Kis híján 1 millió forint volt a kutyám. Azóta sem bántam... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Szekszárdon van egy tüneményes nyugdíjas házaspár, mentik a kutyákat, gyógyíttatják, majd megfelelő gazdát keresnek nekik.
Tehát nem mindenkinek csak a gondolatig jut el, sokan tesznek is.
Ilyen helyről hoztam én is az egyik kutyámat. Gödöllő mellől.
"ahogy te is találtál megoldást a segítségnyújtásra, mások is találhatnának."
Hidd el többen vannak, akik találnak is.
Csak egy ötlet. Ha évente csak egy kutyának, cicának fizetnénk az ivartalanítását, már érezhető lenne a szaporulatok számában.
Ha az idős, vagy szegény vidéki embereknek jutányosabban végeznék el a házőrzőjük ivartalanítását, már nem szaporodnának.
Ha több lenne a büntetés a szaporítóknak, mint a bevétel, ők is elgondolkodnának érdemes-e szaporítani?
De amikor mást sem oldanak meg, akkor miért éppen ebben lépnénének, azok, akiknek kellene.
Több olyan gondolkodású emberre lenne szükség mint te vagy.
Sajnos így működnek a dolgok ahogy leírtad. Ezek ismeretében ahogy te is találtál megoldást a segítségnyújtásra, mások is találhatnának. Lehet hogy érdemes lenne nem pénzt adni a ketrecek javítására hanem megcsináltani azt. Engedélyt csak adnának rá gondolom.
Annyit gondolkodtam már azon hogy hogy lehetne gátat szabni az ész nélküli kutyaszaporításnak de nem jövök rá. Súlyosabb büntetések kellenének? Valós börtönbüntetések?
Tumbo, az más. Nincs köze ehhez, hogy kutya, vagy gyerek?
Nagyon sokan szeretnének.
Sajnálom, hogy nem jön nekik össze, de csoda még történhet, szomszédom közel 50 évesen szült, fiatalos, a baba még fiatalosabbá tette.
"Szomszédom pl. félelemből nem vállal gyereket."
Minden korszakban lehetett valamitől félni. Egy-egy ember félhet mindig, de ez nem tömeges azért.
És ez nem így jött át számomra nagyon.
18. hsz. Azért egy kisgyermek nem egyenértékű egy kisállattal. Ha neked igen, akkor a fejedben erős gondok vannak.....
22. válaszod: "Egyre több fiatal fejében adódnak sajnos ilyen gondok."
Tehát nem 1-1 fiatal jött itt át nekem. Teljesen más hallatszódott át. Bocsánat, ha félreértettem!
Szomszédom pl. félelemből nem vállal gyereket. Félti a gyereket a klímaváltozás hatásaitól, a létbizonytalanságtól, az eü. romló helyzetétől, egyszóval siralmas a jövőképe. Nem biztos hogy a neveltetése hibás ebben.
Vannak akik nem törődnek a saját létbizonytalanságukkal, simán bele szülik a gyereket. Akár többet is. Ezek a gyerekek vagy nyomorban nőnek fel, vagy államigondozottként.
Kár ezen egymásnak feszülni, akinek van pénze vegyen annyiért bármilyen állatot.
Vásároltam tenyésztőről, fajtatiszta állatot, és fogadtam örökbe is.
Az örökbefogadásnál az a gond, nem ismerjük az állat előéletét, tapasztaltam hálás tekinteteket, de van olyan is amelyik állatból egy mozdulat hozza ki a vadállatot.
Volt örökbefogadott állatom, akire többet költöttem, mint bármelyik flancos fajtatiszta kutya ára.
Tehát mindenki cselekedjen a szíve szerint.
Pici gyerek mellé csakis kölyökkutyát vinnék haza, vagy olyat, hogy ismerjem az előéleté, pl. szomszédé, rokoné volt.
Ez nagyon csúnya válasz !
Judit legalább szült gyereket és példásan fel is nevelte.
Neked viszont valószínű nincs és nem is lesz gyereked, azért vagy ilyen szélsőséges !
Igen. A felkapott fajták túltenyésztése/szaporítása miatt sajnos több hiba csúszik beléjük. Gyakori hogy optikailag előnyös, de egészségileg hátrányos tulajdonságok erősítésébe történik egy fajtánál, pl a turcsi orr, lógó fül ennek eredménye, de egyes ritka színváltozatok előhozása is ide tartozik. Nyilván a természetben nem véletlenül ritka az a színváltozat.
Itthon van 3 cicc, amiből 2 kékvérű. A kékvérűek miatt vagyonokat hagytam állatorvosnál, a "parlagi" cicc pedig köszöni szépen konstans jól van, pedig már ő is öreg mint az országút.
Valószínűleg nem láttad tegnap azt a műsort, amire utaltam.
Igen. A Tényekben bemutatott kutyák, macskák élelmezése és orvosi ellátása sokkal-sokkal drágább, mint egy - akár fajtatiszta - társuké.
Én is szeretek bizonyos fajtakutyákat (border collie, mudi nagy kedvenc), de elvből soha nem vennék tenyésztőtől. Így számomra olyan, mintha egy terméket vennék, a kutya többről szól.
Ráadásul tele van szinte minden menhely aranyos és szép kutyákkal, akik nagyon vágynak arra, hogy tartozzanak valahová, valakihez.
Nekünk Apacs is menhelyről jött, igaz nagy előnye volt, hogy mudikeverék :)
Tegnap a Tényekben volt többmilliós kutyákról és macskákról szó. Mutattak is többfajtát.
Csak nem ez ihletett a "vallomástételedre"?
Mondjuk ennek nincs jelentősége, csak már többször feltűnt, hogy valamilyen műsor hatására írtak vallomást.
De mondom, nem ezen van a hangsúly.
Sokkal inkább azon, ami a műsorban is elhangzott. Ezeknek a többmilliós állatoknak nem a vételi ára a legtöbb, hanem az ellátásuk. Az orvosi költségek. Életfogytig.
Ha ezt valaki felelősségteljesen, átgondoltan vállalja, akkor vegyen drága kutyát, macskát. Mert nem elég "imádni" őket.
Ha felelős döntést hoztál, akkor rendben.
Az enyém mentett mix.
De ami a tartását illeti,bőven milliomos kutyus.😁
Csak a panzió kisebb vagyon (soha nem hagynám teljesen egyedül)
Bichon?
Vagy mifene?