Van olyan anyuka köztetek akinek óvodás gyermeke pánikbeteg? (beszélgetés)
Az én 3,5 évesem is az, mondhatni... Talán most jövünk ki a dologból, de ez már a 2. hosszú panikolós időszaka volt (különböző témákban).
Hát... Kitartás és sok türelmet kívánok! :/
Az a háziorvos nem normális, ha NEM LÁTJA szükségesnek szakember segítségét. Ha a félelem nem lesz minél előbb „kioperálva” a kicsiből, lehet, hogy az egész életét meg fogja keseríteni.
jenBP ötlete (13. hsz.) jó, próbáljad alkalmazni!
Nézz utána! Allergológus segíthet.
"Deszenzibilizálás
A szervezet egy ismert méreganyagra bekövetkező allergiás túlérzékenységének kivédését jelenti úgy, hogy az allergizáló anyagot fokozatosan emelkedő dózisban juttatják a szervezetbe. Deszenzibilizáció hazánkban méh- vagy darázscsípésre anafilaxiás reakciót mutató személyeknél javasolható. A kezelés indokolt minden olyan betegnél, aki méh-, vagy darázscsípést követően súlyos allergiás reakción esett át, a méh- vagy darázs méreganyagára vonatkozó bőr-tesztje pozitív és ismételt szúrás veszélyének van kitéve. A tisztított darázs- vagy méhmérget növekvő adagban, injekcióval juttatják be a szervezetbe, ezáltal a beteg „hozzászokik” a méreghez és a csípés következményeivel szemben ellenállóvá (védetté) válik.
A kezelést, az injekciók beadását (rendszeres ellenőrzés mellett) folyamatosan, 3 éven (!) keresztül kell végezni. A kezelés akkor eredményes, a beteg akkor válik védetté, ha a mérget tünet nélkül elviseli.
a pszichologus jo otlet, de valoszinuleg hamarosan elfelejti a dolgot. ha valaki allergias a darazscsipesre, bele is halhat, megfulladhat. bizonyara kaphatot injekciora receptet, ami nalatok kell legyen
egy ilyen reakcio utan meg napokig nehez a nyeles es szorul a torok, teljesen ertheto a pici felelme, hogy ujra rosszul lesz. a gegeszt nem ertem, mi az, hogy nem engedte magat megvizsgalni? ez nem jatek, alaposan ki kell vizsgalni utana, ha maradnak tunetek
Ez nem panikbetegseg.
Volt kisgyerek, akinek pl. fajt a koromvagas. :D
Sikerült időpontot kérnem jövőhét hétfőre.
Köszönöm a segítségeteket!
Elvileg a családsegítőnél kell hogy alkalmazásban" legyen egy gyerek pszichológus is.
És igen, kell kérni időpontot...híved fel őket, ha van családsegítőtök.
Szerintem ez nem pánikbetegség, hanem egészséges félelem, csak sajnos az átlagosnál nagyobb fokú. Én is pszichológustól remélném a leggyorsabb segítséget.
Akár kell időpont, akár nem, a küszöb alatt is beverekedném magamat a mielőbbi ellátás érdekében.
Szeretném tudni,hogy lehet kezelni.Úgy jártunk,hogy megcsípta a darázs vasárnap késő délután,ecetesruhát raktam a karjára eláttam kalciummal és fenistil cseppel,majd fürdés után lefeküdt aludni,majd arra lettem figyelmes,hogy nagyon köhög,Felköltöttem és kiabált,hogy nem kap levegőt és nem tud nyelni.Kihívtam a mentőket a gy. Ügyeletet és azt mondták,hogy allergiás a csípásra.A kórházban még bent volt fájlalta a torkát és azt monta az orvosa,hogy pánik beteg.Azóta sem tud rendesen nyelni.Tegnap elküldtek a gégészetre de nem engette ,hogy megnézze az orvos.Majd haza engedték,majd eljött az este akkor elkezdett hisztizni,hogy fáj amikor nyel ő vissza akar menni és hívjak neki mentő stb...
Szóval amikor rájön ez a hiszti roham akkor annyira bepánikol.Vasárnap óta így van.
Valaki segítene,hogy mit csináljak?
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Három- és több gyermekes anyukák beszélgessünk!
- Van köztetek olyan, aki úgy esett teherbe és szülte meg gyermekét, hogy akkor éppen nem álltak a párjával jól anyagilag? Megbánta?
- Van olyan anyuka köztetek akinek 2, 5 évesen ment az oviba a gyermeke, illetve aki teljes elválásnak élte ezt meg?
- Van köztetek, aki albérletben egyedül neveli a gyermekét/gyermekeit?
- Van köztetek olyan akinek tartósbeteg gyermeke van és több éve kapja az emelt csp-ot?
- Van köztetek olyan, aki Miskolc és vonzáskörzetében egyedül neveli gyermekét albérletben?