Kapros csőben sült krumpli recept
A Kapros csőben sült krumpli hozzávalói:70 dkg burgonya
20 dkg lágy sajt
3 karika mozzarella
2 evőkanál reszelt parmezán
2 tojás
1 doboz tejföl
1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
egy csokor zöld kapor
só
bors
vaj
A Kapros csőben sült krumpli elkészítési módja:
A burgonyát tisztítás után nagyobb lyukú reszelőn nyersen lereszeljük. Egy kicsit kinyomkodjuk.A két tojást habosra keverjük, majd hozzá adjuk a reszelt sajtot, a parmezán felét, keverjük bele a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, adjuk hozzá az apróra vágott zöld kaprot, szórjuk bele a zsemlemorzsát, és forgassuk össze a reszelt krumplival. A masszát kivajazott tepsibe egyengetjük, a tetejét megszórjuk a parmezán másik felével, és mozzarella szelettel díszítjük. Sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.Forrón tálaljuk.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. márc. 12. 23:55
A kapros csőben sült krumpli elkészítési módja és hozzávalói.