Két éves kisfiam hiszti közben a saját szemét nyomkodja, másnál is volt hasonló probléma? Hogyan kezeljem? (tudásbázis)
Ezt ki fogom probalni :)
Koszi
Koszonom a valaszokat.
Ha valami nem tetszik neki (pl ma nem akart menni setalni, oltozkodni) , akkor elkezdi nyomkodni a szemét. Kozben persze nevet is néha, maskor duhosen sir.
Sajnos nagyon nehez ezt tetlenul nezni, ha lefogom a kezét, akkor csak azért is csinalja. :(
Azt mondják, a fiúk hisztisebbek tudnak lenni, mint a lányok...
Nos, ilyet még nem hallottam. Ha végigondolom, én mit tennék. Azt mondják, ha a hisztiző kisgyermek veszélyes önmagára, vagy a környezetére, akkor nem szabad egyedül hagyni, ott kell vele maradni. Ha szükséges, akkor le kell fogni, azaz a karjait körülölelve erősen tartani, amíg le nem csillapodik. Ha ez az ölelős módszer nem jön be, mert még ingerültebb lesz tőle, akkor nem szabad ölelni.
Hogy én mit tennék? Az tuti, hogy a hiszti, figyelemfelhívás. Ergo, ha nem éri el vele, amit akar, akkor rájön, hogy hatástalan lesz.
Ki lehet próbálni, hogy ha többet vagyotk körülötte, mondani, hogy "Nem láttátok a Petikét merre van?" miközben ugye ő dobálja magát...vagy nyomkodja a szemét és közben fennhagnon sír..szóval, mintha láthatatlanná válna a hiszti miatt, ezt eljátszani, hogy őt nem látjátok. átnézni fölötte, rajta, mintha ott sem lenne, és egyszer csak erre lesz majd figyelme.s és amikor megint "jól" kezd viselkedni, akkor jé, na itt van a mi kisfiúnk...Érted mit hablatyolok itt össze? :)
Jól hangzik :/
Gondolom ha fáj neki majd abbahagyja. Remélhetőleg ki csak nem fogja nyomni.
Amúgy szólj rá.
További ajánlott fórumok:
- 3 éves kisfiam ekcémás.Tudnátok tanácsot adni mivel kezeljem?
- 3 hetes kisfiam arca tele van pattanassal. Mitol lehet es hogyan kezeljem?
- Kisfiam arca nagyon pattanásos, mivel kezeljem?
- 6 hós kisfiam nem forog semerre, nem igazán gagyog, csak fekszik és néz minket vigyorogva.Csak lusta vagy probléma van a mozgásfejlődésével?
- 2 éves kisfiammal lehet valami probléma?
- Mi lehet a probléma? Kisfiam mindent elutasít