Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kontaktlencse berakási probléma. fórum

Kontaktlencse berakási probléma. (beszélgetés)

17. Gabuskah (válaszként erre: 12. - Csillagocska)
2010. ápr. 25. 21:03

jah,ez igaz!

egy idő után már nem is veszed észre!!!

16. Gabuskah (válaszként erre: 14. - C75565e593)
2010. ápr. 25. 21:03

én is :D

Berakom mondom "megváltás" :DD

2010. ápr. 7. 22:16
köszi szépen a válaszokat :)
2010. ápr. 7. 21:32
én hamar megszoktam...de tudom vannak sokan akik képtelenek a szemükben nyulkálni....én imádom...ebben vagyok reggeltől estig...a lencse nélkül vak lennék...
13. Tandi25 (válaszként erre: 1. - Valaki001)
2010. ápr. 7. 21:30

Szia!

Nekem mutatott egy olyan "praktikát" az optikus, h odateszem a lencsét a szememhez, de elnézek jobbra v. balra. Közben ráteszem a "fehér" részre a lencsét és szépen lassan "visszanézek" oda, ahol a lencse van. Remélem érthető, ahogy leírtam. Én nem szoktam már így, de a legelején a bal szememnél ez időnként segített!

2010. ápr. 7. 21:26
Szia! én 20 éve használom, semmilyen trükk nincs rá, egyszerűen hozzá kell szoknia a szemednek, az enyém már szinte érzéketlen, ha közelítek a lencsével be sem csukom, hidd el, menni fog, minél sűrűbben tedd fel, annál hamarabb megszokod. Az enyém ráadásul félkemény lencse, nem is olyan, mint ezek a modern lágy lencsék. A lányom hét éves kora óta használja, akkor megtanította vele a doki hogyan kell feltenni, igaz néhány hónapig én tettem fel a szemére, de gyorsan megszokta ő is. Sok szerencsét kívánok neked is, meglátod menni fog.
11. c75565e593 (válaszként erre: 4. - Mimmo89)
2010. ápr. 7. 21:25
Szerintem nem így kell, de mind1 ebből szegény nem sok dolgot érthetett meg..
10. c75565e593 (válaszként erre: 4. - Mimmo89)
2010. ápr. 7. 21:24

ezt érdekesen tanultad én jobbal csinálom mindkét lencsét....

Én még így nem csináltam...attól függ ki melyik kezét használja...érdekes...

2010. ápr. 7. 21:23
Szerintem menj el egy optikushoz, és ő megmutatja ezt így leírni nem lehet, mert mindenki másképp csinálja:)
8. c75565e593 (válaszként erre: 3. - Sleepi)
2010. ápr. 7. 21:22
Én előre dőlök..és egy másodperc alatt bent van de ez mindenkinél más...
2010. ápr. 7. 21:21
Félkemény vagy lágy lencséd van?
nézd magadat a tükörben és úgy sztem könnyebb! nekem legalábbis,jobb! :)
5. c75565e593 (válaszként erre: 1. - Valaki001)

Szia!

Nekem 10 éve van lencsém...nekem is nehezen ment a kezdet...a legjobb ha egy tükörbe próbálgatod...és a lényeg, hogy a szemed nagyra nyísd és ne pislogj de illesztő nem mutatta meg neked?

Én emlékszem 3 órát ezzel foglalkoztam, hogy kell...ja és türelem kell hozzá.

Van msn ed?

Mert kamerán át szívesen megmutathatom hogyan kell....

Én már kikapom berakom akár a buszon bárhol és én ezer éve tükröt sem használok.

belefogsz jönni hidd el.

Mióta van lencséd?

És kemény vagy lágy?

ha bármilyen kérdésed van írj nyugodtan és segítek így a nete keresztül..

Sok sikert!

Timi:)

Gondolom, mikor vetted a lencsét megmutatták hogy kell betenni, legalábbis remélem. Eőször nehéz, de bele lehet jönni. Mutató ujjadon van a lencse (jobb szemhez jobb kéz, balhoz bal), az alsó szemhéjat a középső ujjaddal lehúzod, a felsőt megfogod a másik kezeddel, a szemeddel egy pontot nézel a tükörben és beteszed a lencsét. Gyakorlat kell hozzá, nekem 1,5 éve van, néha nem megy 1.-re most se, amikor béna vagyok.
2010. ápr. 7. 21:20

Csak a gyakorlás marad. :S Sokat szenvedtem én is, mire eljutottam addig, h. 1 perc alatt megvan.

A következő módszer vált be:

Hátradöntöm a fejem és felfelé nézek. Így nem látom közvetlen, mikor közelít az ujjam a szememhez.

2. szanád (válaszként erre: 1. - Valaki001)
2010. ápr. 7. 21:19

sok gyakorlást...nekem annak idején kb 1 hónap után volt olyan hogy előszőre be tudtam rakni..

előtte volt hogy legalább félóra próbálkozás után sikerült.

A szemedet egyébként próbáld meg jól kimerevíteni,lefogni a szemhéjat , és mereven nézve ,tükörben próbáld meg berákni..

sokat kell gyakorolni...

2010. ápr. 7. 21:16

Sziasztok !

Segítségeteket kérném, hogy hogyan küzdjem le a reflexeimet :)

2x próbáltam kontaktlencsét berakni és mindig pislogok mikor közelitek a szememhez.

milyen praktikát/tippet tudnátok ajánlani ?

előre is köszönöm a válaszokat.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook