Kismamák kérése a nagyvilágtól (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Kismamák kérése a nagyvilágtól
Sajnálom, hogy ezt mondom, de majd ez nem csak a kis mamikra igaz. Nem volt még nagy hasam, nem tudom milyen nehéz és mennyi gondot okoz a mindennapokban.
De azért ne felejtsük el, hogy vannak olyan idős emberek, akik soha nem szólnak egy szót sem és nem löknek téged félre, de fáj mindenük és ledogoztak egy életet. Azt hiszem tiszteletből ők is megérdemelnék, hogy az emberek átadják nekik a helyet , megálljanak a zebra előtt, segítsenek nekik a boltban. Mégsem adkáj át nekik a helyet.
Ha kell én mindig átadom a helyem akár idősemberrről, akár kismamáról legyen szó.
Részemről nem kérdés, hogy átadom-e a helyem a kismamáknak, illetve a rászorulóknak.
Többször volt már, hogy egy kismama felszált egy járműre és egyből átadtam a helyemet.
Nagyon sajnálom, hogy manapság az emberek nem tudják az illemet. :(
Pécsre jártam suliba. A falu elágazásnál felszált a buszra egy kismama. Szerencséjére úgy állt hogy látszott a pocija. Villágyorsan feláltam, üljön le a hölgy. Mögöttem ülő utastárs megkrdezte miért áltam fel? ( ismerős volt ) Babát vár és felkeltem.. mondtam neki. Ha tanácsolhatok nektek valamit. Igenis használjátok a rendes kismama ruhákat, határozottan látszon az hogy babát vártok!!!!! Lehet hogy jobban átadják a helyet.
( ha csak egy gömbölyded hölgyet néznek kismamának, ne legyen pofátlan hogy elfogadja a helyet, feltéve ha tényleg nagyon fáradt, és nem bír állni. Akinek nem inge ne vegye magára). A haspólokat tegyétek el a bőröndbe.... Hátha jó alakotok lesz szülés után, és divat is lesz még. Nem szép az hogy az utcán jártában keltében kilátszon a poci.
Ma megint kellemesen csalódtam a 4-6-oson. Egy nőci átadta a helyét. Amúgy kidolgoztam egy taktikát: felszállok, és jó feltűnően körülnézek és méregetem az ülőhelyeket. Vagy esetleg sóhajtok egyet, "na, már megint nincs hely" arckifejezéssel.
Ja, és a 16 éves srácok tényleg rendesebbek, mint a fiatal csajok!
A múlt héten megint bebizonyosodott, az idősek között legalább annyi tiszteletlen van, mint a fiatalok között. Elegem van a boltban elémdurakodó öreglányokból Tessék megkövezni, hoyg tiszteletlen vagyok, meg mondani, hogy én is leszek még az..stb, de együttvéve annyi kellemetlenséget sem fiatal, sem középkorú sem senki nem okozott, mint a "kedves idős hölgyek" !!!!!
A hentespultnál a sorban, mindenhol elémfurakszik, még lök is a kosarával egyett rajtam és kint mega boltelőtt leakad beszélgetni. Akkor baromi fontos volt neki sietni!!!!
Sziasztok!
Hát igen! A munkahelyemen azt nézték a pasik, mennyit nőtt a mellem :), a nők, meg hogy nem is nőtt a hasam :))) A szagokról, meg csak annyit, hogy a cégünk szarvasmarha telepek fejlesztésével foglalkozik, van/volt olyan eset, hogy a főnökömet bacarintottam le, mert már egy napja állt a tehénszaros cucca a 40 fokos zárt ablakos irodájába! Ééééés megkérdezte, hogy "mert mi bajod van??????"!
A vérvételről, meg a buszozásról már nem is beszélve! Volt olyan, hogy inkább szóltam, hogy maradjon ülve, nekem szájhúzogatással ne adja át a helyét! Biztos neki is szar, meg fárasztó napja volt :)
Sziasztok,
elolvastam az összes hozzászólást, s csak még jobban elszomorodtam. Eddig csak azt hittem, hogy én lettem "láthatatlan" hatalmasra nőtt pocakommal, de ezek szerint ez általános. A hipermarketekben nem győzök beszólni az embereknek, h hahó itt vagyok és nem is kis darabban, mert folyamatosan nekem jönnének kosarastól, kocsistól.
Már gondolkoztam rajta, hogy megszületik a trónörökös, ahova csak lehet gyalog megyek, mert a tömegközlekedés igencsak hagy némi kívánnivalót maga után. Veszélyeztett terhesként meg nincs kedvem vitatkozni a sietős nyugdíjas nénikkel/bácsikkal, akiknek mindig tisztelettudóan átadtam eddig a helyem, vagy előre engedtem, és akik szinte meglincselnének egy-egy vérvételen vagy orvosi rendelőben, ahol ugye előre vesznek a veszélyeztetettségem okán... meg azok a megjegyzések, hogy én is voltam fiatal, meg én is szültem 2-3 gyereket blablabla... most magyarázzam el neki, hogy őt is vitte a mentő éjfélkor vérezve a patológiára? És őt is feküdt hónapokig a babája kedvéért???
Egyébként egyetértek, hogy Postára, Gyógyszertárba és egyéb hivatalokba is kitehetnének egy-két széket, főleg 40 fokban, hogy ne kelljen az ájulás szélén sorban állnia egy kismamának.
A hab a tortán nekem a védőnőm volt, aki a múlt héten (amikor megdöntöttük a melegrekordot Szegeden) ő aznap fél 1-re hivatott be magához... no comment. Kapott egy sms-t, hogy sorry...
Most már én sem vagyok. Tegnap a héven amúgy én álltam fel egy babakocsis csajnak segíteni, de Apa megelőzött , mondta, hogy azonnal üljek vissza. Kengurut vettem, pont emiatt , ha olyan helyre megyünk majd, inkább az, minthogy az ember a babakocsival szenvedjen, mert látom, hogy az emberek szó szerint lesz...k , hogy elbírod, vagy sem. Babakocsival majd akkor megyek, ha együtt megyünk a Drágámmal, mert akkor biztos, hogy segít valaki.
Érdekesek az emberek, de nem vártam sokat, így még tudok pozitívan csalódni néha :))
Mindenesetre előre felkészültem , így nem lepődök meg annyira :( Sajnos ez a szomorú, hogy erre kellett az embernek felkészítenie magát.