Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kis híján 1 millió forint volt a kutyám. Azóta sem bántam... fórum

Kis híján 1 millió forint volt a kutyám. Azóta sem bántam... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
36. Enissa (válaszként erre: 35. - Enissa)
tegnapelőtt 12:23

Szekszárdon van egy tüneményes nyugdíjas házaspár, mentik a kutyákat, gyógyíttatják, majd megfelelő gazdát keresnek nekik.

Tehát nem mindenkinek csak a gondolatig jut el, sokan tesznek is.

Ilyen helyről hoztam én is az egyik kutyámat. Gödöllő mellől.

35. Enissa (válaszként erre: 34. - 55Judit)
tegnapelőtt 11:52

"ahogy te is találtál megoldást a segítségnyújtásra, mások is találhatnának."

Hidd el többen vannak, akik találnak is.

Csak egy ötlet. Ha évente csak egy kutyának, cicának fizetnénk az ivartalanítását, már érezhető lenne a szaporulatok számában.

Ha az idős, vagy szegény vidéki embereknek jutányosabban végeznék el a házőrzőjük ivartalanítását, már nem szaporodnának.

Ha több lenne a büntetés a szaporítóknak, mint a bevétel, ők is elgondolkodnának érdemes-e szaporítani?

De amikor mást sem oldanak meg, akkor miért éppen ebben lépnénének, azok, akiknek kellene.

34. 55Judit (válaszként erre: 33. - Funnygirl)
tegnapelőtt 11:43

Több olyan gondolkodású emberre lenne szükség mint te vagy.

Sajnos így működnek a dolgok ahogy leírtad. Ezek ismeretében ahogy te is találtál megoldást a segítségnyújtásra, mások is találhatnának. Lehet hogy érdemes lenne nem pénzt adni a ketrecek javítására hanem megcsináltani azt. Engedélyt csak adnának rá gondolom.

Annyit gondolkodtam már azon hogy hogy lehetne gátat szabni az ész nélküli kutyaszaporításnak de nem jövök rá. Súlyosabb büntetések kellenének? Valós börtönbüntetések?

33. funnygirl (válaszként erre: 6. - 55Judit)
tegnapelőtt 11:34
Az a baj, hogy sok állatmenhely az adományt nem arra szánja amire kellene..Én már adtam sok helyre pénzt, nem keveset, hogy csináltassák meg a ketreceket, mert toldozva foldozva van, és ne vízbe áztatott kenyeret egy kis száraz táppal keverve adjanak nekik, hanem normális kaját. Mikor kis idő elteltével vissza látogattam ugyanúgy volt minden..mikor számonkértem őket válasz az volt hogy nincs ember aki megcsinálja. És mondom a kaja? Arra nem adtak választ. Sok helyen amit kapnak jó minőségü tápot hazaviszik a gondozók a saját kutyáiknak, az ottani kutyáknak meg marad a szokásos.Tisztelet a kivételnek, de a menhelyek nagyobbrésze így működik. Ha hazalátogatok úgy szoktam hogy megveszem a több nagy zsák kaját, elöttem adnak nekik belőle és minden nap amíg tehetem ott vagyok és nézem.Mellette kennelt takarítok, sétáltatok akit lehet.
32. Enissa (válaszként erre: 30. - Tumbo2)
tegnapelőtt 10:56
Az említett hölgy 20-25 évig próbálkozott, amikor már belenyugodtak, egyszer csak jött a gyönyörű, egészséges baba.
tegnapelőtt 10:54
Ha van rá pénzed... én azért ennél jobban is el tudnék költeni ennyi pénzt.
30. tumbo2 (válaszként erre: 29. - Enissa)
tegnapelőtt 10:54
nem hinném,ha öt éve nem volt csoda,akkor már nem is lesz.meg is vizsgálták,én már 40 éves koromban sem tudtam volna szülni,az anyám akkor szült.nem vagyunk egyformák.
29. Enissa (válaszként erre: 28. - Tumbo2)
tegnapelőtt 10:48

Tumbo, az más. Nincs köze ehhez, hogy kutya, vagy gyerek?

Nagyon sokan szeretnének.

Sajnálom, hogy nem jön nekik össze, de csoda még történhet, szomszédom közel 50 évesen szült, fiatalos, a baba még fiatalosabbá tette.

28. tumbo2 (válaszként erre: 27. - Enissa)
tegnapelőtt 10:46
a lányomék nagyon szerettek volna gyereket,de mire találkoztak,sajnos kicsúsztak az időből.a lombik meg nem sikerült.
27. Enissa (válaszként erre: 26. - 55Judit)
tegnapelőtt 10:41

"Szomszédom pl. félelemből nem vállal gyereket."

Minden korszakban lehetett valamitől félni. Egy-egy ember félhet mindig, de ez nem tömeges azért.

És ez nem így jött át számomra nagyon.

18. hsz. Azért egy kisgyermek nem egyenértékű egy kisállattal. Ha neked igen, akkor a fejedben erős gondok vannak.....

22. válaszod: "Egyre több fiatal fejében adódnak sajnos ilyen gondok."

Tehát nem 1-1 fiatal jött itt át nekem. Teljesen más hallatszódott át. Bocsánat, ha félreértettem!

26. 55Judit (válaszként erre: 24. - Enissa)
tegnapelőtt 10:32

Szomszédom pl. félelemből nem vállal gyereket. Félti a gyereket a klímaváltozás hatásaitól, a létbizonytalanságtól, az eü. romló helyzetétől, egyszóval siralmas a jövőképe. Nem biztos hogy a neveltetése hibás ebben.

Vannak akik nem törődnek a saját létbizonytalanságukkal, simán bele szülik a gyereket. Akár többet is. Ezek a gyerekek vagy nyomorban nőnek fel, vagy államigondozottként.

25. Enissa
tegnapelőtt 10:08

Kár ezen egymásnak feszülni, akinek van pénze vegyen annyiért bármilyen állatot.

Vásároltam tenyésztőről, fajtatiszta állatot, és fogadtam örökbe is.

Az örökbefogadásnál az a gond, nem ismerjük az állat előéletét, tapasztaltam hálás tekinteteket, de van olyan is amelyik állatból egy mozdulat hozza ki a vadállatot.

Volt örökbefogadott állatom, akire többet költöttem, mint bármelyik flancos fajtatiszta kutya ára.

Tehát mindenki cselekedjen a szíve szerint.

Pici gyerek mellé csakis kölyökkutyát vinnék haza, vagy olyat, hogy ismerjem az előéleté, pl. szomszédé, rokoné volt.

24. Enissa (válaszként erre: 21. - 55Judit)
tegnapelőtt 10:01
Ha adódik is, bár Isten a tanúm, nem tapasztalom a környezetemben, a mi generációnk hibája, akik így nevelték őket.
tegnapelőtt 09:43
Hogyhogy minek szült? Hogy jön össze a kettő? A gyereknek nem szinonimája a kutya.
tegnapelőtt 09:41
Jézusom! Ez döbbenetes! Elbb-el egyetértek.😢
21. 55Judit (válaszként erre: 17. - Elbb)
tegnapelőtt 09:38
Egyre több fiatal fejében adódnak sajnos ilyen gondok.
tegnapelőtt 09:37

Ez nagyon csúnya válasz !

Judit legalább szült gyereket és példásan fel is nevelte.

Neked viszont valószínű nincs és nem is lesz gyereked, azért vagy ilyen szélsőséges !

19. timycat (válaszként erre: 15. - Fülemüledal)
tegnapelőtt 09:26

Igen. A felkapott fajták túltenyésztése/szaporítása miatt sajnos több hiba csúszik beléjük. Gyakori hogy optikailag előnyös, de egészségileg hátrányos tulajdonságok erősítésébe történik egy fajtánál, pl a turcsi orr, lógó fül ennek eredménye, de egyes ritka színváltozatok előhozása is ide tartozik. Nyilván a természetben nem véletlenül ritka az a színváltozat.

Itthon van 3 cicc, amiből 2 kékvérű. A kékvérűek miatt vagyonokat hagytam állatorvosnál, a "parlagi" cicc pedig köszöni szépen konstans jól van, pedig már ő is öreg mint az országút.

18. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 15. - Fülemüledal)
tegnapelőtt 09:15

Valószínűleg nem láttad tegnap azt a műsort, amire utaltam.

Igen. A Tényekben bemutatott kutyák, macskák élelmezése és orvosi ellátása sokkal-sokkal drágább, mint egy - akár fajtatiszta - társuké.

17. elbb
tegnapelőtt 09:13
Azért egy kisgyermek nem egyenértékű egy kisállattal. Ha neked igen, akkor a fejedben erős gondok vannak.....
16. Archer84 (válaszként erre: 15. - Fülemüledal)
tegnapelőtt 09:12
Előfordulhat, a tartása biztosan, mert a túltenyésztett fajtáknak nagyon nem mindegy, milyen tápot adsz.
tegnapelőtt 09:11
Egy fajtatiszta állatnak drágább az orvosi ellátása, mint egy keveréknek?
tegnapelőtt 09:11

Én is szeretek bizonyos fajtakutyákat (border collie, mudi nagy kedvenc), de elvből soha nem vennék tenyésztőtől. Így számomra olyan, mintha egy terméket vennék, a kutya többről szól.

Ráadásul tele van szinte minden menhely aranyos és szép kutyákkal, akik nagyon vágynak arra, hogy tartozzanak valahová, valakihez.

Nekünk Apacs is menhelyről jött, igaz nagy előnye volt, hogy mudikeverék :)

tegnapelőtt 09:07

Tegnap a Tényekben volt többmilliós kutyákról és macskákról szó. Mutattak is többfajtát.

Csak nem ez ihletett a "vallomástételedre"?

Mondjuk ennek nincs jelentősége, csak már többször feltűnt, hogy valamilyen műsor hatására írtak vallomást.

De mondom, nem ezen van a hangsúly.

Sokkal inkább azon, ami a műsorban is elhangzott. Ezeknek a többmilliós állatoknak nem a vételi ára a legtöbb, hanem az ellátásuk. Az orvosi költségek. Életfogytig.

Ha ezt valaki felelősségteljesen, átgondoltan vállalja, akkor vegyen drága kutyát, macskát. Mert nem elég "imádni" őket.

Ha felelős döntést hoztál, akkor rendben.

12. Nikice
tegnapelőtt 07:58
A szeretet a lényeg, ha kutyus oldalról nézem, egyik sem ér többet a másiknál. Mindegyik egy kis csoda. Ugyan úgy, attól nem lesz szebb egy állat-ember kapcsolat, hogy mentett, vagy vásárolt kutyus. Csak ne az ár legyen a lényeg, hanem a kötődés :) sok vidám percet!
11. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 07:58
Teljesen mindegy, hogy mennyibe került, egy kukából mentett is pont annyi szeretetet tud adni, mint egy fajtatiszta, milliókba kerülő kutyus. A lényeg, hogy szeresd!
10. tien
tegnapelőtt 07:52

Az enyém mentett mix.

De ami a tartását illeti,bőven milliomos kutyus.😁

Csak a panzió kisebb vagyon (soha nem hagynám teljesen egyedül)

tegnapelőtt 07:44

Bichon?

Vagy mifene?

8. Józsibirka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 07:43
Fehér?
tegnapelőtt 07:42
A miénk csak menhelyes, de mi szeretjük.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook