Kiszáradás 3 évesnél. Tapasztalt anyukák tanácsát kérem! (beszélgetés)
Szia!
Az unokáim 5 évesek, most voltak ebbe a vírusba, nem ettek 2 napig, lényeg hogy igyon! Hidegen adjál neki kristályvizet, a meleg és az édes ingerli. Hányás után várj egy kicsit amíg megnyugszik a gyomra, utána kanalanként!
Enni sós ropi.
Sziasztok.
Éjszaka és reggel még mindig hányt a lányom.:(
Hasmars már csak 3-szor volt.
Holnap visszaviszem a dokihoz mert nagyon aggódok.
Alig tudom belediktálni a teát.A Nurofen fecskendőjével nyomom a szájába 20 percenként 2*5 ml-t.Enni sem nagyon akar.:(
hát a delma növényi zsiradék, szerintem abból nagy baj nem lehet.
lényeg, hogy evett és ivott is.
Nem tudom,hogy jót tettem-e vele,de vacsira kért kaját.De csak delmával vékonyan megkent kenyeret mertem adni neki és csodák csodájára megivott mellé egy kávés pohárnyi TEÁT!:)
Most megint tök ideg vagyok,nehogy kijöjjön belőle.
Igen,most már emlékszem,hogy írtad,de őszinte leszek:
Eszembe sem jutott,hogy nem fog jól esni neki mert annyira örültem,hogy egyáltalán kért valamit.
De ebből tanultam és minden tejes dolgot (puding,krémtúró ezek nagy kedvencek)
Száműztem a hűtő mélyére,hogy még csak meg se lássa véletlenül se!
Szerencsére ott nem tartunk,hogy ilyen tünetei legyenek csak nagyon para anya vagyok ezért érdeklődtem,hogy hogyan veszem észre a gyereken ha esetleg kiszárad.
Sajnos a teát nem hajlandó meginni csak a vizet.Szerencsére ma csak reggel hányt,de a hasa többször ment.
Szedjük a multi tabs-ot,de a smecta port hiába oldottam őszilébe majdnem hányt tőle.Eddig azt még megitta nagy duzzogva,most már azt sem.:(
Én nem szoktam szarozni, ha kétségeim vannak az egészségi állapotot illetően, be a kórházba...
Inkább ott mondják, hogy semmi gond.. Én nem tudom vállalni ennek felelősségét, hogy kicsit később viszem, mint kellett volna.. Ha nincs olyan nagy baj, úgyis hazaküldik.. Egy-két infúzió meg nem árthat...
Egyébként meg a klasszikus tea kanalanként..
Az, hogy nem eszik, az nem gáz...
Az ágyfölemelésse, és a Protexinel is egyet tudok érteni, meg a Pro Gastro Kid is jó, de ezek inkább vitaminnak..
Valahogy elküldtem, megkergült néhány napja a billentyűzet. :S
Szóval a tea. Nálunk a hársfatea és a csipkebogyó tea vált be, szintén a piros (=csinicsajos) színe miatt! ;)
Írtam tegnap, hogy jobb ilyenkor a tejes dolgokat kerülni, inkább teát igyon. De azt se melegen, és mindig csak néhány kortyot. Torokgyulladáskor én szoktam adni a lányomnak egy pálcikás vizes "jégkrémet" is, nagyon jól hűsíti a torkát, csillapítja a fájdalmat.
Hasmenésre meg kell próbálni a Smecta port, bár az enyémek nem isszák meg semmiképp. :S Inkább sós főtt krumpli, perec, ropi, keksz.
A normaflore-nál sokkal jobb a Protexin restore, igaz sokkal drágább is. Teába tettem bele, 3 nap alatt teljesen elmúlt a hányás-hasmenés, amit a hosszú antibiotikumos kezelés okozott a kisfiamnak, pedig adtam végig neki a normaflore-t!
Az orrdugulás ellen: próbáld meg megdönteni az ágyát. A fejrész legyen magasabban, így könnyebben kap majd levegőt.
A tea: n
szegényke:(
adhatsz még neki normaflort, vagy pro-kid granulátumot, az rendbeteszi a bélflórát.
Van is macikávénk ezt ki is próbálom!
Én viszont a teába nem mertem sok cukrot tenni,de most pótolom is.
Egy fél banánt evett meg ma.Főztem neki huslevest abból pár kanállal meg egy kis répát.
Most alszik,de ha felébred próbálok neki még egy kis banánt.
Szerencsére csak reggel hányt.Remélem a tejtől és akkor ez ma már nem fordul elő.
A szívem szakad meg érte annyira remeg közben.És ahogy mondja:
Anya,ölelj meg szorosan!
ÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!:(
hát a tejet kár volt:S
Próbáld meg a maci kávét, csak ne tejjel, hanem vízzel, sok cukorral, az enyémek szeretik, megisszák gond nélkül.
Rostos gyümit se adj neki, esetleg szörpöt, ha nagyon nem issza a teát. A dokink mindig azt mondja, amikor csúnya hasmenése van a csajoknak, hogy jól cukrozzam meg a teát, abból lesz egy kis energiájuk, mégha nem is marad meg bennük semmi.
Szia.
Sajna ma elérte a hasmenés is.
Reggel voltam olyan marha,hogy kérte a tejcijét én meg annyira megörültem,hogy legalább nem étvágytalan,hogy adtam is neki.
Kb fél óráig volt a pociban és zutty.
Felhívtam az orvosunkat reggel,hogy visszavigyem-e mert megy a hasa is,de azt mondta semmi tejtermék és hideg citromos teával itassam.Ez nem igazán könnyű mert nem szereti a teát.:(
De azért iszogatunk,kortyonként.
Lázas egész nap 38-38.5 között mozog és gyakran kell szivatni az orrát mert folyton eldugul.Hiába spayzek neki akkor is.:(
Ennek ellenére az éjszakánk elég jó telt.Hajnali 1 körül ébredt meg.Akkor adtam neki lázcsillapítót mert 39.1 volt a hője és utána aludt fél 8-ig folyamatosan.
Olyan kis bágyadt.Síri tudnék annyira sajnálom!
És mindennek fejében érzem,hogy az én torkom is kezd fájni.:(
Köszönöm,hogy érdeklődtél!Jól esett!
Rota vírus elleni "oltást" mgkapta a csajom!
Nem sajnáltam rá a pénzt mert a gyerekemért mindent!!!
A rotaval korhazba kell menni. Nagy a valoszinüsege te is elkapod:-(( Ruk-cuk kiszarad a gyerek, eszre sem veszed.
7 eve szültem, de akkor jelent meg a rota elleni oltas. A doki nenik bacsik nem mondjak ezt el a mamiknak milyen veszelyes is ez a betegseg? Es ez az oltas nem is szuri...csak szörpi. Egesz ovi idöszakban vegigkiseri a gyereket..
:)
Igen,és ennek a ceclorettának az illata is jó.
Már alszik.
szerencsére nem volt hányás az óta mióta itt rákérdeztem.
Remélem nyugodt éjszakája lesz szegényemnek.
Emlékszem, amikor először kapott a lányom Ceclort és Cecloretta-t boldogan megette. Az is csinicsajos volt! No, és az Augmentinhez képes finom is. :D
Jobbulást kívánok a kislányodnak!
Köszönöm!!!!
Remélem így lesz.
Örülök, hogy lement a hője:) Minden rendben lesz!
Kialussza magát és reggel ismét a régi lesz!
Áhááá!
Ez a csinicsajos tetszik!
Nóri is úgy eszi meg a gyógyszert,hogy rózsaszín csajos.:D
Mondta is,hogy szegééééény fiúk nem kapnak ilyen szépet!
Most túl vagyunk a locsin és a láza is lement 37.2-re.
Már a kedve is sokkal jobb.Beszélgetünk és már sokkal elevenebb.
Azért is tojtam be,mert az én cserfes kislányom egész délután csak feküdt és a szokásos csicsergés helyett csak igen-nemmel válaszolt!
Köszönöm,hogy nem torkoltatok le és segítettetek!!!
Kicsúfoltuk a macit.:)
Kicsit fehéres a nyelve a betegségtől,de nem matt.Látszik,hogy nyála van.
A bőrét is megcsipkedtem és az is rugalmas.
Azért kicsit most megnyugodtam.Köszönöm mindenkinek!
Pont most mértük.
37.6.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek légyszíves nagyon fontos lenne! Mik a kiszáradás tünetei?
- Másfél éves babát mikor kell kórházba vinni hányás-hasmenés esetén? Mi a kiszáradás olyan első jele, ami már csak infúzióval kezelhető?
- Herpangina! Kiszáradás?
- Mik a kiszáradás tünetei kutyánál? Megint Pite kutya... :(
- Pajzsmirigy alulműködés és a kiszáradás
- Tapasztalt anyukák tanácsát kérném!