Kinek mi segített élete egy mélypontján? (beszélgetős fórum)
Az olvasás jó ötlet. Vagy bármi, ami tölt lelkileg, lehet az akármilyen hobbi, ami neked örömet okoz: kertészkedés, kötögetés, filmnézés, festés...
Én amit még megpróbálnék:
- nagy dózisú multivitamin, hozzá elegendő folyadékfogyasztás
- esszenciális illóolajok
(Nem a rossmannban meg itt-ott kapható silány vacakokra gondolok, hanem kifejezetten egy cégre, egy márkára, ami nekem nagyon bevált. Én nem foglalkozom vele, szóval nekem nincs hasznom ebből, de akit érdekel, annak privátban megmondom. Ezeket lehet hideg párologtatóban alkalmazni, bőrre kenni, és akár elfogyasztani is.)
Nevezzük bárminek!
Én is odaföntről kaptam az igazi segítséget.
Valóban vitaminokra van a szervezetnek szüksége:
C, D, Magnézium. Ha tudsz venni egy kis valódi akácmézet, akkor még az is jó mellé naponta 1-2 evőkanállal.
Mellette sok szabad levegő, séta, gyaloglás, amennyit a szervezeted enged. Lassan fogod tudni emelni az adagokat, nem kell rögtön világcsúcsot futni.
Nekem segített, hogy magamban számoltam, ezzel ritmust adtam a lépéseknek:
1...2...3.... 10
1...2...3.... 20
1.......
.............100
És keress magadnak olyan társaságot, barátokat, akikkel jó hangulatban tudsz hetente rendszeresen néhány órát eltölteni, és velük fel tudsz töltődni.
Persze a könyv is jó, de csak azzal bezárkózni a 4 fal közé, nem biztos, hogy elég.
Hány éves vagy?
Ha azt írod, hogy fiú, akkor gondolom 20 körüli lehetsz.
Voltál orvosnál és minden rendben van.
Vegyél magnéziumot, D vitamint és szedd ezeket, illetve került a depressziós embereket, mint ezt a fiút is.
Ne menj bele, hogy bárki lelki szemetesládája legyél.
Szórakozz, sportolj, olvass, tanulj, és ne azt figyeld, hogy mi szurkál. Attól is szurkálhat, hogy rossz a tartásod, sokat görnyedsz, erre szuper a sport, figyelj a tartásodra.
A magnéziumtól az idegeid is rendben lesznek, illetve a sport is jó stressz levezetésnek is, ahogy az olvasás is és persze a szórakozás is.
A D vitamin pedig a depidre lesz jó;)
Élj!
Esetleg rejtvényfejtés, arra nem kell koncentrálni.
Festhetsz, rajzolhatsz, kézimunkázhatsz.
Otthon szobakerékpár. Ha nagyon mélyponton vagy, akkor a pszichológustól sem ördögtől való segítséget kérni. Napló írás. Illetve sokat számíthat olyan naplókat olvasni, amiből építkezhetnél, hogy van a tiédnél is rosszabb helyzet.
Szia!
Nem, egy fiú miatt soha nem értem volna el eddig,csupán a hab volt a tortán :)
Nekem testi bajom van, fájdalmaim, de nekem is az olvasás az ami segít. Haladós, nem gondolkozós krimik. Vagy amíg nem voltak gázak az ujjaim addig a puzzle is elég jól kikapcsolt.
A sport a másik (futás, bicajozás, kondizás), ami nekem régen bevált (most sajnos egyik se megy).
Olvasás.
Nekem az olvasás rengeteget segített.
Nem pszichológiai...
Regények.
Amikkel együtt sodródsz és elfelejted a magad baját.
Egy ideje mélyponton van az életem. Fáradt vagyok lelkileg olyannyira hogy már a testem sem e régi.Napi 2-3 órás szívszúrás mellett 3 napja jelentkezett hogy az utcán sétálva egyszerűen nem tudok továbbmenni, a lábaim elfáradnak, összecsuklanak.Egész napos "belső fázás"-sal pedig már nem tudok mit kezdeni.
Az orvosom azt mondta stressz és szedjek nyugtatót, szervi okot a panaszokra nem találtak.
Valakinek volt hasonló? Hogy jött ki belőle?
Nagyon köszönöm! :)
További ajánlott fórumok:
- Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített?
- Kinek miben segített az agykontroll?
- Kinek segített a probiotikum minden reggeli hasmenés miatt?
- Volt olyan dolog az életedben, amiről azt hitted, sosem éled túl? Mi segített?
- A DHEA nevű táplálékkiegészítő segített valakinek abban, hogy lombibébi programja sikeres lett?
- Volt olyan akinek segített az imádkozás?