Kisfiam arca nagyon pattanásos, mivel kezeljem? (tudásbázis)
Köszi! Ki fogjuk próbálni!
A sós fürdő mit csinál a vérkeringéssel, miért kell vigyázni?
Lehet hozzá használni tengeri, vagy himalájasót, de mi egyszerű asztali sót használunk (lehet kapni kezeletlent, nyírségi só a neve), mert nagy mennyiségben fogy nálunk fürdőzéshez. Minden hiedelemmel ellentétben ez az olcsó só is jó, allergia ellen tüdőgyógyász, méregtelenítéshez természetgyógyász is ajánlotta. De természetesen, mindenki maga dönti el, melyiket használja.
A mi arcunkat nem éri más, mint só és víz. Ott van a kád mellett a polcon a sós doboz, zuhanyzáskor markolunk belőle és a nedves arcunkat bekenjük vele, finoman átdörzsöljük. Kicsit rajta hagyjuk, addig letusolunk, aztán leöblítjük. Eleinte csíp kicsit, de a bőr állapotának javulásával ez az érzés megszűnik. A sós mosás mellé nem kell semmiféle krém, anélkül is tiszta arcot csinál, ránctalanít, eltünteti a mitesszereket. Aki engem ismer régóta, annak élő példa vagyok rá, régebben csak vastag vakolattal az arcomon tudtam emberek közé menni, olyan pörsenéses, pattanásos, mitesszeres volt az arcom, amióta sót használok, nagyon szépen elmúltak ezek a tünetek. A lányom arca meg ki sem pattogzott, az első kis patti láttán sós arcmosásra buzdítottam és sima, babaszerű az arca. A barátnői meg mint pattanásosak.
A sós fürdő pedig 3 napi méregtelenítéssel ér fel. Rengeteg jó hatása van. A kádba 1-5 kiló sót kell önteni, nem túl forró vízben felengedni és min. 30 percig fürdőzni. Semmi más ne legyen a vízben, nem szabad sampont, tusfürdőt sem használni közben. Csak só és víz. Utána jó legalább negyedórát pihenni, jó, ha nem töröljük le magunkról a vizet, hanem csak úgy megszáradunk. Igaz, csak egy fürdő, de annyira intenzív, főleg 4-5 kiló sóval, hogy vigyázni kell utána. Persze, semmi káros hatása sincs, csak a vérkeringés miatt, ha valaki érzékeny rá. Az elején a sóval át lehet dörzsölni az egész testet, ez fokozza a bőrtisztító, regeneráló hatást.
Aki rám hallgatott, még nem bánta meg. Két éve vagyok besózva, a striáim teljesen elhalványodtak, a bőröm rugalmas, nem ráncosodok annyira, mint a kortársaim, sima a bőrőm és a tüdőnek, allergia ellen is nagyon jó a heti legalább egy sófürdő. Ha valamiért kimarad, nagyon tud hiányozni.
Sziasztok!
Leírod, hogy miképpen csináljátok?
Kösz!
SÓ
A lányom 14 éves, követi az én példámat a sós arcmosással kapcsolatban, az arca, mint a babáké, míg a kortársai között sok a pattanásos arcú gyerek. A SÓ az én arcomat is rendbehozta (PCOS és hormonzavar miatti pörsenésekkel, pattanásokkla küszködtem kamaszkorom óta).
tejet, kakaót, csokit, chipset, cukros dolgokat ne egyen
kozmetikushoz rendszeresen kell járnotok
és arcradírozás hetente, tonikkal áttörlés naponta
teafaolajos szappan tényleg jó
Én vagy bőrgyógyászhoz vinném, vagy kozmetikushoz, mert helytelenül kezelt bőrön, maradandó hegek maradhatnak.
Kérjetek gyermekorvosi tanácsot is, lehet az étkezésen is kell változtatni. Ha lehet ne kísérletezgessetek vele. Esetleg, ha a családban van bioptron lámpa, használjátok, környezetemben tapasztaltak alapján jót tett, ha nem is használna nálatok, ártani az biztos, hogy nem fog.
További ajánlott fórumok:
- 3 éves kisfiam ekcémás.Tudnátok tanácsot adni mivel kezeljem?
- Nagyon pattanásos a hátam, sok mindent kipróbáltam, semmi nem segít. Tudtok valami csodaszert?
- 3 hetes kisfiam arca tele van pattanassal. Mitol lehet es hogyan kezeljem?
- Tini fiam arca nagyon pattanásos .Valaki tudna adni valami jó tanácsot mivel kenjük?
- Két éves kisfiam hiszti közben a saját szemét nyomkodja, másnál is volt hasonló probléma? Hogyan kezeljem?
- Mivel kezeljem házilag zsíos mitesszeres néha pattanásos bőrömet?