Kinek mi a véleménye a terherbeeséről ebben a influenza járványba? (beszélgetés)
Sziasztok! Tegnap reggel pozitívat teszteltem, babás vagyok. Már van egy 16 hós kisfiam, a tesóval még vártunk volna, de nem baj, ha most jön:)
November elején megkaptam a H1N1 védőoltást, de azért bennem van a félsz még így is. Szerintetek biztosan védett leszek a terhesség alatt? Vagy izguljak?
én is sajnálom ami történt!
eszembe jutott hogy én kb. 3-4 hós voltam az akkori influenza szezonban-de se a nőgyógyász,se a védőnőm se a terhesgondozáson nem ajánlották nekem akkor az oltást-valahogy szóba sem került.a párom beteg lett és a patikustól kérdeztem mit szedhetnék hhoyg ne kapjam el, vagy hogy kúráljam esetleg majd magam -és azt mondta a patikus hogy inkább semmit nem szedjek-még a nagy adag c-vitaminról is lebeszélt.én akkor gyerekvitamint szedtem és igyekeztem változatosan enni.most nem tudnék dönteni-nem is tudtam így nem oltattunk.3 éve voltam influenzás akkor volt a gyerekem 6 hós-nem lett bajunk,csak a tejcsi ment el-gondolom a magas láz miatt.
Lányok!
Sajnálom a vetélést!
én is így vagyok vele...
bár megmondom őszintén kezd ez az egész mizéria az agyamra menni, már nem nézek tv-t, mert teljesen összezavar...
eddig egyik évben sem kértem védőoltást, a hagyományos vírus ellen sem, és most sem kértem egyiket sem, de mivel a média már teljesen összezavart, megkérdeztem egy orvos ismerősömet is hogy mit ajánl, babaprojekt van, oltassunk a férjemmel vagy ne, és ő azt mondta hogy ne... a megelőzésre fordítsunk nagy figyelmet, vitaminok, sok gyümölcs stb... és bízzunk... én bízom benne hogy nem lesz gond, nem szoktuk a sima influenzát sem elkapni, hátha ezt is megússzuk, a baba meg remélem jönni fog közben!
Beácska sajnálom a vetélést... mennyi idős volt?
nekem júliusban történt ez...
Sziasztok!
Influenza járvány ide vagy oda, én szeretnék gyereket. Sajnos novemberben volt egy vetélésem. Érdekes ez az összevisszaság a H1N1-el kapcsolatban. Amíg terhes voltam nem akart beoltani a háziorvosom, nem vállalta a felelősséget, azt mondta forduljunk az Országos Epidemiológia Központhoz. Innen a Szent László Kórház Oltási Tanácsadáshoz irányítottak minket. A vége az lett hogy menjünk az ÁNTSZ-hez. Egy másik háziorvos meg azt mondta hogy a hagyományos influenza ellen sem oltották régen a kismamákat. Mióta elment a babó azóta szó nélkül beoltottak. Az is érdekes hogy tavaly nem volt hír hogy hány kismama betegedet meg influenzában. Mindennek meg van a kockázata, én abban bízom ha esetleg elkapom már beoltva, már nem lesz akkora mellékhatása.
Nekem nem volt mellékhatása - bár észrevettem, hogy hőmérözök és kicsit felborította a normál folyamatokat, szerintem peteérés sem volt ebben a hónapban normálisan. Nah persze nem biztos, hogy az oltástól volt, lehet, hogy az idegesség, a sok torna miatt.
Én is a mensi második napján adattam be, így 14 nap van arra, hogy kifejlődjön a védettség, mire peteérés bekövetkezik.
Drukkolok, hogy sikerüjön a következő hónap, és az új évet egy pozitív teszttel nyisd!:)
Akkor átgondolom, de lehet nem lesz mensim akkor gyógyszerrel hozzuk meg na akkor még több idő h beoltassam magam, nem?
De jó lenne egy kis lurkó, 1 év próbálkozás ja és okt derült ki h pco-s vok. :-(
Mi 14 hónapja próbálkozunk. UH-on nézzük a peteérést, s gyógyszerrel van ovulációm, szóval Én innen tudom, hogy még nem lehetek. Holnap kapom a repesztő szurit.:)
12-13-14 napon volt eddig ovum.
Helló!
Mi most pont ezért várunk még kicsit a 2. babóval.
Bár beoltattam magam, hála istenek már több mint 2 hete, tehát már védett vagyok. A kisfiamat viszont még nem. A Doktorbácsink edig oltás ellenes volt, de pénteken jön, és rákérdezek. Én szeretném Őt is beoltatni, nincs addig nyugodt percem....Ez most komolynak tűnik. Figyi, oltás után pár napig kicsit rossz volt a közérzetem, olyan beteg leszek-szerű érzés, meg karfájdalom. De elmúlt. Én nem bántam meg az oltást. Szerintem oltasd be magad a baba előtt. Az a biztos. Amúgy sok sikert!
Lelombozlak, én a 8. napi összebújásunkból vagyok most babaváró... Szóval a naptárral nem biztos, hogy sokra mész.
Én is úgy tudom, az első trimeszterben nem oltanak... De én utána se fogom kérni.
Nem tudom, ezt mondták, hogy nem! :-S
Pedig szeretném megelőzni a bajt ahogy tudom, nem akarom, hogy megint elvetéljek...mondjuk az elvileg genetikai rendellenesség miatt volt. Ti mennyi idősek vagytok?
Volt hőemelkedésem, és fájt az oltás helye egy picit.
Nem késő, ma vagyok a 10. napon, még nem lehetek terhes. Az oltást egy hete kaptam.
És semmi mellékhatás nem volt?
Még most nem késő? Mivel 10 nap mire kifejti hatását.
Sziasztok!
Én most decemberben kezdem a 4. Clostis hónapomat.
Novemberi vérzésem alatt Én is megkaptam az oltást. Nekem 4 orvos ajánlotta. Azt mondták addig oltassam be magamat, még nem vagyok terhes.
További ajánlott fórumok:
- Megfázás, influenza megelőzése
- Meghalt egy 2 éves gyeremek B típusú influenza miatt :(
- Influenzás a családban! Szeretnék tanácsokat kérni Tőletek, hogy egy fedél alatt élve egy influenzással, hogyan tudnám megúszni ép bőrrel?
- A H1N1 influenzából sikeresen kigyógyultak tanácsai, terápiás módszerei
- Amikor körülötted tombol az influenza, mi a védőpajzsod?
- A kislányom nagyon sűrűn beleesik a hasmenéses hányásos járványba. Mit adjak neki amivel erősíteni lehetne a szervezetét?