Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Pánikbetegség
Sziasztok!
Olvassa valaki ezt a fórumot? Segítséget keresek!
Milyen idős a fiad, és mit tud már megcsinálni önállóan?
Ha már dolgozol, akkor gondolom túl van a 3 éves koron, de nem mindegy, hogy most milyen idős, mi mindenre lehet megtanítani arra az esetre, ha te valami miatt nem vagy vele.
Ha ezeket sorba tudnánk szedni, akkor már egy bizonyos mértékű biztonságban tudhatnád őt, és ennyivel nyugodtabb lehetnél vele kapcsolatban.
Kezdjük el itt: milyen idős, miket tud már, milyen lakásban éltek (szomszédok, emelet, kertes ház) iskolai barátok...
Sziasztok, végső elkeseredésemben regisztráltam itt... 7 éve gyógyszer nélkül valahogy sikerült kikeverednem a pánikbetegségemből. Azt hittem vége... fél éve újra kezdtem szédülni, de mivel éppen a klimax is aktuális, nem gondoltam azonnal erre a lehetőségre. A hónapok alatt mindenféle tünetet produkáltam. ( autópálya- nem bírok vezetni- pedig ez lenne a munkám napi szinten) magas pulzus és 150es vérnyomás szinte a semmiből.. a legrosszabb, hogy teljesen egyedül vagyok a még nem önálló fiammal, bármiféle segítség nélkül ( szüleim meghaltak, rokonaim 400 kmre, a fiam apja tavaly lelépett, nem lehet rá számítani. ) szóval a legnagyobb félelmem, minden este, hogy mi lesz a fiammal, ha történik valami
. .. nem tudok aludni sem pár hete, mert éjjel többször felriadok, hogy éppen kiugrik a szívem. Persze még jobban panikolok, mert ha mentőt hívok, mi lesz a fiammal?? Van itt valaki, aki így ezt őrület nélkül túl élte és valamit tud ajánlani, hogy éjjel legalább aludni tudjak?? 🙏
Következő héten van időpontom egy pszichiáternél, nagyon bízom benne, hogy kapok valamit.
Minden segítő mondatért hálás köszönet előre is🤗
Én nem szednék begyógyszert ilyen betegségre, vagy minek is nevezzem."
Hm! Közben hasonlóval küszködsz. Ha nem akarod lerakni a púpodat , cipeld tovább
Ha gyógyszer ellenére ilyenócskán vagy akkor gyógyszert kell cserélni és nem rokkantságira menni
Tényleg behéz , és milesz később,mi lesz a nyugdijkorhatár esetén? Szinte semmi nyugdijat fogsz kapni
Jahohgy az messze van? Dehogy is, nagyon is közel
Én még a szocializmusban elmehettem volna rokkantságiba de nem tettem,mert azért is kimászok ebböl a szemétségböl
És milyen szerencsém volt,nemmagas,de vaón nyugdijam
Kedves ismerős együtt dolgozott a férjével otthon. Mama, leszázalékoltatunk és nemkell érted járulékokat fizetni
Szintén olyan pánikos tünetei voltak a feleségnek
Éltek is nem rosszúl, mert jó szakmája volt a férjnek
Egy napon kitünt hogy daganat és három hónapon belűl el is temettük
Most ott az özvegy 30ezer környéki pénzzel,középkorú fia hasonlóan leszázalékolva kábszer miatt. Az idősebb családos fia tartja el mindkettőjüket
Ilyet akarsz? Ha igen akkor tanulmányozd át a vonatkozó trv-t
Szoval tessék gyógyszert cserélni. Ezt tettem, tették velem is és igaz hogy nem vagyok 100as de élek,kijárok az utcára, ellátom magam, intézem a dolgaimat
Sziasztok!
Ha még erre jár valaki.
Citapramot szed,szedett valaki?
Régen...kb.húsz évvel ezelőtt én Seroplamot szedtem, aminek ugyanaz a hatóanyaga mint a Citapramnak és vagy attól vagy egy másik gyógyszertől (nevét már nem tudom) bevérzések lettek a bőrömön, a vérképem sem volt jó és meg is híztam. Akkor magamtól abbahagytam a gyógyszert. Most viszont úgy érzem nem bírok gyógyszer nélkül működni, de félek elkezdeni szedni a fenti mellékhatások miatt. Volt valakinek hasonló? Ha elkezdem szedni, akkor első néhány héten durva mellékhatások várhatók?
Sajnos "nagy öreg" vagyok a témában, ezért az a szerény véleményem, hogy van az a pont, ahol a betegség mélységeiben küszködő emberek képtelenek felállni és "kikerázva" az utcára menni és csinosnak gondolni magukat. Nem tudom, miből adódik, de jómagam mindig természettudományos szempontból tekintettem a dologra és hormonzavarnak fogtam fel. Még a legdurvább tüneteknél is. Épp ebből adódik az is talán, hogy a Seroxat majd a Rexetin nagyon zökkenőmentesen és gyorsan segítettek nekem. Szerencsém volt. Hálát adtam a sorsnak, hogy van rá gyógyszer. Az ókorban még nem volt; ez nem civilizációs betegség.
19 voltam az első rohamnál. Jött az EKG, vizsgálatok, stb. Minden negatív. Egy rossz pszichiáter a nyugtatóival... Kábultság, de a rohamok nem kerültek el. Anyukám egy pszichésen nagyon stabil ember, végig mellettem állt és végül ő vitt el egy jó ideggyógyászhoz. A doki felírta a Seroxatot, mellette a nyugtatót, amit nem is szedtem és egy hónap múlva nullára csökkent a rohamok és a tünetek száma. Pedig volt bőven: megőrüléstől való félelem, szédelgés, homályos látás, agórafóbia, stb. Gyakorlatilag nem mentem ki kíséret nélkül az utcára.
Most 41 vagyok. Az eltelt 22 év alatt eleinte betartottam a fél évig szedős dolgot, valamikor egyszer orvost váltottam (nyugdíjba ment) és gyógyszert is. Közben figyeltem magam, megtanultam a mechanizmusukat, éreztem, mikor felezhető, nagyon lassan abbahagyható majd mikor kellett, újrakezdés jött. Ez van.
Szedtem 1 évig, aztán 3 évig nem, majd újra, mikor kellett. Tudtam, hogy kell, mielőtt megint átvenné az uralmat. Most épp másfél éve nem kellett, de most úgy alakultak a dolgok, hogy megint szükséges lesz sajnos. Sokat vezetek, nem fér bele a szédelgés meg az autópályától való rettegés, ami szintén régi tünetem.
Nálam is gond a kezdés, amit nem nyugtatóval hanem némi szíverősítővel küzdök le. Tudatosan csinálom, szabit veszek ki arra a másfél hétre.
Soha senki nem vett észre semmit a dologból. Mikor elmesélem valakinek, nagyon csodálkozik rajta.
Ami a mellékhatásokat illetve, nekem a legzavaróbb a szexuális probléma. Ezt rögtön javul, amint csökkentem a dózist (miután tünetmentes vagyok persze). Ez többnyire legkésőbb a 3. hónap végére bekövetkezik. Utána maximum 3/4 vagy fél a dózis. De, mint már mondtam, ez személyes tapasztalaton alapul és egyáltalán nem biztos, hogy másnál is így működik. A Seroxattól nem is volt szexuális zavarom, csak az meg annyira levitte a pulzusomat, hogy ezért kellett a csere. Mondjuk a pulzuscsökkenésből se éreztem sokat: egy vizsgálat mutatta ki.
A hozzászólást segítő szándékkal írtam. Nem vagyok orvos és nem dolgozom semmiféle gyógyszercégnek sem.
Szia Livike21!
Fordultál már szakemberhez? Mindenképp ajánlom így nem èlhetsz!
Én sokáig azt hittem majd jobb lesz magamtól is, de ez egy alattomos betegség belülről tesz tönkre!
Szia Arteika! Hihetetlen, de a tüneteid pontosan megegyeznek az én tüneteimmel! :(
Már évek óta nem volt pánikrohamom, de ma sajnos megint előjött. Érthetetlen mitől, mert úgymond "minden rendben van velem".
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Otthonszülők - ki segített, milyen tapasztalataitok voltak?
- Kinek miben segített az agykontroll?
- Nagyon erős hypochondria és pánikbetegség. Kérlek titeket beszélgessünk!
- Akik pánikbetegségből gyógyultak le tudnák írni, hogy mi segített nekik?
- Van olyan anyuka köztetek akinek óvodás gyermeke pánikbeteg?