Könnyű saláta mustáros öntettel recept
A Könnyű saláta mustáros öntettel hozzávalói:4 keményre főzött tojás,
3 ek. ecet,
3 ek. mustár,
só,
bors,
4 ek. olaj,
1 csokor metélőhagyma,
1 kis karalábé,
1 csomó retek,
40 dkg kígyóuborka,
2 fej saláta,
25 dkg friss spenótlevél,
1 doboz zsázsa
A Könnyű saláta mustáros öntettel elkészítési módja:
Az ecetet kikeverjük 3 ek. vízzel és mustárral, majd sóval, borssal ízesítjük. Állandó kevergetés mellett, lassan belecsorgatjuk az olajat. A metélőhagymát felaprítjuk, és a felét a mustáros öntetbe szórjuk. A főtt tojásokat cikkekre vágjuk. A karalábét hasábokra metéljük, a retket vékonyan felszeleteljük. A meghámozott uborkát legyaluljuk vagy szeletekre vágjuk. A salátaleveleket és a spenótot falatnyi darabokra tépjük. A zsázsát ollóval levágjuk. A saláta előkészített hozzávalóit nagy tálban elvegyítjük, meglocsoljuk a mustáros öntettel és óvatosan összekeverjük. A maradék felaprított hagymával megszórva tálaljuk. Friss házikenyér illik hozzá.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. jan. 12. 18:05
A könnyű saláta mustáros öntettel elkészítési módja és hozzávalói.