Kibicsaklott a bokám, nagyon fáj és dagad, mit lehet vele tenni? (tudásbázis)
Úgy pár év elteltével kérdezem:
Ha mondjuk elszakadt egy ínszalag, arra miért hatna az izomlazító?
Az akkor eltelt hetek alatt nem lett volna idő útba ejteni egy balesetit?
Már 4 hete hogy kificamodott a bokám, de még mindig fel van dagadva és fáj.
Valami jó krémet tudtok ajánlani?
Már a múltkor nem fájt egyáltalán, de most hogy jött a kicsit hűvösebb idő, megint fáj. Ezt most már mindig így meg fogja érezni a bokám?
Valami izomlazító krémet használjak? Most vizesruhával bekötöttem, hátha használna.
Jobbulást!
Nem tehetsz mást, csak pihentetni a lábad.
Sovány vigasz, de majd elmúlik(nehezen és még sokáig érezni fogod).
Múlt hétfőn történt a balesetem, ma szerda van és még mindig a rögzítőben kell lennem, mert tengap már nem is fájt, így bátrabban lépegettem, majd estére nagyon megfájdult. Szóval úgy döntöttem, hogy ha elmúlik a fájdalom, azután is még egy hétig hordani fogom a bokarögzítőt, biztos ami biztos. Sajnos a vietnámi balzsamom csak az első alkalomra volt elég, utána eukaliptusz olajoztam, azóta rendeltem piros tigris balzsamot, most azzal kezelgetem.
Állatorvos ismerősöm szerint ha lemegy a duzzanat, onnantól kezdve vérbőség fokozó kencékkel kell kenni és melegen tartani, előtte pedig természetesen néha-néha jelegni kell.
Mázlista vagy, Melis!
Velem is történt már hasonló baleset. 2 hétig fekvő gipszem, 4-6 hétig járógipszem volt. Táppénzen voltam:(
Kolléganőm azért látogatott meg, hogy ellenőrizze, nem szimulálok-e:S
A bokarögzítő tényleg jó,tartja is,bár nekem kidagadt belőlle a lábam:((viszont valószinüleg azt tennének rá egy röntgen után,szóval érdemes beszerezni ha tudsz gyógyszertárbol vagy hasonló helyröl.
Ezt már nem neked mondom csak téged olvasva jutott eszembe,bocsi a kattintásért:)
Én is jártam így már,és gipszelni akarták bár nem tört el de megvétóztam mert már 9hós terhes voltam és maradtunk a bokarögzítőnél...
Na, azért is írtam ami,mert én is így voltam.A sötétben két lépcsőfokot egyszerre léptem,kiment a bokám,ültem vagy 20'-ig,mert valósággal sokkot kaptam!Megröntgenezték,gipszet akartak,de nem engedtem,mert azt az első balesetemnél nagyon megszenvedtem :(
Én nem gagyizom ezeket a diclo.krémeket,de azok sztem csak utógondozásra valók.
Phenylbutazonnal kenni és vizes ruhával borogatni.
Természetesen nem árt ha orvos látja (rtg stb...)
Bocsi,de tapasztalatból mondom,mert én sem szaladok,ha baj van,de jobb,ha még ma megnézeted.Már csak a magad megnyugtatása végett is.Én is így kezdtem-már kétszer is-,aztán rájöttem hiba volt az időhúzás a házi praktikákkal.
De Te tudod,nem tolakodásként forszírozom.
"1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT AZ DICLAC 5% GÉL?
Egyes mozgásszervi betegségek (reumás eredetű elváltozások, izom-, szalag-, és ínsérülések) kezelésére, felületes vénagyulladás külsőleges, kiegészítő kezelésére szolgáló fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő készítmény."
Ez van a Diclacról írva, remélem, h jó is lesz. Apum mindig a derekára használta, ha fájt neki.
Addig is amíg eljutsz az orvoshoz: 1 liter vízben oldj fel 3 evőkanál kamillát. Forrald fel, önts bele 1 evők. 20%-os ecetet, 1 evők. tengeri sót, öntsd szét 4-5 műanyag pohárba, tégy mindegyikbe egy kiskanalat, dugd a fagyasztóba. Így lesz kéznél mindíg ütésre, rándulásra, gyógyjeged. Ha megfagyott
fogd a kanál végét és kenegesd a fájós részt.Ha végeztél tedd vissza a fagyóba. Többször fehasználható. Min.3, de max.5 percig csináld. Jegelni,hűteni végtagot ez a max.,mert utána megfáznak az izületek.
Jobbulást!!
Hát,nagyon sajnállak-volt benne részem anno-,tudom mit érzel!
Mihamarabb baleseti,nincs mire várni,meg kell röntgenezni.Sajnos akkor is be szokták gipszelni,ha nincs törés,bár ha rendes az orvos beszéld meg vele,hogy vállalsz egy bokarögzítőt.Azzal nem olyan rossz,mint a gipsz.
A legjobbakat Neked!
:(Ilyenkor mindenképpen ajánlatos pihentetni és nem megerőltetni,de amint írod,ez nem is sikerül.
Akkor holnap keress fel egy orvost!
Borogatni,felpolcolni és azért egy orvosnak megmutatni sem ártana,ha 1-2 napon belül nincs javulás.
Mielőbbi gyógyulást!
További ajánlott fórumok:
- 36. hétben vagyok, nagyon nagyon dagad a kezem és a lábam és nagyon fáj. Lehet ezt valahogy enyhíteni?
- Milyen alternatív gyógymódot ismertek? Megszúrtam a lábam, meg is műtötték, szépen gyógyult de még mindig nagyon fáj és dagad.
- 2 hónapja futok, de az utóbbi két futás alatt (kb. 1 km után) nagyon elkezdett fájni mindkét bokám. Mitől lehet?
- Csúnyán begyulladt a körömágyam a kezemen, dagadt gennyes és nagyon fáj. Valaki járt már így?
- Délután csak ugy bedagadt a lábam. egyre jobban megy felfelé a dagadás, anyukám szerint a szívemre is rá mehet...nagyon félek..mitől lehet?
- Futástól nagyon fáj a bokám és a térdem. De mitől?