Van köztetek, aki albérletben egyedül neveli a gyermekét/gyermekeit? (beszélgetés)
Nem értem, hogy egyesek elindítanak egy fórumot, aztán oda sem bagóznak...
És milyen sok az ilyen!
Persze lehet, hogy a másik nickjükkel azért itt vannak.. :(
Ha a havi 70-80-100+ albérletet meg tudják fizetni, plusz a rezsit, akkor szerintem ezt is.
Sokaknak a rezsi többe van havi szinten, mint 50e.
De mindegy is, a fórumindító Petőfit játszik...
Akik ezt meg tudják fizetni, azoknak jó.
Azt gondolom, sokan nem tudják, főleg kisgyerekesek.
Havi 30-50e a rezsi és az albérleti költség kb., illetve havi 20ezret kell lakáselőtakarékossági számlára befizetni (egyik megyeszékhelyről van szó).
Szerintem nagyon korrekt.
És kimondottan fiataloknak, kisgyerekeseknek van kitalálva.
Nem tudom, azóta hogy működik. Bérlakás párti lennék...
A fiataloknak ez lenne a legnagyobb segítség - szerintem.
A fórumindító meg be sem néz ide. :(
Ezért nem is írtam le, hogyan találhatna könnyebben esetleg kiadó lakást...
Itt kb 30-40 éve működik a rendszer. Jó, mert feltétele az előtakarékosság, így később könnyebben juthat az ember saját lakáshoz.
Régen ha jól tudom 5-10 év után meg lehetett vásárolni a bérlakást. Az már talán nincs.
Nálunk kb. 10 éve volt ilyen, meg is néztem, tényleg létezik-e megint...
Jó, hogy megint van.
De szerintem, sok bérlakás kellene a fiataloknak - is!
Nálunk egész jól működik a rendszer.
Legalábbis a fecskelakás.
Egy próbát talán megér. Mégha esetleg nem is megy azonnal, de adott neki egy esélyt.
"Amit esetleg javasolni tudok: nézz utána úgynevezett fecskelakásnak, van e ott, ahol laktok. Vagy önkormányzati, szociális alapú bérlakásnak. Meg lehet pályázni, a “piaci áraktól” jóval alacsonyabb bérleti díjjal 5 évre igényelhető (az önkormányzati, szoc. Bérlakás talán hosszabbítható is)."
Hiába vannak ilyenek, nagyon nehéz hozzájutni. Szerintem itt megy a mutyizás....
Én egyedül nevelem a kisfiam albérletben.
Ha menni kellene, mehetnénk édesapámhoz, vagy a barátomhoz.
Haza nem szeretnék. Más elképzelések vannak a mindennapos gyereknevelésről, más életritmus. Állandó konfrontáció lenne.
Barátom. Bár stabilnak mondható, nem 1-2 hónapos kapcsolat, nem szívesen költöznék.
Szóval teljesen megértem, ha nem szeretnél hazamenni.
Amit esetleg javasolni tudok: nézz utána úgynevezett fecskelakásnak, van e ott, ahol laktok. Vagy önkormányzati, szociális alapú bérlakásnak. Meg lehet pályázni, a “piaci áraktól” jóval alacsonyabb bérleti díjjal 5 évre igényelhető (az önkormányzati, szoc. Bérlakás talán hosszabbítható is).
Eddig szerencsém volt, nem emelt a tulajdonos, teljesen fizethető volt minden..
Viszont most árulja az ingatlant.
Így költözni kell.
A 130 ezer ft + rezsi még baráti a többihez viszonyítva, de ezt ezt nyilván nem egyedülállóknak találták ki
Most kellene albérletet váltani, de olyan árak vannak, hogy a fejem fogom!
Nem tudom merjek-e ebbe belevágni, vagy inkább költözzek haza?
Érdekelne, hogy ezt ki hogyan oldja meg. Lakhatás, rezsi, költségek
További ajánlott fórumok:
- Miért bántják azokat, akik tudatosan vállalnak egyedül gyermeket?
- Milyen lehetőségeim vannak, ha egyedül szeretnék vállalni gyermeket?
- Egy egyedülálló nőnek milyen lehetőségei vannak, ha gyermeket szeretne, de párkapcsolatot nem?
- Van köztetek olyan, aki úgy esett teherbe és szülte meg gyermekét, hogy akkor éppen nem álltak a párjával jól anyagilag? Megbánta?
- Milyen jogai vannak annak az apának, akinek a neve szerepel az anyakönyvi kivonaton, de az anya egyedülállóként neveli a gyermekét/keit?
- Van köztetek olyan, aki Miskolc és vonzáskörzetében egyedül neveli gyermekét albérletben?