Kinek, milyen tapasztalata van a Glicinnel kapcsolatban? (tudásbázis)
Így péntek estére ideértem.
Szóval megint tanulok egy kicsit, most épp Inzulinrezisztencia témában végzek egy mini tanfolyamot. Azt tudtam eddig is, hogy a króm fontos a cukor anyagcsere témában. Na most a króm egy nehezen felszívódó ásványi anyag. Ami segíti a felszívódását: Glicin, glutaminsav, Cisztin, és a B3 vitamin (niacin).
A glicin egy aminosav, édes, mint a cukor, ételeket is edesithetünk vele, de ne süssük, főzzük. Mint cukor alternatíva, nagyon megtetszett. Emellett az idegrendszerre való hatása. Ha este elszopogatunk egy adagot, eleinte bizarr álmaink lehetnek, - mondta a Dr nő. De ahogy kisimul az idegrendszer, ez majd elmúlik.
Szóval, milyen gyorsan megjönnek a kérdéseinkre a válaszok. Így már vettem is. Első tapasztalat, hogy kicsit emelyegtem tőle, mint a cukortól, még reggel ébredéskor is. Ki kell tapasztalni az adagot is, meg a beviteli formát. Nekem feloldva, pl citromos vizbe, vagy más folyadékba, lehet hogy jobb lesz. Számomra durván édes volt így szopogatva.
Voltak álmaim, de nem durvák, szerencsére! 😃
Én is így vagyok ezzel.
Én is kenem ismét a progeszteron krémet, de most mást mint régen. Ennek ciklusbarát krém a neve.
Más. Kérdezted a progeszteron krémet. Miután erről beszéltünk, még az nap felhívott a lányom, hogy volt vérvételen, és jó lett a progeszteronja, segített a krém.
Már nem is emlékeztem, hogy ajánlottam neki. Szóval bevált.
Ezt azóta akarom írni, csak nem érek ide. 😃
Én is kenem azóta újra.
Csak én nem járok ennyit vérvételekre, mint a lányom. Én csak azt nézem, jól vagyok e! 😃
Szia Judit, most megyek glicint venni, majd elmondom, miért.
Érdekes dolgokat tudtam meg róla!
Persze érthető minden.
Csodállak az energiádért! Persze ha azt nézem honnan jöttem fel, akkor én is elég jól vagyok, mert eleinte nem bíztam már semmiben. Aztán valahogy megsegített a jó isten. Tolta elém az ötleteket, lehetőségeket csak észre kellett venni és élni velük.
Bizony, az életmód nagyon meglátszik mindenkin, főleg az idősödő embereken. Van aki punnyad, bambul a tévé előtt, dől belőle a panasz. Van aki meg felemeli a seggét, vagy le se teszi és derűvel él.
Hát most én is felemelem, futok a trambulinon kicsit, aztán vacsora. :)
Áh, telefonról írtam, most látom, átírta itt, ott. 🫣
Azért talán érthető.
Engem nem farazt le és nem merít ki egy edzés. Estét 8 után megyek fél tízkor jövök, de még simán elmennék utána táncolni egyet, ha lenne lehetőség. 😃
A csikungra járás olyan stresszt okozott, hogy be kellett fejeznem. Stresszeltem, hogy nem érek oda, rohanva ettem, vagy inkább nem ettem, aztán stresszeltem, hogy nem érek vissza a munkába. Így az a feltöltés rögtön el is veszett.
61 éves vagyok.
Masszőrként dolgozom, és látom az idősebb vendégeimen, hogy mi a különbség, aki fotelban ül és aki aktív. Van 80 feletti vendégem, aki még dolgozik, fut, kosarazik, úszik. Ez a példakép nekem.
A Kata nyugdíj mellett amúgy is életem végéig dolgozom kell.
Idézőjelben, mert munkám nincs, csak hivatásom.
Mivel ismered a csikungot, tudod hogy az edzőtermi sportolás lefáraszt, kimerít, a csikung pedig feltölt, oldja az energiablokkokat. Bár ellentétes hatása van a kettőnek, mindkettőre nagy szükségünk van.
Én csak gyalogolok és itthon tornázgatok. Az én szobámban nem járókeret van hanem trambulin.😀🤣
Érdekes, ha egy korombeli sportszerekkel edzi magát megmosolyogják. Az meg teljesen elfogadott ha valaki járókerettel jár, meg van merevedve, keményedve. Én nem akarok ilyen lenni!
Ügyes vagy hogy te is edzed magad! Hány éves vagy?
Az szuper! Azzal sajnos keálltam.
Szerettem, de nem tudtam a munkabeosztásommal egyeztetni.
Az edzőterembe este tízig mehetek. 😃
Huhh! Nálam pont fordítva. Nagyon le voltam fogyva, amikor ezek a problémáim voltak. 47 kg körül mozogtam 2 éven át. Nem sikerült felszedni egy dekát sem.
Ma már 52 vagyok, és sokkal jobban érzem magam. Elkezdtem edzeni, az erönlét visszaszerzésért is, is azért, hogy a hízás (ha már megindult végre) ne zsír legyen, hanem valahogy kicsit az izmokat is visszaszerezzem.
Amúgy már sokkal jobban alszom, de nem úgy mint 10-20 évvel ezelőtt. Nem zudom, lesz e még olyan. :D
És most hogy vagy? kened még a krémet?
Képzeld, az elején azt hittem, én írtam a szövegedet. A végén pedig a progeszteron alacsony szintjéről írsz, és én is éppen ennek a szinte összes tünetét ismertem fel magamon. Ma kaptam meg a krémet rá.
A testzsír raktároz is és termel is ösztrogént, ez által az arány még rosszabb a progeszteronnal. Ezért erősödnek a tünetek. Érzem is. Mikor kevesebb felesleg volt rajtam, sokkal enyhébbek voltak a tüneteim. Kisebb súllyal jól aludtam. Alacsony progeszterol szinttel fogyni is nagyon nehéz. na most megoldjuk. :))
Igen, még mindig jobb. :)
Annyi minden okozhat alvásproblémát, így elég nehéz rá a megfelelő szert megtalálni, vagy a megfelelő problémát orvosolni. Hányszor hittem abban, hogy na, ez majd segít.
Amikor kiderült, alacsony a progeszteronom, és egy gyógynövényes krémmel kenegettem a hasamat minden este. Ez csak egy példa a sok közül. Mindig azt hisszük, hogy majd most ez. De feladni akkor sem szabad. :)
Igen, én a keserves elalvás és a gyakori ébredés miatt vettem. Fogalmam nincs miért hagytam abba egy idő után. De azt hiszem, nem voltam egészen elégedett. Utána még próbálgattam másokat is eredménytelenül, majd visszatértem a glicinhez nem rég.
Azán kiderítettem a tüneteim alapján hogy az én alvási problémám még mitől lehet. Így a glicin mellett holnaptól (mert most kapom meg) bevetek még valamit.
Sok bajomat megoldottam már ezekkel a vackokkal, de sajnos viszik a nyugdíjam jelentős részét is.
Hú.... már nem is emlékszem....de elolvasom. :)
Talán az alvás miatt?
Igen, bevált.
Ugyanaz a Judit vagyok, csak kicsit más néven. Amikor megváltozott a Hoxa, nem tudtam belépni a régi regisztrációmmal, így csináltam a mostanit. Mivel egy levelezésem kapcsán szóba került hogy milyen régen vagyok a fórumban, megkerestem, és ezt a válaszolatlan kérdést találtam.
Úgy gondoltam jobb későn mint soha. :)
Szia!
Látom nem friss a fórum, de érdekel, hogy azóta is használod? És mennyire vált be?
"különleges élelmiszer"????
Mondjuk a libamajat inkabb tartanam kulonlegesnek :)
vagy a capauszonylevest;
bocs, csak poennak szantam
Köszönöm. Örülnék ha végre ez már beválna, ugyanis minden felsorolt hatására szükségem lenne.
A kemoterápia évekkel ez előtt megtámadta az alvásközpontomat, így mondták. Ezért nem tudok aludni. Ha néha 4-5 órát sikerül több részletben 1 éjszaka alatt, az már jónak számít, ezért folyamatosan végtelenül fáradt vagyok.
Altatót rövid ideig szedtem, mert hamar hozzászoktam. Akkor hagytam abba, mikor erősebbet akart adni az orvos.
Évek óta először fordult velem elő az éjjel, hogy aludtam 6 órahosszát egyszeri ébredéssel közben. Ha ez így maradna nagyon boldog lennék, de nagyon érdekelne mások tapasztalata is. :)
Köszönöm, elolvastam!
Remélem neked tökéletes lesz ♥
További ajánlott fórumok:
- Kinek és milyen tapasztalata van a SCIENNET-tel kapcsolatban?
- Kinek milyen tapasztalatai vannak a folyékony mosószerekkel kapcsolatosan?
- Merckformin XR-rel kapcsolatban kinek milyen tapasztalata van? Tényleg komoly rosszullétet okoz?
- Milyen az a nő akinek kapcsolata van, de azt mondja magáról, hogy szingli?
- Kinek milyen tapasztalata van a "fogyasztóporokkal" kapcsolatban? Melyik a legjobb?
- Van valakinek valamilyen tapasztalata a "Forskolin" hatóanyagu fogyi kapszulával kapcsolatban?