Milyen javaslatod van sav túltengésre? Van-e erre megoldás? (beszélgetős fórum)
nem olvastam vissza, nem tudom, írták-e már ezt
nekem is rengeteg savam van, volt olyan régebben,hogy savat hánytam
amióta a Nolpazát szedem,nincs ilyen gondom
receptköteles, de a háziorvos kiírja
reggel kell egy szemet bevenni
nekem nagyon bevált
Jaj, de hülye vagyok!
Igazad van ez a koleszterin szabályzóm!
A Lansone-t szedem, bocsi!
Az utóbbit reggel éhgyomorra, az Atorvát este a koleszterinre.
Még egyszer elnézést kérek!
Éveken át hasonló problémával küszködtem én is.
Még fekélyt is okozott a sok sav.
Egy gyomor tükrözés után írta fel a szakorvos az Atorva gyógyszert, azóta semmi problémám,
ehetek, ihatok bármit.
Én a gyógyszertári szódabikarbónát iszom ha sok a savam,az tiszta,80 Ft-ért 3X annyit adnak,mint az élelmiszerboltok polcán található,ami szerintem nemis olyan tisztaságú.1 mokk.kan.bő 1/2l vízbe.Kissé szörnyű az íze,de ezt lehet 1l-be is tenni,úgy ihatóbb.
Én most probáltam a Joshi B.féle lugosító teát....hmmm...nem érzem hatását.
Sziasztok!
Képzeljétek megint gyötör a sav...a tegnap ettem pár nehéz ételt....ja és ittam narancslevet...tuti az okozza...hiába finom azon gondolkodom, ezt kiiktatom...mert ez nagyon gáz.....hamarosan hozzák a lugosító teát remélem az segít....
Voltam egy vizsgálaton, és kiderült lugosítanom kell, mert a sav a csontokat is károsíthatja.....
Sziasztok!
Éveken keresztül volt ilyen problémám a szedett gyógyszerek mellékhatásaként.Savazás,felpuffadás,a végén már anginás rohamok. Már egy pohár víztől is képes voltam besavazni.Savlekötők,savmegelőző tabletták teljes tárházát beszedették velem.Öreg barátom Németországból hozott egy gyógyszert/Természetes alapút/ egy hét alatt megszűnt a bajom.Itthon el kezdtem vadászni a magyar megfelelőjére és megtaláltam.A neve Raphachol. 30 db-os, nincs 400 Ft az ára. Szinte bármelyik gyógynövényboltban ill.sok gyógyszertárban kapható.Édeskömény és fekete retekkivonatot tartalmaz. Mellékhatásként rendbe tette az epémet is. Most már bátran "bűnözhetek" /pl.tejfölös uborkasaláta és társai/nincs semmi bajom.megszűnt a havi sok ezer Ft-os savlekötők kora.
Próbáld ki.nekem és még sok barátomnak nagyon bevált.
Ha,nem akarsz orvoshoz menni akkor marad a diéta és a lúgosítás.
Nekem bejött!
Idegi alapon?
Erről mesélnél nekem egy kicsit? Erre hogy jöttek rá? Szerintem nekem is ettől van...
lucerna kapszula
sokan irták hogy megszuntette a sav tultengést a gyomorban
probáld ki. herbáriában lehet kapni nem drága 120 db van benne. lugosito hatása van
SALVUS víz,ha már mindenképpen gyógyszer nélkül akarod megúszni.
A szódabikarbóna is jó,de ECET NÉLKÜL! :)
Van,akinek egy pohár tej is beválik ideiglenesen.
Ki próbálom ,mert munkatársnőm azt mondja neki sokat segített...búzafűpor is jó állítólag...én általában 3kor eszek először rendesen, reggel rohanás,aztán ebédnél egy joghurtra van idöm..max pirítósra.
Tudom, hogy ez így nem oké....rendesen kéne egyek....és nem 3 után hanem akkor amikor éhes vagyok...
A gyógyszer nekem sem használt.
Nem tudom, milyen íze lehet annak a teának, de én inkább nem sanyargatom magam :)
A Dida tabletta is erre való, plusz candidára.
Sajna nekem ez a gyógyszer nem jött be.
Inkábba teák....ha gezemicéken élnék nem lenne gondom...pl köles,hajdina stb...de ezek nem jók ha az ember dolgozik nincsbenne kalória.
Olvastam valahol, hogy a gyümölcsök zöldségek zöme nem savas, ahhoz képpest ezektől is jön fel a sav.
Mondjuk tudom, hogy nyugadtabban kéne élnem, nem idegeskedni, nem rohanni, és persze a munkám is eléggé stresszes!!!
Szia!
Ugyanígy jártam pár hónapja, szedtem rá Quamatelt meg savlekötőt, a gyógyszer nem használt, a savlekötő pedig csak ideiglenesen.
Aztán -mivel kevés folyadékot ittam és hajlamos vagyok hólyaghurutra- elkezdtem magamba dönteni vizet. Még szerintem most sincs meg a napi 2 liter, de amikor csak lehet, iszok, tiszta vizet. És láss csodát, a savamat elfújták! Nekem napi szinten volt és már a torkomban is... Mostmár csak akkor jön elő, ha valami nagyon fűszereset eszek (pl. gyros után), távol tartom magam az ilyen kajáktól. De állítólag az is segít, ha a torkodban érzed, hogyha szódabikarbónás vízzel gurgulázol, öblögetsz.
Most meg majd szeretném kipróbálni a Dida teblettát.
Hallottál már róla?
További ajánlott fórumok:
- Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék....
- Melyik szerintetek a legdögösebb női parfüm, amitől tuti olvadnak a férfiak? Várom a javaslatokat.
- Változókori hőhullámokra kérnék javaslatokat
- A párom iszonyatosan csikorgatja fogát álmában, kibírhatatlan! Mit lehet vele kezdeni, van-e megoldás a megszüntetésére?
- Aszmás gyerek, van-e alternatív megoldás?
- Maloox gyógyszer tapasztalatok sav túltengésre vagy más diétás javaslatok?