Kiskorú külföldre utazásakor, mit tartalmazzon a másik szülő beleegyező nyilatkozata? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Pénteken zakhyntosra utaznék kisfiammal. Van valakinek tapasztalata hogy kérik-e a nYilatkozatot,hogy apa beleegyezik?A volt férjem nem fellelhető... Így elég nehéz lesz!
Egyik ismerősünk Romániába akart hazautazni a szüleihez. Ment a két gyerek, Anyukával egyedül, nem először. Egyszer majdnem visszafordították őket, mert a másik szülő nem adott írásban engedélyt, hogy kiviheti Anyuka az országból a gyerekeket.
Mi csak abba gondoltunk bele, hogy külföldön, Európában, hogyan tudja igazolni az egyik szülő, hogy a másik tudja, hogy hol van a gyereke!? Ha nem is a határon, hanem valahol egy közrendőr megállítja őket!
Ha a gyereknek van útleveleve vagy személyi akkor nem kell nyilatkozat, ha azokból világosan kiderül hogy az egyik szülővel van.
Nekem ha a gyerekek csoportosan utaznak akkor kell nyilatkozat a szülőktől hogy hova, kivel mely okból mennek (versenyre szoktak). Egyébként akkor is kell hivatalosan, ha rokonnal utazik- nyugodtan kérheti, de nem igazán szokták, sőt mostanában a környező országokba akkor se kérték, amikor versenyre mentek (bár volt náluk).
:))) Hamar nyomtam meg az entert, ezért nem írtam le végig a mondatot: Kiskorú külföldre utazása
Szóval az lenne a kérdésem, hogy volt-e már valakinél, hogy a kiskorú csak az egyik szülővel utazott külföldre, és hivatalos engedélyt írtak, amivel a szülő igazolta, hogy jogosan van nála a gyermek? Ha volt ilyen akkor segítsetek nekem abban, hogy mit írtatok le ebben az engedélyben. (Jaj, remélem érthető voltam. )
További ajánlott fórumok:
- Földrajzi nevek, amelyek személynevet is tartalmaznak /BUDApest, SzentENDRE stb/
- Szavak, melyek "let"-tet tartalmaznak
- Tudtad, hogy minden hányás tartalmaz répát és nokedlit?
- Szavad tartalmazzon -bárhol- "ágy"-at
- Ha az apuka (apasági nyilatkozatot tett) örökbeadási nyilatkozatot ír az anya beleegyezése nélkül, akkor kell-e gy.tartási dijat fizetnie?
- A férjem 4-én repül Svájcba, mi októberben követjük. Két kicsivel megyünk, kell valami beleegyező nyilatkozat az apától?