Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kókuszos-aszalt meggyes keksz recept

Kókuszos-aszalt meggyes keksz recept

A Kókuszos-aszalt meggyes keksz hozzávalói:
12 dkg zabpehely
8 dkg liszt
6 dkg kókuszreszelék
8 dkg aszalt meggy
6 dkg cukor
1 ek. méz
2 ek. tej
10 dkg puha vaj
1 mk. sütőpor


A Kókuszos-aszalt meggyes keksz elkészítési módja:
A puha vajat kikeverjük a tejjel, a mézzel és a cukorral, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket. Összekeverjük, majd beleszórjuk az aszalt meggyet és elkeverjük. A masszából diónyi gombócokat formázunk, tenyérrel ellapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 180 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kókuszos-aszalt meggyes keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook