Kisfiam minden szöszt megtalál, és landol a szájában. Javaslatotok? (tudásbázis)
Köszi Mindenkinek!
Úgy látszik ez tipikus jelenség a babáknál.
Mindig szembesülök azzal a ténnyel hogy egy anya 24 órás szolgálatban van.
Sziasztok!
A kislányom is mindenevő!Ő is ideadja néha, de egyszerűen nem lehet mindig résen lenni! Már szedtem ki a szájából tűlevelet, hangyát, kavicsot, homokot.....pedig tényleg figyelek rá! Remélem hamar kinövi!
A 14 hónaposom ugyanezt csinálja már kb 9 hónapos kora óta :)
Próbáltam én minden(testi fenyítéssel nem járót persze)módszert,de nem vált be semmi.Tudja,hogy nem szabad,de a kíváncsisága 1000x erősebb.És mint tudjuk nincs 2 egyforma szösz vagy kavics,mindet meg kell kóstolni :D
A bölcsiben nem láttam egy szöszevő 2 évest sem,szóval biztosan nem tart örökké a dolog :)
Az előbb a kezembe adta magától.
Megtapsoltam, mondtam: ügyes vagy! Örült neki.
Ha a dolgomat csinálom, akkor veszi a szájába. Mintha direkt csinálná. Ha vele vagyok, rögtön elkérem, megdícsérem. De nem lehetek mindig a sarkában.
Kislányom hasonló korú, most lesz egy éves és 5 hónapos. Nálunk bejött az, hogy nagyon megdícsérem ha felszed és nekem adja, így már hordja magától:) Ha pedig a szája felé közelít (néha ha valami kis kajamorzsát talál még előfordul, hogy be akarja kapni) akkor kicsit hangosabban mondom neki, hogy 'nem szabad' és elkérem, majd megdicsérem.
Télen még féltem, hogy hogy fogunk így tavasszal homokozni, de egész jól megy, nem kajálja a homokot, kavicsot:))
Mintha az én kisfiamról írtál volna:D:D
Nem nagyon tudsz semmit tenni.Résen kell lenni, és határozottan "rászólni", hogy nem szabad;)
Már naponta akár 3*-4* porszívózok, de a legapróbb szöszt is megtalálja. Ha észreveszem elkérem, odaadja. Ha épp teszem a dolgom és egy picit másfelé figyelek, landol a szájában. A játszótéren ugyanez a kaviccsal.
A gyerek nem éhes.
Van javaslatotok ???
További ajánlott fórumok:
- Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék....
- Melyik szerintetek a legdögösebb női parfüm, amitől tuti olvadnak a férfiak? Várom a javaslatokat.
- Változókori hőhullámokra kérnék javaslatokat
- Ötleteket, javaslatokat várok Tőletek: "Mit teszel az évek alatt felhalmozódott, kinőtt, megunt ruhaneműkkel?"
- Milyen javaslatod van sav túltengésre? Van-e erre megoldás?
- Ötletek - javaslatok az ételmaradékok kezelésére