevés alaplében(itt játszhat egy leveskockás húsleves) pár percig párolom, így nagyon finom lesz kb 3-4perc, leöblítem hideg vízzel. Sütőpapíros tepsire vagy lemezre teszem, aztán rakom bele ami van, sonka, szalonna, darálva, virsli, párizsi,paprika, paradicsom, bármi, ha száraz a töltelék,akkor vagy tejfölt vagy ketchupot teszek bele. A legfinomabb maradékból : a levesbe főtt akármilyen hús, kis pörköltalapra, apróra vagdalva bele a gombafejekbe, ha van sajt rá a tetejére, ha nincs , akkor tejföl, ha meg az sincs akkor is baromi finom. Cukrász vagyok, ha segíthetek valamiben, megpróbálok.
34. zéti
2010. nov. 30. 14:58
Köszi mindenkinek!
33. 43b8d0cd13 (válaszként erre: 31. - Zéti)
2010. nov. 29. 19:00
Szerintem inkább csináld frissen az egészet,elősütve a gomba lehet hogy tiszta ránc és kicsit rágós lesz másnapra....
32. zéti
2010. nov. 29. 15:50
Huu! Remélem érthető a kérdésem. :)
31. zéti
2010. nov. 29. 15:49
Sziasztok! Szoktam olyan sajtos gombát csinálni, hogy a gombát elöször olajban megforgatom, sózom, borsozom, majd negyed óráig sütöm, aztán ültetek mindegyikbe camambert sajtot és vissza még negyed órára a sütőbe. A kérdésem az lenne, hogy ha csütörtökön megcsinálom az olajos sütést, akkor betehetem-e a hűtőbe és csak pénteken sütöm meg a sajttal együtt?
30. mh07 (válaszként erre: 23. - 96b0d6b01f)
2010. nov. 24. 08:43

Szia!


Máktöltelék: 26 dkg cukorból 2,5 dl tejjel/vízzel szirupot főzünk, amellyel leforrázzuk a 40 dkg darált mákot, majd hozzákeverünk 5 dkg megtisztított mazsolát, kevés reszelt citromhéjat (esetleg 1-2 hámozott, reszelt almát, ettől lazább lesz a töltelék).


Diótöltelék: 22 dkg cukorból (a dió ízét a barnacukor jobban kiemeli), 2 dl tejjel/vízzel szirupot főzünk és a 40 dkg darált dióra öntjük. Hozzáadjuk az 5 dkg megtisztított mazsolát, reszelt citromhéjat (naranccsal pikánsabb) és 4 dkg zsemlemorzsát.

A tölteléket mindig hidegen kenjük a tésztára.


Én mindig tejben főzöm fel a cukrot, az eredeti receptben viszont víz szerepel. A zárójeles megjegyzések saját próbálkozások eredményei:-)

A fenti mennyiség 1 kg lisztből készült beiglihez van méretezve.

Fele mennyiség elég hókiflihez, vagy zserbóba is ezt a receptet használom.

Ettől az eljárástól krémes lesz a töltelék.

Aki viszont nem szereti az egyszerűen darálja le a diót és a mákot, elegyítse porcukorral, mazsolával és citromhéjjal és szórja a tésztára.

29. d0860dee94 (válaszként erre: 28. - Katus3)
2010. nov. 23. 08:57

Köszi szépen!


átböngésztem pár leírást és hasonlóan csináltam én is.


A virslis nagyon fini lett, a kakaós meg ... ott több cukrot kellett volna tennem , de mind1, mert megszórtuk porcukorral.

28. katus3 (válaszként erre: 26. - D0860dee94)
2010. nov. 22. 18:55
Kinyújtod a leveles tésztát, megkened olvasztott vajjal,bőven megszórod kakaópor és cukor keverékével,feltekered mint a bejglit és szeleteled. Sütőpapíros tepsiben sütöd.
2010. nov. 22. 16:46

:(


hahóóóóóóóó vki lécccccci segítsen már

2010. nov. 22. 16:32

Kérdésem:

Gyorsfagyasztott leveles tésztát kakaóscsigának Ti hogyan szoktatok elkészíteni?


A virslis tuti lett!

Köszi a segítséget Mindenkinek!!!!

25. d0860dee94 (válaszként erre: 23. - 96b0d6b01f)
2010. nov. 22. 15:36

[link]


én sajna mással nem tudok segíteni, remélem lesznek, akik fognak!!!!

2010. nov. 22. 15:21

Köszönöm a sok segítő Tündérkének!


Szívből remélem, hogy ez a fórum sokaknak segít majd eligazodni a gasztronómia világában! Szóval ha gáz van a konyhában, kérdezzétek a Konyhatündéreket!!! :)

Jelige: Inkább kérdezz, mint szívasd magad halálra, mert nem mertél kérdezni...


Előre is köszönöm a tovább segítő együttműködéseteket Tündérek ;)

További szép napot Mindenkinek!

Üdv!

2010. nov. 22. 15:16
Sziasztok Beigli tölteléket ki hogy készíti?
22. katus3 (válaszként erre: 21. - Mh07)
2010. nov. 22. 15:11
Ha baconbe tekerem a virslit,előtte felhasítom, teszek bele egy darabka trappista sajtot és egy kicsi mustárt,úgy tekerem be. Próbáld ki.:-)
21. mh07
2010. nov. 22. 15:06

Én a virslit baconba szoktam tekerni és szezámmaggal szórom meg a tetejét. A többi úgy készül mint a többieknél.

Az én sütőm gázüzemű 8 fokozatos és általában előmelegítés után a 4-5 fokozaton sütöm.

20. Szeszipuszi (válaszként erre: 14. - D0860dee94)
2010. nov. 22. 15:03

A video mellett van elkészítési javaslat is. Ott írja! :D

"A virsli vastagságától fűggően 180°C fokos légkeveréses sütőben 12-15 percig sütjük."

19. katus3 (válaszként erre: 18. - Sopianae)
2010. nov. 22. 15:03
Köszi!:-)
18. Sopianae (válaszként erre: 16. - Katus3)
2010. nov. 22. 15:02
Nem, mert amikor kihajtogatom a tésztát (bolti) bekenem vékonyan tejföllel. Amikor feltekerem utána is bekenem tejföllel az oldalát, tetejét... Így nem szárad ki.
17. Sopianae (válaszként erre: 14. - D0860dee94)
2010. nov. 22. 15:01

Ha a gáztűzhelyemen be lehetne állítani megmondanám. :)

Addig nem szándékozok újat venni, amíg nem költözünk el.


Szóval: Én mindig alaplángon sütöm és csak a végén sütöm teljes lángon pár percig.

Jah és a tetejére mindig teszek reszelt trappista sajtot.

16. katus3 (válaszként erre: 15. - Sopianae)
2010. nov. 22. 15:00
Hogyan? Rétestésztába tekered be? Nem szárad ki?
15. Sopianae (válaszként erre: 12. - Katus3)
2010. nov. 22. 15:00
Igen sütőben. Én mindig karácsonykor készítek ilyet, de rétestésztával. Gyorsan megvan és előételként szolgálom fel. Na meg Szilveszterkor is szoktam készíteni, mert jobb, mint a snassz virsli mustárral meg kenyérrel :)
14. d0860dee94 (válaszként erre: 12. - Katus3)
2010. nov. 22. 14:59
jaja, de még mindig nem tudom hány fokon.
13. d0860dee94 (válaszként erre: 9. - Szeszipuszi)
2010. nov. 22. 14:58

tyjáááááááááá


van ilyen is? köszke

12. katus3 (válaszként erre: 10. - Sopianae)
2010. nov. 22. 14:58

Hmmmm. Éhes lettem.:-) Hétvégén vendégeink lesznek,már legalább tudom az egyik finomságot...:-)

Sütőben kell sütni? Gondolom nem olajban...

2010. nov. 22. 14:56
de jó!☺☺☺
10. Sopianae (válaszként erre: 5. - D0860dee94)
2010. nov. 22. 14:54

Én kisujjnyi vastagságra szoktam nyújtani. Ekkor kenem vékonyan tejföllel és utána pizzakrémmel. Ráteszem a füstölt virslit és feltekerem. Én ekkor szoktam megkenni tojásos tejföllel.


Ha tejfölös krémmel kenem pizzakrém helyett, akkor: tejföl, fokhagyma (összenyomva), bors, só, oregáno, petrezselyem...


Szerintem így is finom. De jó rétestésztával is vagy házilag sütött kelt tésztával.

2010. nov. 22. 14:51

[link]

Itt videón megnézheted!

2010. nov. 22. 14:49
Szerintem szezámmaggal is leszórhatod a tetejét...
7. d0860dee94 (válaszként erre: 4. - 9d6cbcbded)
2010. nov. 22. 14:48

kis dobozos tejföl 1 tojcsisárga?


milyen arányban?

Köszönöm a Te segítséged is!

6. 3fd432567f (válaszként erre: 5. - D0860dee94)
2010. nov. 22. 14:47
Én is úgy szoktam,hogy pizzakrémmel kenem meg,raktam múltkor bele egy kis sajtot is, és ha feltekerted, akkor tojással megkenni,és sajt a tetejére ;)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook