Változókori hőhullámokra kérnék javaslatokat (tudásbázis)
Sziasztok!
Most vagyok 45 éves és kb 4 éve mielőtt megjön a bajom majd szét szakad a bal combom..! Azt mondta a házi dokim hogy valószínűleg attól van hogy igen változó korba léptem..
1-2 éve ki maradozik 1-1 hónapban egy évben.. és mostanában jönnek a hőhullámok is .😔 És persze a rossz közérzet..😔
Szia
Sehol ,11 en volt idopontom angiologiara ,halasztottak a drno megbetegedett holnap ujra kell telefonalnom 😰
Ez a jarvany mindent felboritott .
Te hogy vagy ?
Érdekes,mert nekem is vannak furcsa térdfájós időszakaim.Már gondoltam a hormonokra is.2 éve egyrészt ezért kezdtem gyanakodni ételallergiára.Elmentem vizsgálatokra,és tejmentes lettem...de az egészben a bibi,hogy mostanában,amikor megjelennek a hőhullámok,rendszertelen a menzeszem,a térdfájás is előjön.
Nekem nincsenek állandóan hőhullámaim.Mindig csak egy időszakban pl.pár hónapig.Ez mindenkinél így van?Egyáltalán normális ez?Lehet,hogy újból mennem kellene a nődokihoz?Sajnos nem túl felvilágosító/bőbeszédű.:/
Hol tartasz a kivizsgálásokban?
Nem sajna most csont es izuletifajdalommal kuzdok jarom a kivizsgalasokat .
Neked csak hohullam ?
Neked csak a hőhullámok jelentkeztek,csak azok okoztak problémát?
Ezt magamtol ,olvastam rola es a gyogyszertarban ajalottak ..
Szia!Te magadtól próbálgatsz szereket,vagy orvosi tanácsra?
Szia
Gorogszena kapszulat probald nekem eddig ez volt a legjobb kb 2 het utan ereztem igazan a hatasat ,teljesen elmaradtak a hohullamok
Sziasztok!
Van itt még valaki,aki éppen küzd a problémával?
Ebben nincs semmi hormon ?
sziasztok!!!!
nekem nem szabad semmi hormont szednem anyu mellrákja miatt, de most már nincs petefészkem és méhem se, és a remifemin egész jól hat a tünetekre :)
Január óta hetente 3x1 órát tornázok, valamint június óta nem teszek a kávémba cukrot. Kb. 2 hete rájöttem, hogy a teába mennyi az az édesítő, amit elbírok viselni, így most már azt is cukor nélkül iszom. Szerintem ennyi:)
Ja, nyáron bicajozok is és időnként elmegyek futni.
Most megint homokóra alkat vagyok:)
Kiváncsi lennék hogy sikerült leadnod,mert ugye has,gyomorról lehet a legnezebben fogyni.Nekem is a legtöbb oda ment:((
A változókorban lehet hízni, hiszen megváltozik az anyagcsere a hormonok hiánya miatt. És persze már nem olyan kis helyes hízunk, hogy ide-oda lerakodik valamennyi, hanem a gyomrunkra. Én oda híztam. Már leadtam, de nagyon nehéz volt. Igaz nekem van egy betegségem is ami miatt kialakult a korai menopauzám is.
Épp azért furcsa mert én nem vagyok rá hajlamos!!Sőőt ha akartam volna se tudtam sosem hízni.Kivülállónak nem sokat,csak 5 kg-ot.De ez nekem annyi mint a 70kg-osnak +10 kg.Ja és nem eszem többet mint rég.
Mennyit hiztál? sokat? Többektöl is hallottam már ugyanezt,hogy meghiztak a mütét után, de én azt gondolom anélkül is lehet hizni, aki hajlamos.Én jobban odafigyelek.
Próbáld ki a vénusz cseppeket egy ismerösömnek ez segitett.Hangulatingadozásra,álmatlanságra nagyon jó a schüsler só /kálium fosforikum/nr5 számu,este 4 szem.
Hizni nem hiztam,sőt 1-2kg-al kevesebb a súlyom,minta mütét elött,a hasam kiasebb mióta kivették.De szertnék fogynimivel én a mütét elötti egy évben szedtem fel10kg pluszt és nem nagyon megy.Igyekszem este nem vacsorázni,járok htente egyszer pilatesre,néha szobabicikli..Nem eszem sokat,de a szénhidrátokért remegek,most már krómot is szedek,hátha segit..
Ugyanilyen műtétem volt nekem is 2 éve.Én még meg is híztam sőt hízok tovább azóta is.Ami azért feltűnő mert világ életemben vékony voltam.Furcsállom hogy a műtét óta szedem a kilókat.Nálad van hízás?Azt meg vajon hogy lehet megtudni hogy sorvad a petefészek?Nem rég voltam dokinál nem mondott semmi ilyesmit.Vagy nem vette észre:)
Tudom nem vigasztal,de hidd el nem vagy egyedül a problémával.Én már a vége felé tartok ha egyáltalán van vége.Nekem előbb jött a pajzsmirigy problémám,és vele együtt ugyanazon panaszok amiket leírtál,és még többféle is. A mai napig akármilyen minuszok vannak és mennem kell valahova, csurog a hajszálaim között a víz,tényleg borzasztó, de túl élhető a későbbi bajok elkerülése miatt. Attól még,XXI. század,véleményem szerint nem biztos,hogy megéri bele avatkozni a szervezetünk működésébe a még több problémák elkerülése miatt.
Nem, hőhullám. Azért keltem fel, mert pizsit kellett cserélnem.
36 éves koromra már szinte le is zajlott.
36 évesen kezdödött? Éjszakai kelések? Ez álmatlanságot,felébredést,forgolódást jelent? Ilyen nálam is van..
Köszi a választ.Rendes vagy.Tudom,hogy normál esetben ekörül kezdödik.Nekem méheltávolitásom volt februárban mióma,endómetrózis miatt,a petefészkek maradtak.Hormonok tehát müködnek,de olvastam egy nőgyógyász irta,hogy kimutatták hogy méheltávolitás után a petefészkek a nem megfelelő vérellátás miatt elkezdenek sorvadni.Van valakinek esetleg efféle tapasztalata?
A cseppekhez mindenképp doki kell, mert vény köteles.
Én azért kaptam, mert a menstruációmat akarták rendezni, ugyanis akkor már fél éve nem volt, de előtte minden alkalommal terhességi tesztet csináltak, mire végre belátták, hogy nem babát várok. Tehát a lényeg a menstruációm visszahozása volt, de a változókori problémáimat enyhítette.
..ajjaj...no én a hízást is a MP számlájára írom ...szóval sok van a rovásán ,nekem 36 éves korom körül kezdődött azóta tart .
Ez az egész idegesítő, mert nekem nem csak a hőhullámokkal van bajom, ha nem a hangulat ingadozással is bajom van.
Örülök hogy valamit is találtam erről a dologról,bár nagyon gyógyszer ellenes vagyok, de ezt kipróbálom.KÖSZÖNÖM!
A cseppek jók? Azok is tartalmaznak hormont?Annak is vannak veszélyei? Bocs,hogy ennyit kérdezek,csak mire "oda jutok" szeretném tudni,mit tehetek esetleg.Tudom,erre az lenne a válasz,hogy majd a doki...Sajnos,ahol én lakom most,megállt az idő...a középkor táján...
További ajánlott fórumok: