Kontaktlencsések segítsetek kérlek (beszélgetős fórum)
Nekem is havi lencsém van.
Az előző garnitúrát majdnem 2 hónapnyi napi viselés után 3 hónapig "áztattam", aztán elővettem, és elkezdtem hordani megint.
Kb. 3 nap után kezdtem érezni, hogy már nem annyira jó. Mentem az optikába, mert utolsó pár lencsém volt.
Vizsgálat alatt csak annyit kérdezett a nő, hogy ugye lassan lejár a hónap? Mert lát a lencsén egy kis trutyit, ami annak a jele, hogy kezd elhasználódni.
Havi lencsét hordok,de túl hordom 1,5-maximum 2 hónapig.Ahogy lentebb írták,én is érzem már mikor "fárad" a lencse.Elvileg az optikusok szerint káros,mert így nagyobb a fertőzöttségveszély,de ez van,nekem bajom nem volt még belőle,másrészt elég drága ahhoz,hogy csak úgy dobáljam.Meg hát az optikusnak is az az érdeke hogy minél többet vegyél ugye...amúgy ismerek olyat aki a havi lencsét fél évig is hordja és nincsen baja tőle.
Lézeres műtét nagyon megérné,de én rettegek tőle.Hiába szültem egy gyereket,de a szemműtét gondolatától is rosszul vagyok...
Szia! Én évek óta havi kontaktlencsét használok, 3 hónapnál rövidebb ideig sosem hordtam! Estére természetesen kiveszem. De tapasztalatom az, mint egy korábban hozzá szólónak: a lencse jelzi, ha elhasználódott, mert akkor kényelmetlen lesz a viselése. A mostani lencsémet szerintem már egy éve is használom, nem is emlékszem rá mikor cseréltem... hülyeségnek tartanám kidobni, amíg teljesen kényelmes a viselése.
Egyébként volt olyan lencse (B&L) ami egy hónapig se bírta. Egyszer kipróbáltam, mert olcsóbb volt, mint az én cibavision lencsém. De soha többet nem fogok váltani, tanultam az esetből. Ez a ciba viszont borzasztó jól bírja, és nagyon kényelmes.
25 éve viselek lencsét.
Mindig havi lencsém volt, de a a viselési időt elég lazán kezeltem.
Tapasztalatom az, hogy a lencse jelzi ha elfáradt. Olyankor kényelmetlen a viselése, kiszárad a szem...diszkomfortos a lencse viselése. Ha ezt érzed azonnal el kell dobni!
Lehet, hogy most sokan megköveznek, hogy ez felelőtlenség. De merem remélni, hogy ez a nem kevés év tapasztalat és az, hogy a szemem teljesen rendben van, engem igazol.
További ajánlott fórumok:
- Színes kontaktlencse
- Észrevétlenül eltűnhet egy kontaktlencse a szemből?
- Ha kontaktlencsém van festhetem a szemem?
- Mit kell tudni a szülés alatti kontaktlencse viselésről? Szabad vagy nem?
- Cylinderes kontaktlencsével a 2. próbanapon normális a homályos látás?
- A szemészetes papiron előbb a bal vagy a jobb szemem dioptriája van? kérlek segísetek, mert nem tudom, hogy milyek a jobb/bal kontaktlencsé