A kontaktlencse használata okoz-e szemünkben károsodást? (tudásbázis kérdés)
Valóban!
Jól eltűnt..
Sziasztok!
Segítséget kérnék! Az van, hogy elutazok 4 napra és a 4 nap alatt nem lesz lehetőségem és időm sem arra, hogy lencsét ki/be rakjak...Szerintetek a ha veszek night&day lencsét, akkor abba alhatok és nem kell cserélni? Előre is köszönöm a válaszokat!
Nekem kb 15 éve van kontaktlencsém, az első 1-2 évben romlott a szemem, azóta megállt a romlás.
1 hónapja voltam szemészorvosnál, aki szerint javúlt a szemem, így most egy kicsivel gyengébb kontaktlencsét hordok. :-)
Szerintem alapjában nem az, de az elején nekem is volt ilyen (amikor első héten viseltem).
Azóta eltelt 10 év és semmi gondom nincsen (szemem sem romlott!).
Én azt ajánlanám várjál pár napot s ha nem lesz jobb, akkor menj vissza orvosodhoz.
Sziasztok
Nekem tegnap lett lencsém, és olyan kérdésre szeretnék választ kapni, hogy az normális-e, ha közelre sokkal roszabbul látok vele? távolra kitűnő.
köszönöm
OK, ezért kell az orvos.
Semmi olyan dolog nincs a világon, ami mindenkinek tökéletes (se műtét, se tárgy, semmi).
Nekem 18 éve van, gyerekkorom óta használom. A lencsétől sose volt szembajom, de az idők folyamán előfordult, hogy egy-egy oldatot kivontak a forgalomból a káros mellékhatásaik miatt.
Nekem mondjuk kemény lencsém van, az egyszerűbb, mint a lágy. Egy hónapig kisérleteztem a lágy lencsékkel, nekem az nagyon utálatos megoldásnak tünt.
Szerintem nem. Én is szívesen viselnék kontaktlencsét ha nem lenne olyan drága :(
Ehelyett maradt a szemüveg amit soha nem hordok :(
Aranyos vagy,köszi!
A lézeres szemműtétnél maradunk.
Nekem lencsém van s azóta nem romlik...minden csak akkor hatásos, ha megfelelően használjuk, illetve a KÖTELEZŐ vizsgálatokra elmegy az ember a szemész szakorvoshoz.
A probléma ott van, hogy az esetek többségében, a higénia másodlagos, ami később sok problémát okoz.
További ajánlott fórumok:
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt?
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- Fogyás elliptikus tréner használatával is
- Színes kontaktlencse
- Helyesírás használata internetezés közben