Tini fiam arca nagyon pattanásos .Valaki tudna adni valami jó tanácsot mivel kenjük? (tudásbázis)
Nem mindegyik pattanást tudod megszüntetni házilag. Nálunk a kamaszomnak bőrgyógyász is kellett. 1,5 évig két fajta gyógyszer, bőrradír, krém, szappan - receptre volt kapható és kontrollra kellett visszajárnia.
Előtte a kozmetikus is lekezelte, de a betegbőrrel már ő sem - és nem is akart - tudott mit kezdeni.
Mára már szépen elmúlt és gyönyörű a fiam bőre.
az is fontos, h egészségesen táplálkozzon.
egyen sok gyümölcsöt, zöldséget.
igyon minél több vizet.
kerülje a zsíros, fűszeres kaját, minden szemetet.
én akkoriban nem táplálkoztam egészségesen, de most már igen (remélem). :)
én az ő korában az égvilágon mindent kipróbáltam, semmi nem segített.
idővel elmúlik magától.
annyit tanácsolhatok, h olyat ne használjon, ami túlzottan szárítja a bőrét, mert csak rosszabb lesz.
mindenesetre az nagyon fontos, h tisztán tartsa, de csak finoman.
Bőrgyógyász, és egy nagyon jó kozmetikus... Tisztítani is kell az arcot, ha a gyulladás lemegy, akkor a kozmetikus a miteszereket kitisztítja és nem lesznek gyulladt területek.
Nekem még ami bevált fiatal koromban, az az Ilcsi fekete szappanja, az a hátamat hozta rendbe:-)
Én is egyetértek.
Makacs esetben keresnék egy nagyon jó bőrgyógyászt, aki nem csak a tüneteket kezeli, hanem összefüggéseket is vizsgál.
teafa olajos termékekkel. (nagyon sokféle van)
meg persze a táplálkozását is lehetne alakítani, így a közvelten ok szűnne meg (hiába mondják, hogy tini korban normális a sok pattanás, azért nem teljesen így van... illetve azért tűnik normálisnak, mert kb minden gyerek szemetet eszik, ezért pattanásos is)
Naponta hányszor kentétek?
Engem is érdekelne, mert a fiamnak a hátán is van jó pár csúnya egy tenyérnyi területen.
Ha nagyon veszes akkor a kencek nem segitenek.
Ez belso, hormonalis eredetu.
Tinedzser korban normalis.
Ha 20 ev felett is van, akkor ajanlatos borgyogyaszhoz fordulni, van egy nagyon jo gyogyszer erre Roaccutan, de ezt tiniknek nem irjak fel.
En 25 evesen szedtem, es teljesen rendbetett.
További ajánlott fórumok:
- 9 hónapos kisfiam nagyon sokat kel éjszaka és csak teával hajlandó visszaaludni.Szeretném róla leszoktatni.Tudtok tanácsot adni?
- Nagyon pattanásos a hátam, sok mindent kipróbáltam, semmi nem segít. Tudtok valami csodaszert?
- Kisfiam arca nagyon pattanásos, mivel kezeljem?
- Hallott már valaki a Skinoren krémről? Úgy hallottam, nagyon jó pattanásokra, mitesszerekre és hegekre.
- Nagyon száraz és pattanásos a bőröm, mit tegyek?
- Mivel érdemes kezelni a nagyon mitesszeres, pattanásos bőrt?