Kontaktlencse (beszélgetés)
Sziasztok!
Adampowter te melyik 2 hetes lencsetípust használod?
Én ezt szoktam venni:
Johnson & Johnson Acuvue Advance (www.kontaktlencse.gudu.hu oldalról rendelek mindig, ott alig több mint 5 ezer az ára)
Nekem kéthetes lencsém van, nem olcsó mulatság, viszont lehet benne néha aludni. Bár így hamarabb ki kell dobni de rázós házibulikon azért jól jön.:D
A boltban azt mondták még anno h, 2 hétig használhatom ha esténként kiveszem, és egy hétig ha folyamatosan benne alszok. A boltban drága volt, azóta netről vesszük. (egyébként még UV-szűrős is:D)
voltunk megrendelni a lencsét, mi is az egy hónaposnál maradtunk, de nem volt próba lencse,ugyhogy most várjuk, mert meg kellett rendelni.
Azt mondták a fiam szemére,hogy olyan a görbülete, ami elég ritka,ugyhogy csak két fajta lencséből válogathattunk.
Most izgul, hogy beválljon, és birja a szeme,nagyon szeretné, utálja a szemüveget.
Sziasztok!
22 éves vagyok, 16 éves korom óta van lencsém, szerintem hülyeség, amit a doki mondott, nincs korhoz kötve. Nekem is havi lencsém van, este kiveszem, de igényli is a szemem, hogy éjszaka ne legyen benn a lencse. Nagyon szeretem, nem tudnék meglenni nélküle.
Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni... Én most alkalmi lencsét használok, szó szerint csak alkalmanként. Kb. 10 évvel ezelőtt használtam utoljára lencsét, akkor havi hordásút viseltem, de mindig néhány nap vagy max 2 hét után tönkrementek. Volt olyan ami effektív kiszakadt. :( Most viszont gondoltam hogy lecserélném az alkalmi lencsémet vagy 2 hetes vagy havi cserélésű lencsére, de félek hogy megint a tisztítás miatt úgy fogok járni mint anno. Nektek mi a véleményetek?
Egyébként a cserélés gyakoriságát leszámítva van valami különbség a havi és a 2 hetes lencsék között?
Köszi a segítséget! :)
tegnap elmentünk a fiammal kontaktlencsét nézni.
A Dunakeszi Aus...ba, nagyon kedves volt a hölgy,megvizsgálta a szemét és javasolt lencséket, egy gond van, tul nagy a görbülete a szemének, ami elég ritka, ugyhogy csak két féle jöhet számitásba.
Egy hét mulva meglesz a próba lencse, nagyon szurkolok, hogy beválljon, mert ő nagyon szeretné!
Nagyon köszönöm a sok választ, mostmár én nem tudnék dönteni, de persze nem is nekem kell, csaz azt tudom, hogy a fiam elég lusta lesz ezzel foglalkozni, ezért akarja a havit, de én is azt gondolom, nem jó, vagyis felesleges, hogy éjszaka is bent legyen
Na, majd a doki megmondja!
Ugy olvasom, itt is változóak a vélemények a lencsékről, kinek mi válik be!
A havi cseréjű azt jelenti, hogy 30 nap után lejár a szav.ideje. Ezen belül van olyan, amit ki KELL venni néhány órára, meg amiben akár aludhatsz is.
A napi olyan, amit Dovanda leírt.
Diákoknak biztos van valami kedvezmény. Meg ez Bausch, lehet hogy a Ciba olcsóbb és az lesz a kényelmes.
Mindenestre én csak ajánlani tudom a napi és havi cseréjűt is. A bent alvós lencsét kezdőknek nem és én sem alszom benne, mert minek? :) Tehát reggel be, este ki. :)
nekem megmondta milyen kell és elém rakott vagy 5 félét . elmondta mindegyik előnyét,hátrányát, ő melyiket javasolná és dönthettem.
ja , az én szemem mínuszos, nem plusszos, nem tudom ez számít e?
ez már szimpatikusan hangzik, legalább is árban.
Szóval ez havi, de este ki kell venni.
Jaa értem, én azt hittem, hogy ha havi, az azt jelenti, hogy egy hónapig bent van.
Persze, mostmár rájöttem, van olyan is, ugye, csak az gondolom drágább!
Na, majd csak összeáll a kép))
azt, hogy milyen kell, a doki, vagy optikus dönti el, a vizsgálat után, nem ti.
legalábbis nálam igy volt.
Itt a neten olvasgattam róla és a fokusz night&day-t, és a Dr dio-t dicsérték.
Na biztos van még ezer más jó lencse, csak erre figyeltem fel.
én több mint 10 éve hordom. havi, de egy dobozban 3 havi van, ill két dobozban, mivel külön van a bal és a jobb szemnél ugye.
szóval összesen 6 db, de ugye, 3 hóra elég.
ennek az ára kb 11 ft.
Ciba Vision Uv szűrős ez amiről én beszélek.Reggel beteszem, este ki, még nem volt elcsúszás(sztem ilyen amúgy nincs, de mindegy)
szóval én csak ajánlani tudom a havit!
Huu ha ez havi 20 ezer, akkor elég drága!
Igen, persze, ez is gondolom egyéntől függ, kinek mi a jó!
További ajánlott fórumok:
- Színes kontaktlencse
- Észrevétlenül eltűnhet egy kontaktlencse a szemből?
- Ha kontaktlencsém van festhetem a szemem?
- Mit kell tudni a szülés alatti kontaktlencse viselésről? Szabad vagy nem?
- Cylinderes kontaktlencsével a 2. próbanapon normális a homályos látás?
- A kontaktlencse használata okoz-e szemünkben károsodást?