Kizsebeltek...Pipa vagyok kicsit, mert 1850 HUF-ért... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Jól teszed!
Aki valamiért nem szereti, az ne erőltesse!
De a bankoknak semmi küze ahhoz, ha valaki nem ért hozzá;)
Azé' cukik vagytok a kukoricával,de
...Ti is fogtok térdepelni--csaxólok...
mert aki nem ludas,na az a ludas
Megfejtődött,csak na...
Szóval úgy volt tegnap előtt,hogy vásároltam 738 ért gyógyszert,majd még egy tételt 1850-ért,mindkét esetben bankkártyával fizettem,majd ma kp utaltam máshova,és ott figyelt a könyvelt tételek soraiban alul(előbb) az 1850,majd fölötte a kp utalásos 738,amit a bankon kívüli átutalás jutalékának értettem,az 1850-es tételének,mivel már nem volt meg hogy a 738 as összeg is bankkártyás vásárlás volt,és nem is úgy van feltüntetve,emlékem szerint egyben fizettem a két tételt.
Mellesleg a mai kp utaláskor mobilalkalmazásnál beírtam a kedvezményezettet,az összeget,és kihajított a webfelület,mint macskát x*rni.Kénytelen voltam szgépről intézni.Meg ma bankautomata is kidobott,akartam kp-t felvenni,és nem is mutatott semmit,de nem is adott pénzt,csak második körre,nem ütöm el a 4 jegyű pint na.Szóval telecenter,panaszolom,hogy nem értem milyen tétel a 738-as összeg,azt mondja én-azonosítós belépés nélkül ő a telecenteres nem láthatja az én banki tranzakciós felületemet,menjek be.Nem mentem be,mert eszembe jutott,hogy van blokkom a vásárlásról,úgy fejtettem meg,de a tranzakciós történetet .pdf-be lementve már nem ez a két képen lévő szöveg van,hanem a vásárlásos szöveg.Am KH bank,sok a baj a napokban.
kepfeltoltes pont eu/view.php?filename=1481850_738.jpg
Ennek nézz utána, mert ha ilyen címmel, hogy "kártya használati díj" terhelték a számládat az nem egyes vásárlásokhoz kapcsolódik. Ez egy átalány fizetési kötelezettség lehet a számláddal kapcsolatosan, amit minden hónapban elszámolnak.
Esetleg lehet tájékozódni a bankod ÁSZF-ben vagy az MNB Pénzügyi navigátor menüjében a kártyahasználat költségeiről.
De ha kereskedő számol fel ilyen díjat, akkor az nem fog a bankszámla történetben/kivonaton szerepelni a normál banki díjakban.
A kártyás tranzakciók költségeit Érkezett bankkártyadíj terhelés tranzakciónak nevezik, azaz nem "-vásárlás bankkártyával-1850 huf" vagy "azonnali ft átutalás bankon kívül-738huf"
A vásárlás bankkártyával konkrétan az az összeg, amit fizet egy kereskedőnél a bankkártya tulajdonos.
Az azonnali ft átutalás bankon kívül, pedig egy bankszámláról indított átutalás díja, ami az 5 másodperces tranzakciókhoz tartozik, azaz nem vásárlás.
Szerintem ez butaság. Meg kéne nézned, hogy milyen tranzakcióhoz tartozik az a bankon kívüli utalás 738HUF.
A kártyás fizetések ingyenesek (a legtöbb számlacsomagnál).
Nézz körül jól, mielőtt farkast kiáltasz!
Ajaj...
Tehát, vannak költségei a tranzakcióknak, mert láttál elszámolást.
Ne felejtsd el, hogy most voltak a novemberi elszámolások, így ha novemberben utaltál akárhányszor, akkor annak a díját, most számolták el.
Jó lenne, ha értenél egy kicsit a bankhoz, hogy tudd miért fizetsz.
A telecenternek milyen web felületet kellene látnia? Nekik a számla történetedet kellene látniuk és az alapján megmondaniuk, hogy azok az általad látott költsége felszámolások mely tranzakciókhoz tartoznak.
Neked meg ismerni kellene a számládhoz kapcsolódó kondíciós listát, amibe le van írva, hogy mi mennyibe kerül.
Kp. felvétel 150 eFt ig és max. 2 db tranzakció ingyenes, ha ingyenes kp felvételi nyilatkozatot adtál le.
Ha magányszemély vagy, akkor a bankkártyás vásárlások ingyenesek.
Az átutalás indításoknak van díja.
Tehát, mielőtt rablót kiáltasz nézz utána, hogy milyen szerződésed van. Ha a jelenlegi bank drága, akkor keress egy olcsóbbat.
"Kizsebeltek."
:D
-Könyvelt tranzakció típusa
-vásárlás bankkártyával-1850 huf könyvelt
-azonnali ft átutalás bankon kívül-738huf könyvelt,
a letöltött .pdf-ben már nem ez szerepel,vásárlás belföldi kereskedőnél a jogcím mindkét összegnél...persze van képernyőmentésem,naná.
De lehet elírás...
Fura... azt hittem, az online vásárlás lehet utalással, helyszíni fizetés más.
Hogyan vetted észre, milyen jelzés alapján?
Másutt még nem figyeltem fel erre,most is csak mert matattam kp átutalással,és megláttam,hogy bankon kívüli átutalás-levonás van írva,holott bankkártyás volt a fizetés.Telecenter én-azonosító nélkül nem látja a webfelületet...menjek be...
Nekem 39,891891 százalékra jött ki a tr.ktg...de lehet nem jól számoltam...
További ajánlott fórumok:
- Egy visszahúzódó szürke lány vagyok és mégis a kicsit művi nők a példaképeim. Lehet belőlem olyan?
- Kicsit jobban megeröltettem magam nagydolog közben, lehet baj belőle? 15 hetes vagyok, és nagyon mérges magamra. :(
- Kicsit meg vagyok ijedve!
- Lehetséges, hogy azért fájnak a bokáim futás után mert felül kicsit testesebb vagyok?
- Miért hiteti el velem, hogy van közünk egymáshoz, utána meg kiakad, ha kicsit féltékeny vagyok?
- Megcsalt a barátom, kicsit tanácstalan vagyok, mit kéne lépnem.