Mik a kiszáradás tünetei kutyánál? Megint Pite kutya... :( (tudásbázis kérdés)
Újabb fejlemény, most legyetek okosak, nekem nem megy!
Pite hányt, habot, vérdarabosat. Egymás után. Férjemhez bújva aludt, akkor épp nem volt rosszul, amikor észrevettem. Hajnalban férjem is felkelt, kicsit tanakodtunk a kutyán, hogy s mint legyen vele, ez már nem megjátszás. Megvizsgálta a hányadékot, és ha gusztustalan, ha nem, ott hagytuk a fekhelyén, hogy ha menni kell az orvoshoz, tudjuk vinni és meg tudjuk mutatni mit produkált.
Reggel megkapta a gyógyszerét... ezen is gondolkodtunk, hogy vajon ez-e a megfelelő terápia neki, hiszen ha jó agyógyszer, miért esik vissza... de lehet, hogy gyógyszer nélkül is itt tratana ahol most, és ez egy "sima, egyszerű" gyomorhurut, amiből picit visszaesett??? De ha gyomor és bélhurut, az általában vírusos, arra pedig nem jó az antibiotikum. De miért lett jobban 2-3 napig?
Gyógyszer után egy habot, majd egy nagy adag habos vizet kihányt, kicsit remegett, rosszul volt, ivott majd lefeküdt aludni. Amikor felébredtünk, ugatott, kellett piszkítania, és mint akinek semmi baja nem volt, úgy tett-vett. Napközben éhesnek látszott, kétszer adtam neki konzervet, egy-egy evőkanálnyit, egyelőre nem jött ki belőle. Jön-megy, bár inkább fekszik, pihen, iszik, ha hangot hall ugat. Azóta kop-kop-kop nem hányt.
:)))
De ismerős!
Az én drágám jön, amikor virágokat locsolok, és a kannából kifolyó vizet lefetyeli, pedig tele a tálja, de neki ez esik jól. Nyáron a kerti csapnál is imád inni.
Köszi. :) Úgy érzem magam, mint a tom and jerry-ben amikor a macska csacsivá változik, mert palira veszik. :S
Köszönöm mindenkinek. Pite jobban van, már eszik-iszik, de folytatjuk a gyógyszerezését. Kakilni még ugyan nem volt ma, de a hasa puha és nem fáj neki. Nagyon remélem, hogy nem átmeneti a javulás.
Szerintetek???
Pite szemlátomást jobban érzi magát. Nem remeg, tegnap óta nem hányt, élénken figyel a hangokra, bújik hozzám, ha kell morog, látszik, hogy tényleg javulgat.
Enni amikor elé tettem nem kellett neki, amikor a kezemből adtam kis falatokban, szinte csak habzsolta.
Este vagyis éjjel még mindig "szenvedtem" a kiszáradással, este ivott egy kicsit, de aztán nem... pedig szokott. Éjjel nem tudtam aludni, többször megnéztem az ínyét, persze tök száraz volt. Nagyon elkezdtem sírni, erre felpattant, és felnyalta a könnyeimet (bocs akinek gusztustalan) aminek örültem, hiszen folyadék és sós is, hátha megszomjazik tőle. Szart inni. Fogtam magam, 4 felé kitaláltam, hogy nem hagyom kiszáradni, kap injekciós fecskendőből vizet. Elkezdtem adagolni. Úgy gondolom, hogy 3 óránként 4 ml vizet befecskendezek, az 4 alkalom után több mint 1.5 deci víz... Nem is ez az érdekes, hanem, hogy Pite kutya szinte várta, hogy kapja a vizet, amikor kifolyt a tenyeremre nagy örömmel felnyalta, ahogyan a fecskendő ellen se tiltakozott. Ehhez mit szóltok? Miért csak kézből eszik-iszik? Most jön az, hogy manipulál engem??? Vagy csa hiszem, hogy jobban van?
Megfogod a nyakán a bőrt, kicsit felhúzod. És ha úgy marad ráncosan, nem húzódik vissza normális állapotba, akkor ki van száradva.
Száraz az ínye,esetleg majdnem fehér.
Sziasztok, sokan ismerhettek már sajnos. Az én kutyusom, talán már jobban van, megszűnt a véres hányás, most a változatosság kedvéért véreset fosik, viszont hányni még szokott, méghozzá szerintem a vizet amit megiszik.
Aggódom, nehogy kiszáradjon. Tegnap este voltunk orvosnál vele, kapja az antibiotikumot, és ma is beszéltem állatorvossal.
Szia!
Még mindig beteg a kutyikád?
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek légyszíves nagyon fontos lenne! Mik a kiszáradás tünetei?
- Másfél éves babát mikor kell kórházba vinni hányás-hasmenés esetén? Mi a kiszáradás olyan első jele, ami már csak infúzióval kezelhető?
- Herpangina! Kiszáradás?
- Pajzsmirigy alulműködés és a kiszáradás
- Ha használsz rúzst/szájfényt, akkor hogyan teszed igazán tartóssá az eredményt, illetve hogyan előzöd meg ajkaid kiszáradását?
- A kéz kiszáradása gyerekeknél mitől lehet?