6, 5 millió forint kellene! Mit javasoltok? (beszélgetés)
Béreljetek közösen egy otthont. Nincs kötöttség, akkor költözöl tovább amikor akarsz. Ha van pénzed nagyobba, ha nincs kisebbe.
A megtakarított pénzed tedd olyan számlára, amiből pár év múlva állami segítséggel saját kis otthont tudtok vásárolni.
Hitelt semmiféleképp ne vegyetek fel.
Nekünk is van lakáshitelünk, az ingatlan 50 % át fizettük.
Most ott tartunk, mire kifizetjük, majdnem 80 évesek leszünk, a havi törlesztésünk duplára nőtt, és mire visszafizetjük, a 25 milliós lakásért 40 milliót fogunk kb kifizetni.
Nem a saját tulajdon adja a boldogságot. :)
Most olvastam.."több éve rendszeresen füvezik"..
jajjj..
szülni se kellett volna neki..
ááá..
"Én annó 0 % önrésszel vettem lakást, 100 % hitelre. De ehhez egyszerűen trükközni kell. "
Erre annyira nem lennék büszke. Ha ezt a hitelt nem forintban vetted fel, vagy valami VIP-ügyfél konstrukcióban akkor most nagyon szopsz
Általában nem azért jelentik be az embert 4 órába a "családi" vállakozások, hogy utána neki nettó 200-300ezret adjanak; az a 4 óra az adózási szempontból 4 óra az esetek 99,9%-ban a 0,1% meg talán könyvelési hiba. Szóval kereshet fű alatt milliókat is -bár ugye jelen esetben ezt kétlem- de a banki ügyintézőnek nem lehet odasúgni, hogy papíron csak ennyi, de igazából az annyi és így adja már tovább a hitelelbírálónak.
A többivel abszolút egyetértek, megspékelve azzal hogy pláne nem ugranék ekkora -semekkora- hitelbe egy ilyen pasi miatt
Én azért nem beszélném rá trükközésre.
Már most hitelt fizetnek. Úgy tűnik, hogy fedezet nincs, saját tőke minimális.
Katasztrofális következményei lehetnek...
én is olvastam... ha mindennap füveznek, akkor nyilván jól keresnek, ha fussa rá :D
csak nehogy még az apeh is a nyakába szakadjon, hogy a négyórás minimálbérből hogyan fizet, autót, lakást, megélhetést. ja, meg a füvet.
komolyan, ez a topik csak egy vicc akart lenni, remélem.
sacc perkábé:
Induló banki havi törlesztőrészlet: 75.413 Ft
Banki törlesztőrészlet a 3. hónaptól: 72.219 Ft
Én meg semmilyenben! :)
Akkor mi egyetértünk! :)
De bennem ilyen kérdés ezekkel a számokkal fel sem merülne! (Persze lehet, hogy igazad van a vállalkozással kapcsolatban, de azért az is lutri...)
a te jövedelmed eleve kilőve, nem terhelhető. ha a párod tulajdonostárs a saját vállalkozásukban, akkor tavalyi adóigazolást kérnek be tőle, amin a 4 órás jövedelme lesz még, kilőve.
egyébként az autós hitelét látják: a KHR már a pozitív adósokat is tárolja: mindenkinek minden hitele benne van, nem lehet már letagadni, szóval ha a 8 órás minimálbére össze is jönne, akkor az még annak a hitelének a törlesztőjére is kevés lenne, mivel a jövedelme kábé 33%-a (lenne) terhelhető törlesztésekkel, kilőve.
mondjuk az általad leírt jövedelmeitekből lövésem sincs, hogyan gondoltátok fizetni az új hitelt, szerintem felelőtlenség lenne erre a (már bocsánat a kifejezésért) nagy semmire egy több milliós lakáshitelt bevállalnotok.
egyébként bankban dolgozom: sokmindentől függ egy hitel elbírálása, így ránézésre szinte semmi esélyetek sincs, hogy megkapjátok, hacsak nem valaki "elfogadható" jövedelmű adóstársat nem tudtok szerezni, egy jelzáloggal megspékelve.
Attól mert valaki 4 órába van "családi" vállalkozásba bejelentve még nem jelenti azt,hogy keveset keres pláne ha a 80ezres törlesztést tudja fizetni...lehet csak egy példa:200-300 ezret megkap.
A másik ami meg tény,hogy nem tartozik rám,de megjegyzem,hogy én egy drogossal aki jön megy össze vissza kb az éjszakába,minimális saját jövedelemmel(amit még 1 évég adnak..gyes) és egy gyerekkel nem igazán lennék benne ilyen buliba.
Ha tönkre megy a mosógép, a hűtőszekrény, akkor oké, de egyébként???? És főleg nem olyannak, akinek még van egy 80 ezres hitele, és csak egy kereset...
Észnél kell lenni.
További ajánlott fórumok:
- Mire költenél el 2 millió forintot?
- öt millió forinttal mit kezdhetnék?
- 30 millió forint, se több, se kevesebb - Mire költenéd?
- Ha 22 millió forinthoz jutnál, mire költenéd?
- Én lennék a világon a legboldogabb ember, ha lenne 3 millió forintom.
- Szerintetek elfogadjak e egy állást, ami 10-30 ezer forinttal lenne több, azt kellene csinálnom amit az előző munkahelyen, hogy döntsek?