Herpangina! Kiszáradás? (beszélgetős fórum)
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
Aki kiváncsi annak priviben leírom, hogy mi is volt!!
Ismerős a mentalitás. :S A kórházi doki, nem küld el, ilyen melegben pláne figyelni kell a kiszáradás miatt. Kap a kicsi infúziót, vért vesznek majd tőle.
A legjobbakat kívánom nektek!
Magadnak is pakolj, pár napig bent kell lennetek, infúziót fog kapni.
Nyugi, minden jól fog alakulni.
Bocs, de reggel korán voltam vele dokinál, aki azt mondta hogy nem kell minden "szaron" megijedni és vinni a gyereket orvoshoz. Mivel nálunk csak egy ügyelet van nem szivesen viszi az ember vissza a gyereket.Lehet, hogy ezzel is elküld melegebb éghajlatokra.
Hidd el, ha nem ilyen hozzáállással lennének a dokik, hogy mi a f.sznak hozza anyuka a gyereket ide, mikor ezzel otthon is lehetne ápolni, akkor másképp állnák én is a dolgokhoz.
De intéztem az autót és megyünk be.
39 fogos láza volt, de Nurofen levitte neki, "már csak" 37.5.
Egyébként 13 hónapo a picikém.
Reggel szóltam a dokinak, hogy olyan furcsa a lehelete, de mondta hogy biztos a láztól van.
Most próbálom anyukámat utolérni, hogy bevigyen minket a kórházba. Még nem jön addig leszek itt, de közben pakolok össze cuccot neki :(
Mennyi idős? Kedves ismerősöm kislánya is ezt a betegséget kapta el. :(
Ő sem akart inni, az anyuka fecskendővel adta neki az innivalót.
Egy órája nem pisilt, az még nem annyira vészes azért.
Humana Elektrolyt port "szoktam" adni ilyenkor a gyereknek. Gyógyszertárban lehet venni, egy zacskót 250 ml vízzel kell elkészíteni. Kellemes, banán ízű ital lesz belőle.
Próbálj amúgy bármit, amit csak hajlandó meginni! Kiskanállal, fecskendővel, szívószállal, bárhogy.
Mennyire magas a láza? Mennyi idős?
Szagold meg a leheletét, az acetonszag jelzi a kiszáradást. Ha acetonos, azonnal kórház, ilyen melegben könnyen kiszáradnak a kicsik.
"Pisis pelus nem iagzán van. "
Ez a gáz, meg az, hogy a fájdalom miatt nem akar nyelni. +A torkon kívűl fül is lehet.
A kórházba pár pillanat alatt megtudják nézni-vért fognak venni tőle. De ha az ügyis doki a rendelőben nem jó diagnoszta, akkor haza küldhet-és bekómálhat a gyerek pár óra alatt.
Ilyen volt nekünk is...
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek légyszíves nagyon fontos lenne! Mik a kiszáradás tünetei?
- Másfél éves babát mikor kell kórházba vinni hányás-hasmenés esetén? Mi a kiszáradás olyan első jele, ami már csak infúzióval kezelhető?
- Mik a kiszáradás tünetei kutyánál? Megint Pite kutya... :(
- Pajzsmirigy alulműködés és a kiszáradás
- Ha használsz rúzst/szájfényt, akkor hogyan teszed igazán tartóssá az eredményt, illetve hogyan előzöd meg ajkaid kiszáradását?
- A kéz kiszáradása gyerekeknél mitől lehet?