Könnyű kukorica leves recept
A Könnyű kukorica leves hozzávalói:2 doboz kukorica konzerv
1 pohár kefir
1 ek kukoricaliszt
1 csokor petrezselyemzöld
8 dl víz
2 dl tejszín
1 zöldségleves kocka
vaj
só
füstölt sajt
fehér bors
szerecsendió
A Könnyű kukorica leves elkészítési módja:
A kukoricát a vajon pár perc alatt megpárolom. Felöntöm 8 dl vízzel, beleteszem a leveskockát, a felvágott petrezselyemzöld felét, és fehér borssal, szerecsendióval ízesítem. Miután felforrt, hozzáadom a habarást: a kefirt elkeverem 0,5 dl tejszínnel és egy evőkanál kukoricaliszttel. Felforralom, hozzáadom a maradék tejszínt, sózom, végül a tetejére hintem a maradék petrezselyemzöldet. Ízlés szerint reszelt füstölt sajttal megszórva a tetejét tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. okt. 23. 17:05
A könnyű kukorica leves elkészítési módja és hozzávalói.