Kidobjam vagy sem? (beszélgetés)
Én kidobnám ha a helyedben lennék.
Fő az egészség!
A penészes ételeket soha nem szabad felhasználni. Sokan kísérleteznek azzal, hogy a penészes részt eltávolítják, pedig a készítmény belsejében (nemcsak a tetején!) is megtalálhatók azok a baktériumok, amelyek a romlást okozzák.
Persze mindenki azt eszik, amit akar, de én biztos nem tudnék romlott ételt megenni.
A toxinok pedig inkább gyengítik az immunrendszert, nem erősítik.:(
Az egészségen nem szabadna spórolni. Mert utána meg lehet gyógyszerre költeni.:(
Na igen... Valahogy túlélte az emberiség, nem? És hogy is kezdték az ősök? ;) Domestossal, mi?
No de fölösleges a veszekedés, nem is azért írtam amit. Te így, én úgy, a harmadik meg amúgy.
Nem kell kidombni, nagyon vastagon leszeded róla a penészt és a szagán úgy is érzed, hogy erjedésnek indult e vagy sem.
Ha főzni akarsz vele akkor a bacik meg miegymás elpusztul benne. Eddig semmi bajunk nem volt ha esetleg ilyen adódott.
Persze csak ha hűtőben volt tárolva.
és az immunrendszer nem azért van, hogy megvédjen minket a "toxinoktól"? ...
de mindenkinek szíve joga mit csinál, és a pénztárcája dolga is. :)
ez persze a legjobb! :)
de ha egy üvegben van, azzal mi nem szoktunk pepecselni. :)
Vedd le a penészréteget a lekvárról,ha nincs rossz íze az alsóbb részeknek,akkor főzd át újra,és dunsztold ki,ha több üveggel van.Vagy tedd hűtőbe kihülés után,ha csak 1-2 üvegnyi..
Kis tartósítószer nem árt a tetejére.
süteményekbe biztos jó, amúgy embere válogatja, ki meri elfogyasztani...
persze kóstolás után. :)
Ez igaz, milánóiba akarom, sztem leveszek a tetejéről egy részt még, majd megvizsgálom és ha jónak tűnik akkor megfőzőm.
Ha valakinek van esetleg negatív tapasztalata azért szóljon....
Erről jut eszembe, a lekvárral mi a helyzet, az is mindig bepenészesedik....
Az üveges sűrített paradicsomot kb. 3 hete bontottam meg, akkor csak egy keveset használtam el belőle.
Most penészes egy kicsit a teteje, ha leszedem a tetejét, akkor a többi fogyasztható? Vagy inkább dobjam ki?
További ajánlott fórumok:
- Szereted vagy nem szereted?
- Büdös hús. Most mit csináljak vele? Kidobjam?
- Mit tegyek, ha a kimosott tollkabátomban helyenként összeállt a toll? Kidobjam vagy megmenthető?
- Van egy csomó régi újságom, kidobjam? Vagy mit kezdjek vele?
- Konzerv szavatossági idő 1 éve lejárt. Kidobjam, vagy felhasználhatom?
- Üveges bébiétel nem kattant amikor felnyitottam, kidobjam?